Hoe lettertypen te installeren in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe lettertypen te installeren in Windows 11
Hoe lettertypen te installeren in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op het lettertypebestand en kies Install.
  • Sleep het bestand naar Settings > Personalisatie > Fonts.
  • Zoek Fonts in Microsoft Store, kies Get op de lettertypepagina.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u lettertypen installeert in Windows 11. U kunt het lettertypebestand zelf ophalen van internet of de Microsoft Store gebruiken om nieuwe lettertypen te vinden en eenvoudig te installeren. We bespreken ook hoe u lettertypen kunt verwijderen die u niet meer wilt.

Hoe het installeren van lettertypen werkt in Windows 11

Lettertypebestanden zijn als gewone bestanden, waar ze kunnen worden gedownload van websites en gedeeld tussen computers via flashstations, cd's, enz.

Er zijn veel plaatsen om lettertypen online te krijgen, inclusief gratis bronnen zoals Google Fonts, DaFont en FontSpace. We zullen hieronder zien dat Windows 11 zijn eigen, ingebouwde methode heeft om ook lettertypen te krijgen.

Als je een lettertypebestand hebt, zoals een bestand met de OTF- of TTF-bestandsextensie, kun je het niet zomaar ergens op je computer zetten en verwachten dat het bruikbaar is. Een lettertype wordt niet herkend door Windows 11 en door extensieprogramma's zoals Word, totdat het correct is geïnstalleerd.

Geïnstalleerde lettertypen worden opgeslagen in een specifieke map, zoals hieronder beschreven. Zolang het programma waarin u het lettertype wilt gebruiken naar lettertypebestanden zoekt in de standaard Windows Fonts-map, kunt u de onderstaande stappen volgen om het bestand door die software te laten gebruiken.

Hoe lettertypen van het web te installeren

Dit is wat je moet doen met het bestand dat je hebt gedownload, zodat je het lettertype in je programma's kunt gaan gebruiken:

  1. Zoek het lettertypebestand. Je hebt het eigenlijke bestand nodig, dus als het lettertype in een archief is gedownload (waarschijnlijk was het dat), pak het dan eerst uit: selecteer het eenmaal en ga dan naar Gecomprimeerde maphulpmiddelen > Alles uitpakken > Extract Het lettertype verschijnt in een map met dezelfde naam als het archief.

    Image
    Image

    Als je lettertype wordt gedownload in een archiefbestand, is het hoogstwaarschijnlijk een ZIP-bestand. Als het echter iets anders is, zoals 7Z of RAR, hebt u een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden van derden nodig om het te openen. Zodra u het echte lettertype uit het archief hebt gehaald, zijn de rest van deze stappen van toepassing, net als bij ZIP-lettertypen.

  2. Er zijn verschillende manieren om een lettertype in Windows 11 te installeren. Het gemakkelijkst is om erop te dubbelklikken of er met de rechtermuisknop op te klikken en Meer opties weergeven >Installeren.

    Image
    Image

    U kunt ook naar Instellingen > Personalisatie > Fonts gaan en het lettertype slepen bestand in het Voeg lettertypen toe gebied. Dit werkt ook met meerdere lettertypen.

    Image
    Image

    Font-installaties kunnen ook rechtstreeks vanuit de map Windows Fonts op C:\Windows\Fonts plaatsvinden. Kopieer en plak, of sleep en zet een of meer lettertypen daar neer om ze in bulk te installeren.

    Image
    Image

    Als geen van deze methoden werkt, controleer dan of je te maken hebt met het daadwerkelijke lettertype en niet met het archief waarin het is binnengekomen. Als Windows 11 het lettertype dat je hebt niet herkent, probeer het dan te converteren naar een ondersteund formaat.

Lettertypen installeren via Microsoft Store

Een andere manier om lettertypen te krijgen is via de Microsoft Store. In plaats van te zoeken naar een betrouwbare website om lettertypen op te halen en vervolgens het bestand zelf te moeten downloaden, heeft Windows 11 een ingebouwde methode die het hele proces stroomlijnt.

  1. Ga naar Instellingen > Personalisatie > Fonts > Meer lettertypen in Microsoft Store.

    Image
    Image

    Een manier om toegang te krijgen tot Instellingen is door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en deze in de lijst te selecteren.

  2. Kies het lettertype dat u wilt installeren en kies vervolgens Get.

    Image
    Image

Lettertypen verwijderen in Windows 11

Het is gemakkelijk om overboord te gaan door aangepaste lettertypen te installeren. Er is niets mis mee, tenzij je zoveel hebt verzameld dat je programma's nu langzaam draaien om ze allemaal te laden, of het wordt moeilijk om alle opties te doorzoeken.

Laten we eerst kijken naar de eenvoudigere manier om lettertypen te verwijderen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en ga naar Instellingen > Personalisatie > Fonts.
  2. Selecteer het lettertype in het gebied Beschikbare lettertypen. Je kunt het vinden door op de naam te zoeken of door de lijst te scrollen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Uninstall en bevestig het in de pop-up.

    Image
    Image

De andere manier om lettertypen te verwijderen is een betere techniek als je meerdere lettertypen tegelijk wilt verwijderen. Ga naar dit pad in Verkenner om de lettertypen te selecteren die u wilt verwijderen en kies vervolgens Delete in het menu bovenaan:


C:\Windows\Fonts

Image
Image

Als u met de rechtermuisknop op een lettertype klikt of de menuoptie Organiseren gebruikt, kunt u het ergens anders kopiëren voor back-up- of deeldoeleinden.

FAQ

    Hoe voeg ik lettertypen toe aan Microsoft Word?

    Om lettertypen toe te voegen aan Microsoft Word en andere Windows 11-programma's, installeert u het lettertype op uw systeem door de bovenstaande instructies te volgen. Mogelijk moet u het programma sluiten en opnieuw openen om het lettertype te laten verschijnen.

    Welk lettertype wordt gebruikt in Windows 11?

    Segoe UI Variable is het standaardlettertype voor Windows 11. Microsoft gebruikt de Segoe-lettertypefamilie al vele jaren voor zijn gebruikersinterfaces en marketingmateriaal.

    Waar vind ik lettertypen op Windows 11?

    Open Windows 11 Verkenner en ga naar de map C:\Windows\Fonts om alle lettertypen te zien die op uw systeem zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: