Motorola Moto G7 Review: een geweldige budgettelefoon met vlaggenschiplooks

Inhoudsopgave:

Motorola Moto G7 Review: een geweldige budgettelefoon met vlaggenschiplooks
Motorola Moto G7 Review: een geweldige budgettelefoon met vlaggenschiplooks
Anonim

Bottom Line

Het is niet de beste optie om foto's te maken of games te spelen, maar verder is er veel leuks aan de betaalbare Motorola Moto G7.

Motorola Moto G7

Image
Image

We hebben de Motorola Moto G7 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er zijn tegenwoordig tal van flitsende smartphones beschikbaar, maar de meeste zullen u honderden dollars kosten. Gelukkig begint premium pit de onderkant van de prijspool te bereiken, zoals blijkt uit Motorola's Moto G7.

De Moto G-lijn is altijd een van de beste in de budgetruimte geweest, maar het ontwerp van de Moto G7 steekt boven zijn gewicht uit en geeft een verrassende vlaggenschip-allure tegen een fractie van de kosten. Die illusie strekt zich niet uit over de hele ervaring, omdat de bescheiden verwerkingskracht en cameramogelijkheden meer typerend zijn voor de prijs. Dit is nog steeds een van de betere allround telefoons die je kunt kopen voor minder dan $ 300, hoewel de stijgende prijs van de Moto G-serie het begint weg te trekken van de echte budgetstatus.

Image
Image

Ontwerp: ziet er mooier uit dan het is

De Motorola Moto G7 is een stuk beter dan de budgetconcurrentie met een uiterlijk dat grotendeels lijkt op enkele van de nieuwste toptelefoons. Er is een minimale rand rond het scherm dankzij het gebruik van een druppelvormige inkeping - een kleine uitsparing in het midden bovenaan voor de camera aan de voorzijde. Dat helpt de onderdompeling van het scherm te vergroten en geeft het een high-end visueel voordeel.

Toegegeven, de inkeping is iets dieper dan sommige van de andere traanuitsparingen die op andere telefoons te zien zijn, maar niet dramatisch. Evenzo is de "kin" van de rand onder het scherm groter dan op duurdere telefoons zoals de OnePlus 6T of Huawei P30 Pro, en het Motorola-logo doet enigszins af aan de algehele allure. Liefhebbers van smartphones zullen de verschillen kunnen zien, maar de gemiddelde koper van een telefoon zal waarschijnlijk gewoon blij zijn met een telefoon die er veel duurder uitziet dan hij in werkelijkheid is.

De Motorola Moto G7 is een stuk beter dan de budgetconcurrentie met een uiterlijk dat grotendeels lijkt op enkele van de nieuwste toptelefoons.

De Moto G7 kiest voor een plastic frame in plaats van aluminium, maar het plakt met glas aan de achterkant. Een grote centrale cameramodule steekt uit in de buurt van de bovenkant van de telefoon, evenals een responsieve vingerafdruksensor met het Motorola-logo eronder. Over het algemeen is het niet de meest onderscheidende telefoon-esthetiek, maar voelt het nog steeds een stuk beter dan de rest voor de prijs. En het heeft een 3,5 mm koptelefoonpoort, wat meer is dan je tegenwoordig kunt zeggen voor de meeste duurdere telefoons.

De Moto G7 wordt geleverd in keramische zwarte en duidelijk witte modellen, elk met 64 GB opslagruimte. U kunt echter een microSD-kaart tot 512 GB plaatsen voor aanzienlijk meer opslagruimte. De telefoon heeft geen waterbestendigheidsclassificatie, maar heeft een "waterafstotend ontwerp" met P2i nano-coating. We raden nog steeds niet aan om het in het zwembad te dompelen.

Bottom Line

Motorola's installatieproces lijkt erg op wat we hebben gezien op andere recente Android 9.0 Pie-handsets, wat betekent dat het eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is. Zet de telefoon gewoon aan door de kleine knop aan de rechterkant ingedrukt te houden en volg de stappen op het scherm, inclusief inloggen op een Google-account, akkoord gaan met de voorwaarden en kiezen of je al dan niet wilt herstellen vanaf een back-up of gegevens wilt overzetten vanaf een andere telefoon. Het zou slechts een paar minuten moeten duren om aan de slag te gaan.

Weergavekwaliteit: het is groot en mooi

Gelukkig voelt het grote en prominente scherm van de Moto G7 op geen enkele manier aan als een downgrade. Het is een 6,2-inch LCD-scherm met een resolutie van 1080p. Het is een groot en kleurrijk scherm dat perfect is voor het bekijken van films en tv-programma's, surfen op internet en alles wat u er maar van vraagt. Dit is niet het helderste scherm dat we op een smartphone hebben gezien, hoewel het nauwelijks zwak is, en het LCD-paneel betekent dat het niet hetzelfde contrast of echte zwartniveaus heeft als de OLED-panelen die vaker worden gezien op vlaggenschiptelefoons vandaag. Toch is het best goed in het dagelijks gebruik.

Prestaties: prima voor de meeste dingen, maar niet voor games

Dit is waar de Moto G7 enkele beperkingen vertoont. De Qualcomm Snapdragon 632-processor is een lagere middenklasse-chip, maar in combinatie met 4 GB RAM werkt Android 9.0 Pie nog steeds solide. Het is niet zo razendsnel als telefoons met vlaggenschipchips, maar het zal de klus klaren voor gemiddeld, dagelijks gebruik. De PCMark Work 2.0-benchmarkscore van 6015 is echter aanzienlijk lager dan die van sommige andere telefoons, zoals Google's Pixel 3a, die 7, 413 scoorde met de krachtigere Snapdragon 670-chip. De dure Galaxy S10 van Samsung scoorde ondertussen een oogstrelende 9, 276.

De Qualcomm Snapdragon 632-processor is een lagere middenklasse-chip, maar in combinatie met 4 GB RAM werkt Android 9.0 Pie nog steeds solide.

Spelprestaties zijn waar verschillen veel meer opvallen. De Adreno 506 GPU-chip kan nauwelijks overweg met moderne 3D-games, met racer Asph alt 9: Legends met een zeer lage resolutie, maar ook behoorlijk soepel, tot zijn eer. Ondertussen verminderde online shooter PUBG Mobile aanzienlijk aspecten zoals resolutie en textuurkwaliteit, maar was nog steeds solide speelbaar ondanks de grafische downgrades.

De gameproblemen van de Moto G7 worden heel duidelijk gemaakt via benchmarktests, waarbij de telefoon slechts 3,6 frames per seconde (fps) ha alt in de Car Chase-demo van de GFXBench en 22 fps in de T-Rex-benchmark. De Pixel 3a verdrievoudigde die framesnelheid in Car Chase bijna en verdubbelde de framesnelheid voor T-Rex meer dan. De Moto G7 kan prima overweg met eenvoudigere 2D-games, maar hij is gewoon niet gebouwd voor 3D-games. Het kan amper de huidige 3D-games draaien, wat niet veel goeds voorspelt voor de volgende golven van flitsende mobiele titels.

Connectiviteit: werkt zoals verwacht

De Moto G7 toonde het soort snelheidsniveaus dat we gewend zijn te zien in dit specifieke testgebied, ongeveer 10 mijl ten noorden van Chicago, met behulp van Verizon's 4G LTE-netwerk. Met de Speedtest-app van Ookla zagen we downloadsnelheden tussen 24-30 Mbps en uploadsnelheden rond de 8-10 Mbps. Beide zijn vergelijkbaar met wat we bij andere telefoons hebben gezien. De telefoon ondersteunt ook 2,4 Ghz en 5 Ghz Wi-Fi-netwerken.

De Moto G7 kan prima overweg met eenvoudigere 2D-games, maar hij is gewoon niet gebouwd voor 3D-games.

Geluidskwaliteit: niets om over naar huis te schrijven

De Moto G7 is niet gebouwd om als luidspreker voor je muziek te dienen, omdat hij slechts een enkele monoluidspreker aan de onderkant van de telefoon heeft. Dat is prima voor het afspelen van een beetje muziek in de keuken of garage, maar het afspelen wordt snel gedempt en beperkt bij hogere volumeniveaus. De ontvanger aan de bovenkant van de telefoon wordt helemaal niet gebruikt voor het afspelen van muziek, maar werkt goed voor oproepen.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: het is niet erg betrouwbaar

Ondanks zijn eersteklas uiterlijk, kan de Moto G7 niet tippen aan duurdere telefoons op camerakwaliteit. Het is niet eens in de buurt. De Moto G7 heeft een paar camera's aan de achterkant: een 12-megapixel (f/1.8 diafragma) hoofdsensor en een 5-megapixel dieptesensor die wordt gebruikt voor het bepalen van de afstand voor portretfoto's met onscherpe achtergronden. De camera heeft fasedetectie autofocus (PDAF), maar mist optische beeldstabilisatie.

Het is mogelijk om een goede foto te maken met voldoende beschikbare verlichting, met behoorlijk contrast en detail. Maar dat is met ideale omstandigheden, en andere scenario's leveren doorgaans geen vergelijkbare resultaten op. Binnenopnames waren vaak wazig tijdens onze tests en hadden moeite om natuurlijk ogende resultaten te leveren. Vooral opnamen bij weinig licht waren meestal niet erg goed. De camera van de Moto G7 kan foto's maken die klaar zijn voor Instagram op een wisselvallige basis, maar verwacht geen ton detail of consistente helderheid. Het is niet verwonderlijk dat de 4K-video-opnamen (bij 30 fps) ook niet bijzonder scherp of gedetailleerd zijn.

Ondertussen levert de 8-megapixelcamera aan de voorzijde solide selfies, maar er is niets bijzonders aan de resultaten.

Batterij: ongeveer een dag gemaakt

Het batterijpakket van 3.000 mAh op de Moto G7 is bescheiden voor een telefoon met zo'n groot scherm, maar de 1080p-resolutie en ook de lagere processor zorgen ervoor dat het niet zo hard wordt gepusht als bij een wat chiquer vlaggenschip telefoons. Tijdens onze tests eindigden we de dag meestal met nog 20-30 procent van de lading, maar het is niet zo moeilijk om de Moto G7 voor het slapengaan tot het uiterste te duwen door games te spelen of media te streamen.

De Moto G7 biedt geen draadloos opladen, wat logisch is voor de prijs, maar de meegeleverde 15W TurboPower-oplader kan je in ieder geval snel opwaarderen met een kabel: Motorola zegt dat het je zal geven tot 9 uur gebruik na 15 minuten opladen, hoewel uw resultaten kunnen variëren.

Software: Taart met lekkere extra's

Zoals hierboven vermeld, draait de Moto G7 de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, Android 9.0 Pie, en de huid van Motorola neemt gelukkig een lichte aanraking. Het ziet er nog steeds uit en voelt veel aan als kern-Android, en het is grotendeels soepel en responsief gezien de lagere processor aan boord. Google Assistant is hier de stemassistent aan boord, en het voelt ook snel aan en beantwoordt gemakkelijk vragen. De Moto G7 heeft geen NFC-chip, dus er is geen optie voor mobiele betalingen op de telefoon.

De Moto G7 heeft de gebruikelijke Android-navigatiebalk met drie knoppen, maar je kunt ook overschakelen naar iPhone-achtige gebarenbediening via de geïnstalleerde Moto-app. Als u navigatie met één knop activeert, verschijnt er een kleine balk onder aan het scherm waarop u kunt tikken om naar huis te gaan, veeg snel omhoog om toegang te krijgen tot het multitasking-menu, veeg naar rechts om naar uw laatst gebruikte app te wisselen en veeg naar links om te gaan rug. Het is een vrij handige optie waardoor het scherm er ook een stuk schoner uitziet.

De Moto-app bevat ook de sleutel tot Moto Actions, een reeks handige gebaren en andere bonusfuncties die Motorola in de loop der jaren geleidelijk heeft ontwikkeld. Deze onopvallende toevoegingen zijn handige kleine voordelen, zoals twee snelle hakbewegingen met je telefoon (zelfs als het scherm uit is) om de zaklamp te activeren of de camera te openen door je pols twee keer snel te draaien. Je kunt ook een screenshot maken door het scherm bijvoorbeeld met drie vingers aan te raken, of automatisch de modus Niet storen inschakelen door je telefoon met de voorkant naar beneden om te draaien. Al deze functies kunnen worden in- of uitgeschakeld voor het geval je per ongeluk iets activeert dat je niet wilt of nodig hebt.

Prijs: goedkoper dan vlaggenschepen, maar duurder dan ooit

Voor een adviesprijs van $ 299 is er veel leuks aan de Moto G7 - van het op vlaggenschip geïnspireerde ontwerp tot het grote en mooie 6,2-inch scherm en de solide Android 9.0 Pie-prestaties. Aan de andere kant heeft de telefoon beperkte spelmogelijkheden en kan de camera wisselvallig zijn. In beide gevallen komt dat meestal gewoon met het gebied voor goedkopere telefoons. Veel van wat hier is, is leuk voor de prijs.

Aan de andere kant is $ 299 de hoogste prijs tot nu toe voor een basis Moto G-model, en het duwt zich waarschijnlijk een weg uit het budgetgebied naar het middensegment. En als u niet vastzit aan het kopen van een gloednieuwe telefoon uit 2019, kunt u overwegen terug te kijken naar een ouder vlaggenschip zoals de Samsung Galaxy S8 of Google Pixel 2, die u beide voor ongeveer $ 300 of minder opgeknapt kunt vinden. In beide gevallen krijg je een krachtiger apparaat met een betere camera.

Houd er ook rekening mee dat er een goedkopere versie is, de Moto G7 Power, die wordt verkocht voor $ 249 en een paar opmerkelijke wijzigingen aanbrengt. Het scherm komt nog steeds uit op 6,2 inch, maar het is een paneel met een lagere resolutie (720p) en heeft een bredere, iPhone-achtige inkeping aan de bovenkant. Ook heeft de telefoon maar één camera aan de achterkant en is het materiaal aan de achterkant van plastic in plaats van glas. Aan de positieve kant heeft het een enorm batterijpakket van 5.000 mAh, waarmee u twee volle dagen uptime per oplaadbeurt zou moeten hebben.

Er is ook een Moto G7 Play voor $ 199, die een kleiner 5,7-inch scherm heeft (nog steeds op 720p) en een nog grotere inkeping, maar alleen de standaard batterij van 3000 mAh. Het is echter de echte budgetoptie van het Moto G7-pakket en draait nog steeds Android 9.0 Pie met dezelfde processor aan boord.

Image
Image

Motorola Moto G7 versus Google Pixel 3a

Als rivaal van de G7, zou je ook kunnen overwegen wat meer uit te geven aan de nieuwere Google Pixel 3a. De Pixel 3a is de poging van Google om zijn vlaggenschiptelefoon opnieuw te ontwerpen als een mid-ranger, met een minder krachtige processor dan de standaard Pixel 3 en een plastic constructie, maar de resultaten zijn nog steeds indrukwekkend. Het heeft dezelfde 12,2-megapixel camera als de Pixel 3 en maakt verbluffend gedetailleerde foto's, terwijl de Snapdragon 670-chip merkbaar betere prestaties levert dan de Snapdragon 632 in de Moto G7.

Het wordt echter verkocht voor $ 399 en wordt geleverd met een kleiner scherm van 5,6 inch. De 6-inch Pixel 3a XL kost ondertussen $ 479. Maar we denken dat het de moeite waard is om een kleiner scherm te nemen en de extra $ 100 voor de Pixel 3a boven de Moto G7 uit te geven, vanwege die belangrijke prestatie- en camerakwaliteitsverbeteringen. Het is de extra investering zeker waard, en het is een telefoon die beter geschikt is voor de prestatie-eisen van aankomende games, apps en Android OS-revisies.

Het is een sterke telefoon van minder dan $ 300, maar blinkt niet uit in cameraprestaties

Er is veel leuks aan de Motorola Moto G7, vooral in één oogopslag: het ontwerp plaatst deze telefoon van $ 299 bijna in hetzelfde bedrijf als veel duurdere telefoons, en het 6,2-inch scherm stelt niet teleur. Toch herinneren de slechte spelprestaties en de vlekkerige camerakwaliteit er al snel aan dat dit geen high-end telefoon is. Slimme smartphone-shooters kunnen echter beter wat extra uitgeven aan de Pixel 3a, of op zoek naar een oudere vlaggenschiptelefoon voor betere prestaties. Maar als $ 300 je vaste budget is, dan zou de Moto G7 op je lijst moeten staan.

Samsung Galaxy S10

Specs

  • Productnaam Moto G7
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755131729
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum maart 2019
  • Productafmetingen 6,45 x 3,5 x 1,85 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 632
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Camera 12MP/5MP, 8MP
  • Batterijcapaciteit 3, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: