Een iPad hard resetten of opnieuw opstarten (alle modellen)

Inhoudsopgave:

Een iPad hard resetten of opnieuw opstarten (alle modellen)
Een iPad hard resetten of opnieuw opstarten (alle modellen)
Anonim

Wat te weten

  • Houd de aan/uit-knop ingedrukt. Wanneer de schuifregelaar verschijnt, schuift u naar rechts. Houd de on/off-knop nogmaals ingedrukt om te herstarten.
  • Een herstart wordt soms een reset genoemd. Een harde reset wordt gebruikt wanneer het standaard herstartproces niet werkt.
  • Als u een harde reset wilt uitvoeren, houdt u de knoppen home en on/off tegelijkertijd ingedrukt, zelfs nadat de schuifregelaar is verschenen.

Dit artikel legt uit hoe je een iPad opnieuw opstart en hoe je een iPad hard reset. Het omvat elk iPad-model dat ooit is uitgebracht. Het bevat ook andere opties voor het resetten van een iPad.

De eenvoudigste manier om een iPad opnieuw op te starten (alle modellen)

Het basistype van opnieuw opstarten - waarbij u de iPad uitschakelt en vervolgens weer inschakelt - is het gemakkelijkst om te doen en het eerste dat u moet proberen als u hardwareproblemen ondervindt. Het proces verwijdert uw gegevens of instellingen niet. Volg deze stappen:

Image
Image
  1. Uw stappen zijn afhankelijk van of uw iPad een startknop heeft of niet:

    • Voor iPads met een Home-knop: Begin door op de aan/uit-knop te drukken. De aan/uit-knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van de iPad.
    • Voor iPads zonder Home-knop: Houd de aan/uit-knop en één volumeknop tegelijkertijd ingedrukt. Ga naar stap 4.
    Image
    Image
  2. Houd de knop ingedrukt totdat er een schuifregelaar boven aan het iPad-scherm verschijnt.
  3. Laat de aan/uit-knop los.

  4. Verplaats de schuifregelaar van links naar rechts om de iPad uit te schakelen (of tik op Annuleren als je van gedachten verandert). Hierdoor wordt de iPad uitgeschakeld.
  5. Als het scherm van de iPad donker wordt, staat de iPad uit.
  6. Herstart de iPad door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat het Apple-pictogram verschijnt. Laat de knop los en de iPad zal opnieuw opstarten.

Hoe iPad hard te resetten (alle modellen)

Het standaard herstartproces werkt niet altijd. Soms kan een iPad zo erg vergrendeld zijn dat de schuifregelaar niet verschijnt en het iPad-scherm niet reageert op tikken. In dat geval moet u een harde reset proberen.

Deze techniek wist het geheugen waarin apps en het besturingssysteem worden uitgevoerd (maar niet je gegevens; het is nog steeds veilig) en geeft je iPad een nieuwe start. Om een harde reset uit te voeren:

  1. Nogmaals, de stappen verschillen afhankelijk van of je iPad een Home-knop heeft of niet.

    • Voor iPads met Home-knoppen: Houd de home- en aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt.
    • Voor iPads zonder Home-knoppen: druk snel op volume omlaag, dan snel op volume omhoog en houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt. Ga naar stap 3.
  2. Blijf de knoppen ingedrukt houden, zelfs nadat de schuifregelaar op het scherm is verschenen. Het scherm wordt uiteindelijk zwart.

    Als de iPad volledig is vastgelopen, wordt de schuifregelaar mogelijk niet weergegeven. Blijf de knop ingedrukt houden totdat het scherm zwart wordt.

  3. Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat u de knoppen los en laat u de iPad normaal opstarten.

Meer opties voor het resetten van een iPad

Er is nog een ander soort reset dat vaak wordt gebruikt: terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Deze techniek wordt meestal niet gebruikt om problemen op te lossen (hoewel het kan werken als de problemen al erg genoeg zijn). In plaats daarvan wordt het meestal gebruikt voordat een iPad wordt verkocht of ter reparatie wordt opgestuurd.

Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden al je apps, gegevens, voorkeuren en instellingen verwijderd en keert de iPad terug naar de staat waarin hij zich bevond toen je hem voor het eerst uit de doos haalde. Het is een drastische stap, maar soms heb je het nodig.

FAQ

    Zal een harde reset alles op mijn iPad verwijderen?

    Nee. Een harde reset is als het opnieuw opstarten van uw computer. Het wist geheugen en applicaties, maar er gaan geen gegevens verloren.

    Hoe kan ik de fabrieksinstellingen herstellen als ik geen toegang meer heb tot mijn iPad?

    Als uw iPad FaceID heeft, houdt u de bovenste knop en een volumeknop ingedruktWanneer de schuifregelaar verschijnt, schakelt u het apparaat uit. Terwijl u de top-knop ingedrukt houdt, sluit u de iPad aan op uw computer; het scherm Herstelmodus verschijnt. Als uw iPad een Home-knop heeft, volg dan de vorige stappen, maar druk op de Home-knop in plaats van de bovenste knop.

Aanbevolen: