De 8 beste Blu-Ray- en Ultra HD Blu-ray-spelers van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste Blu-Ray- en Ultra HD Blu-ray-spelers van 2022
De 8 beste Blu-Ray- en Ultra HD Blu-ray-spelers van 2022
Anonim

De beste Blu-ray-spelers kunnen het afspelen van Blu-ray-schijven, dvd's en cd's aan, terwijl ze ook hi-res audio en 4K-inhoud ondersteunen. U kunt zelfs modellen vinden met Wi-Fi-streaming, wat een extra voordeel is waardoor uw Blu-ray-speler een integraal onderdeel van uw thuisbioscoop kan worden. Design is ook iets om over na te denken. Woon je in een kleiner appartement met een krappe woonkameropstelling, dan wil je een redelijk slank apparaat. Met de juiste Blu-ray-speler kunt u aan al uw film- en tv-behoeften voldoen door één apparaat, waardoor u geen aparte apparaten meer nodig hebt voor streaming, het afspelen van de inhoud die u op schijf hebt en het afspelen van inhoud die u op een USB-apparaat hebt opgeslagen.

Je moet ook eens kijken naar onze verzameling van de beste 4K Blu-ray-spelers als je de beste kwaliteit wilt met alle toeters en bellen. Lees anders verder om de beste Blu-ray-spelers te zien die je kunt krijgen.

Beste algemeen: LG 4K Ultra-HD Blu-ray-speler

Image
Image

Als je een bestaande bibliotheek met Blu-ray-films hebt, of als je meerdere films hebt opgeslagen, zal de LG UBK80 een goede aanvulling zijn op je theaterruimte. Het kan films afspelen in 4K en HDR, en het heeft een USB-poort voor het afspelen van inhoud van een extern apparaat. Als je een 3D-tv hebt, kun je bovendien thuis genieten van 3D-films met de Sony UBK80.

Deze Sony Blu-ray-speler kan naast Blu-rays ook cd's en dvd's afspelen. Het ondersteunt tal van formaten, waaronder AAC, MP3, MP4 en verschillende andere, en het heeft een Ethernet-poort aan de achterkant. De Ethernet-poort is echter alleen voor het uitvoeren van firmware-updates en deze speler heeft geen Wi-Fi-connectiviteit. Je zult deze speler dus niet gebruiken om te streamen.

Aan de positieve kant heeft de UBK80 een slank ontwerp, met een dikte van minder dan vijf centimeter, zodat hij in vrijwel elke ruimte past. Je krijgt er ook een afstandsbediening bij inclusief batterijen. Dit is een eenvoudige, maar elegante Blu-ray-speler die zijn doel dient zonder alle extra toeters en bellen.

"Voor zijn ongelooflijk betaalbare prijs en handige verzameling functies is het moeilijk om het beter te doen dan de Sony BDP-S3700." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Beste Dolby Vision: Sony UBP-X700 4K Ultra HD Blu-ray-speler

Image
Image

Als je een alles-in-één apparaat wilt dat Blu-ray-schijven, dvd's, cd's, digitale muziek en streaming video-inhoud kan afspelen, is de Sony UBPX700 misschien iets voor jou. Het biedt dubbele HDMI-poorten en een prachtig 4K-beeld, samen met opschaling voor niet-4K-tv's. Voor iemand die op zoek is naar een betaalbare manier om een scherper beeld op zijn tv te krijgen, biedt deze speler SDR-conversie samen met de functionaliteit van een slimme Blu-ray-speler.

Je kunt je favoriete programma's en films streamen vanaf platforms zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime omdat de ontvanger ingebouwde Wi-Fi heeft, dus je hebt geen apart streamingapparaat nodig. Er is een interface waar je toegang hebt tot verschillende applicaties en functies, en je kunt streamen in 3D, 4K of zelfs livestream. Er is een functie voor schermspiegeling beschikbaar om inhoud van uw telefoon op een groter scherm te bekijken, en de speler ondersteunt hi-res audio voor helder en krachtig geluid.

Beste streaming: Sony BDP-S6700 Network Blu-ray Disc-speler

Image
Image

Deze Sony Blu-ray-speler is een van de meer veelzijdige opties die beschikbaar zijn, en hij is ook relatief betaalbaar. De BDP-S6700 heeft een dual-coreprocessor en dual-band wifi voor een snelle draadloze verbinding. Alles laadt extreem snel, met een Quick Start-modus en Fast Loading om Blu-ray-schijven vrijwel onmiddellijk af te spelen (in ongeveer 30 seconden vanaf het moment dat u de lade sluit).

Voor veel mensen is de BDP-S6700 het enige apparaat dat ze nodig hebben om toegang te krijgen tot hun shows, films en muziek. Er is een USB-poort om foto's en video's op een opslagapparaat te bekijken. Je kunt ook inhoud streamen, met apps zoals Netflix, YouTube en Hulu die beschikbaar zijn via een gebruiksvriendelijke interface. Speel cd's af, speel dvd's af, bekijk Blu-rays en stream shows allemaal op de BDP-S6700. Er is zelfs een functie voor schermspiegeling om de inhoud van uw telefoon op een groter scherm te bekijken, en DLNA-certificering betekent dat u inhoud via uw thuisnetwerk kunt delen.

Met 4K-opschaling, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en TRILUMINOS-kleurtechnologie biedt de S6700 een beeld van hoge kwaliteit en uitzonderlijk geluid. Deze Blu-ray-speler is een geweldige waarde voor iedereen die een slimme budget-Blu-ray-speler wil die alles kan.

Beste compact: LG Blu-Ray dvd-speler

Image
Image

Als u op zoek bent naar iets meer rechttoe rechtaan, biedt deze LG Blu-Ray-speler een helder 1080p-beeld, USB-weergave en internetverbinding voor het streamen van inhoud. Het beschikt niet over 4K, wat een beetje teleurstellend is, maar de lage prijs en andere functies maken de foto met een lagere resolutie goed.

Deze Blu-ray-speler maakt verbinding met internet via een bekabelde Ethernet-verbinding. Er is geen wifi, wat belangrijk is om in gedachten te houden voor degenen die geen Ethernet-kabel in de buurt van hun entertainmentkamer hebben, maar je hebt toegang tot apps zoals YouTube, Netflix, Hulu en Amazon Prime wanneer je verbinding maakt met internet. De BP175 kan naast Blu-rays ook cd's en dvd's afspelen en ondersteunt een aantal audio- en videotechnologieën zoals Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en nog veel meer. Als je op zoek bent naar een 1080p-compatibel apparaat dat schijven kan streamen en afspelen voor minder dan de kosten van veel streaming-apparaten, zal de LG BP175 je niet teleurstellen.

Beste draadloos: Sony BDP-S3700

Image
Image

De Sony BDP-S3700 biedt veel waar voor uw geld, met Blu-ray-, dvd- en cd-weergave, samen met 1080p-opschaling voor dvd-weergave bij aansluiting op een 1080p-tv. Extra mogelijkheden zijn onder meer het afspelen van stilstaande beelden, video en muziek die zijn opgeslagen op USB-flashstations of andere compatibele apparaten. Er is een aan de voorzijde gemonteerde USB-poort die u kunt gebruiken voor inhoud, maar u kunt ook een externe Windows-muis of -toetsenbord aansluiten.

De Sony BDP-S3700 heeft internetstreaming, met toegang tot apps zoals Hulu, YouTube, Vudu en Netflix via een bekabelde of draadloze netwerkverbinding. De BDP-3700 beschikt ook over screen mirroring (Miracast), waarmee u content vanaf uw smartphone kunt delen. Bovendien hebt u toegang tot media-inhoud die is opgeslagen op andere op het netwerk aangesloten apparaten, zoals pc's en mediaservers.

Je krijgt een standaard afstandsbediening meegeleverd in het pakket, maar je kunt Sony's TV Sideview-app gebruiken om inhoud te organiseren en de transportknoppen van de speler te bedienen.

"Voor zijn ongelooflijk betaalbare prijs en handige verzameling functies is het moeilijk om het beter te doen dan de Sony BDP-S3700." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Beste high-end: Panasonic DP-UB9000 UHD Blu-ray-speler

Image
Image

De Panasonic DP-UB9000 is misschien wel een van de duurste opties op deze lijst, maar dat komt omdat het een krachtige 4K Ultra HD Blu-ray-speler is met alles wat je nodig hebt voor een volledige thuisbioscoopopstelling. Het zit boordevol met de nieuwste en beste functies in zijn slanke zwarte doos. Afgezien van het krijgen van 4K-resolutie, krijg je ook HDR, hi-res audio en ondersteuning voor zowat elk afspeelbaar formaat, inclusief cd, dvd, Blu-Ray-schijf, FLAC, Wav en andere. Het kan zelfs werken met 3D HDTV's.

Op het gebied van audio is de DP-UB9000 niet traag, met Dolby Digital Plus, DTS-HD, Dolby Atmos, DTS:X en andere, zodat je hem rechtstreeks in je thuisbioscoop surround sound-systeem kunt aansluiten. Voor connectiviteit heb je alles wat je nodig hebt, inclusief wifi, DLNA voor draadloze pc-toegang, een Ethernet-poort, Miracast voor het casten van je smartphone en twee HDMI-poorten. Dit model is het hele pakket en het is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een premium slimme Blu-ray-speler.

Beste middenklasse: Sony UBP-X1100ES UHD Blu-ray-speler

Image
Image

De Sony UBP-X1100ES is een solide Blu-ray-speler die goed werkt met de nieuwste apps en streamingdiensten. Het beschikt over 4K-weergave en opschaling, evenals Wi-Fi-connectiviteit voor streamingdiensten zoals Netflix, YouTube, Amazon Prime en anderen. De UBP-X1100ES ondersteunt HDR10 voor verbeterde kleurweergave en helderheid, samen met Dolby Vision.

Naast een rijker beeld krijg je audioverbeteringen zoals Dolby Atmos en DTS:X voor een verbeterde surround sound-ervaring. Het werkt geweldig met de bestaande thuisbioscoopopstelling.

Er is een Ethernet-poort, twee HDMI-uitgangen en een optische poort, die al je bases zouden moeten dekken wat betreft connectiviteit. Bluetooth is een leuke bonus, waardoor je een draadloze hoofdtelefoon kunt gebruiken voor privé luisteren.

Meest veelzijdig: Sony UBP-X800M2 4K UHD Blu-ray-speler

Image
Image

De UBP-X800M2 heeft alles wat u van een Blu-ray-speler mag verwachten en nog veel meer, inclusief compatibiliteit met 4K UHD-schijven (inclusief HDR en Dolby Vision), evenals 2D/3D Blu-ray, dvd, audio-cd's en SACD's. U kunt ook Hi-Res-audiobestanden afspelen via USB of op het netwerk aangesloten pc's.

Naast het afspelen van fysieke schijven en audio in hoge resolutie, is de UX800M2 volledig in staat om 4K-inhoud van internet, via Ethernet of Wi-Fi, inclusief Netflix, te streamen. U kunt dus naar uw favoriete programma's kijken of een Blu-ray Disc op hetzelfde apparaat bekijken.

Voor audio is de UBP-X800M2 compatibel met de meeste surround sound-formaten, waaronder Dolby Atmos en DTS:X. Je kunt ook muziek streamen van de UX800 naar compatibele draadloze speakers via Sony's SongPal-app. Geen luidsprekersysteem? Luister naar je audio via een compatibele Bluetooth-hoofdtelefoon of een draagbare luidspreker.

Hoeveel de X800M2 ook biedt, er zijn alleen HDMI- en digitale coaxiale uitgangen beschikbaar. Hoewel je deze speler kunt gebruiken met niet-4K-tv's (je profiteert gewoon niet van de 4K-mogelijkheden), moet je tv een HDMI-ingang hebben om een videosignaal te accepteren. Aan de andere kant biedt de X800M2 wel twee HDMI-uitgangen, waarvan er één is bedoeld voor alleen audio-uitvoer. Dit is erg praktisch voor degenen die een 4K Ultra HD-tv hebben, maar een thuisbioscoopontvanger die mogelijk niet compatibel is met 4K/HDR-videosignalen.

De LG UBK80 (bekijk bij Best Buy) biedt een verbluffend 4K-beeld en het is een uitstekende optie voor diegenen die geen wifi-verbinding nodig hebben. De beste streaming Blu-ray-speler is de BDP-S6700 (bekijk op Amazon), omdat deze je favoriete Netflix- en Hulu-shows in 4K streamt naast het afspelen van Blu-rays en andere schijfformaten zoals dvd's. In termen van pure waarde heeft de Sony BDP-S3700 (bekijk bij Amazon) veel te bieden: hij is slank, laadt snel, hij ondersteunt 1080p-opschaling voor dvd's als je een 1080p-tv hebt, en hij heeft internetstreamingmogelijkheden.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, games, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets.

Ajay Kumar is Tech Editor bij Lifewire. Met meer dan zeven jaar ervaring is hij eerder gepubliceerd op PCMag en Newsweek, waar hij duizenden producten beoordeelde in alle categorieën van consumentenelektronica. Deze omvatten audio, tv's, mediaspelers, streaming-sticks en andere apparaten.

Waar u op moet letten bij het kopen van Blu-ray-spelers

4K en UHD

Als je al een televisie hebt die 4K UHD-video kan weergeven, zul je genieten van uitzonderlijke videokwaliteit als je een Blu-ray-speler kiest die ook dit niveau van videokwaliteit ondersteunt. Zo niet, dan is een speler met opschaling misschien iets om te overwegen.

Streaming

Een van de geweldige dingen van Blu-ray-spelers is dat veel van hen ook de plaats kunnen innemen van een speciaal streamingapparaat. Zoek naar een Blu-ray-speler die je favoriete streaming-apps zoals Netflix en Hulu ondersteunt.

Wi-Fi versus Ethernet

Als je streaming-apps op je Blu-ray-speler wilt gebruiken, moet je deze verbinden met internet. Ethernet is de betere keuze als uw Blu-ray-speler dicht genoeg bij uw modem is om verbinding te maken via een Ethernet-kabel. Een bekabelde verbinding geeft u minder snel problemen met bufferen en andere soortgelijke problemen, maar u moet wel een kabel bij de hand hebben. Zoek anders naar een Blu-ray-speler die verbinding kan maken met je wifi-netwerk.

FAQ

    Spelen Blu-ray-spelers gewone dvd's en cd's af?

    Ja, alle Blu-ray-spelers kunnen dvd's en cd's afspelen. U hoeft zich geen zorgen te maken over achterwaartse compatibiliteit als u oudere media-inhoudsindelingen gebruikt. Bovendien kunnen alle Blu-ray-spelers de dvd-resolutie opschalen naar HD-kwaliteit, zodat uw oudere inhoud er ook beter uitziet op een Blu-ray-speler.

    Zijn Blu-ray-spelers regiogebonden?

    Blu-ray-spelers zijn regiogebonden, wat betekent dat het apparaat alleen Blu-ray-schijven kan afspelen die in dezelfde regio zijn gekocht. Regio A is bijvoorbeeld Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Amerikaanse territoria, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en andere delen van Zuidoost-Azië. Als u een Blu-ray-speler hebt gekocht in regio A, kan deze alleen regio A-schijven afspelen.

    Zijn er draadloze Blu-ray-spelers?

    Er zijn draadloze Blu-ray-spelers. Een van onze topkeuzes in deze verzameling is de Sony BDP-S3700. Het ondersteunt het afspelen van Blu-ray en dvd's, heeft wifi met MIMO en ondersteunt streamingdiensten en het casten van inhoud vanaf je telefoon. Het kan ook media afspelen van op het netwerk aangesloten apparaten.

Aanbevolen: