Een iPhone opnieuw opstarten (alle modellen)

Inhoudsopgave:

Een iPhone opnieuw opstarten (alle modellen)
Een iPhone opnieuw opstarten (alle modellen)
Anonim

Wat te weten

  • Als u een iPhone X en nieuwer wilt herstarten, houdt u de knoppen Side en Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt.
  • Eerdere modellen: Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt. Wanneer de uitschakelschuif verschijnt, laat u Sleep/Wake. los

Dit artikel legt uit hoe je een iPhone snel opnieuw kunt opstarten. Wilt u uw telefoon terugbrengen in de staat waarin deze zich bevond toen deze de fabriek verliet? Voer in plaats daarvan een fabrieksreset uit.

Hoe herstart ik iPhone X en later

Volg deze stappen om een iPhone 13, iPhone 12 of iPhone 11/XS/XR/X opnieuw op te starten:

  1. Houd de knoppen Side en Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt. Volume omhoog werkt ook, maar als je het gebruikt, kan er per ongeluk een screenshot worden gemaakt.

    Image
    Image
  2. Wanneer de schuif om uit te schakelen verschijnt, laat u de Side en Volume omlaag los knoppen.
  3. Verplaats de schuifregelaar van links naar rechts om de telefoon uit te schakelen.

    Een goed moment om je iPhone-scherm schoon te maken is terwijl het apparaat is uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat u niet per ongeluk op een van de opties drukt of per ongeluk instellingen wijzigt.

  4. Wacht 15-30 seconden. Als de iPhone is uitgeschakeld, houdt u de Side-knop opnieuw ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Laat de Side-knop los en laat de telefoon opstarten.

Hoe herstart ik de iPhone (alle andere modellen)

Volg deze stappen om alle andere iPhone-modellen opnieuw op te starten:

  1. Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt. Bij oudere modellen bevindt deze zich aan de bovenkant van de telefoon. Op de iPhone 6-serie en nieuwer staat het aan de rechterkant.
  2. Wanneer de uitschakelschuifregelaar op het scherm verschijnt, laat u de Sleep/Wake-knop los.
  3. Verplaats de power off schuifregelaar van links naar rechts. Hierdoor wordt de iPhone gevraagd om af te sluiten. Er verschijnt een spinner op het scherm om aan te geven dat het afsluiten bezig is. Het kan vaag en moeilijk te zien zijn.
  4. Wanneer de telefoon wordt uitgeschakeld, houdt u de Sleep/Wake-knop ingedrukt.
  5. Wanneer het Apple-logo op het scherm verschijnt, laat u de Sleep/Wake-knop los en wacht u tot de iPhone opnieuw is opgestart.

Hoe geforceerd opnieuw opstarten van iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS/XR, iPhone X, iPhone 8 en iPhone SE 2

Een eenvoudige zachte herstart lost veel problemen op, maar lost ze niet allemaal op. In sommige gevallen, zoals wanneer de telefoon volledig is vastgelopen en niet reageert op het indrukken van de Sleep/Wake-knop, moet u een geforceerde herstart proberen. Noch een herstart, noch een gedwongen herstart verwijdert de gegevens of instellingen op de iPhone, dus er is niets om je zorgen over te maken.

Op iPhones met Face ID (de iPhone 13-serie, iPhone 12-serie, iPhone 11-serie, iPhone XS/XR of iPhone X), de iPhone 8-serie of de iPhone SE 2, volg je deze stappen om uit te voeren een gedwongen herstart:

  1. Druk op de Volume omhoog-knop.
  2. Druk op de knop Volume omlaag en laat los.

    Image
    Image
  3. Houd de Side-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet (negeer de slide om uit te schakelen die verschijnt) en dan laat het los.

  4. Wacht terwijl je telefoon opnieuw opstart.

Hoe de iPhone opnieuw te starten (andere modellen)

Een gedwongen herstart, ook wel een harde reset genoemd, start de telefoon opnieuw op en ververst het geheugen waarin apps worden uitgevoerd. Het wist uw gegevens niet, maar het helpt de iPhone helemaal opnieuw te beginnen. Als je een ouder iPhone-model geforceerd opnieuw moet opstarten (behalve iPhone 7; dat staat in het volgende gedeelte), volg dan deze stappen:

  1. Met het telefoonscherm naar u toe gericht, houdt u de Sleep/Wake-knop en de Home-knop tegelijkertijd ingedrukt.

    Image
    Image
  2. Blijf de knoppen ingedrukt houden wanneer de uitschakelschuif verschijnt, laat de knoppen niet los.
  3. Als het Apple-logo verschijnt, laat u de Sleep/Wake-knop en de Home-knop los.
  4. Wacht terwijl de iPhone opnieuw opstart.

Hoe de iPhone 7-serie opnieuw te starten

Het proces om de iPhone 7-serie opnieuw op te starten is iets anders. Dat komt omdat de Home-knop op deze modellen geen fysieke knop is; het is een 3D Touch-paneel. Als gevolg hiervan heeft Apple de manier veranderd waarop deze modellen gedwongen opnieuw worden opgestart.

Houd bij de iPhone 7-serie de Volume omlaag-knop en de Sleep/Wake-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat u de Apple-logo en laat vervolgens de knoppen los en wacht tot de telefoon opnieuw is opgestart.

Image
Image

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van mijn iPhone?

    Om een back-up te maken met iCloud, ga naar Instellingen > tik op je naam. Tik vervolgens op iCloud > iCloud Backup > Back Up Now. U kunt ook een back-up van uw telefoon maken door deze op een Mac aan te sluiten.

    Hoe scherm ik een opname op mijn iPhone?

    Als u een schermopname wilt maken, gaat u naar Instellingen > Control Center > plusteken (+) naast Schermopname Tik in Control Center op Recorden wacht op het aftellen. Tijdens het opnemen wordt de Record- knop rood.

    Waarom gebruiken verschillende iPhones verschillende herstartprocessen?

    Vanaf de iPhone X heeft Apple nieuwe functies toegewezen aan de zijknop aan de zijkant van het apparaat. Die knop kan worden gebruikt om Siri te activeren, de Emergency SOS-functie of andere taken te openen. Door deze wijziging verschilt het herstartproces van de methode die op eerdere modellen werd gebruikt.

Aanbevolen: