SaGa Frontier Remastered' heeft veel 'cult', 'niet genoeg' klassieker

Inhoudsopgave:

SaGa Frontier Remastered' heeft veel 'cult', 'niet genoeg' klassieker
SaGa Frontier Remastered' heeft veel 'cult', 'niet genoeg' klassieker
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Niemand kan SaGa Frontier ervan beschuldigen "gewoon weer een Japanse RPG" te zijn.
  • Er is nog steeds niet veel dat erop lijkt, zelfs 23 jaar later.
  • Jij zegt 'vrije vorm', ik zeg 'ongericht en meanderend'.
Image
Image

Ik ben blij dat SaGa Frontier bestaat, en dat het zo'n sterbehandeling heeft gekregen met zijn remaster, maar het is gewoon niet mijn soort spel.

Het is een experimentele Japanse RPG die oorspronkelijk debuteerde in 1998, terug op de eerste PlayStation. Ondanks dat het glitchy en duidelijk onvoltooid was in de originele editie, werd Frontier een hit in Japan en een cultklassieker overal elders. Het is van oudsher verdeeldheid zaaiend; je houdt ervan of je haat het.

Voor de remaster van 2021 heeft Square Enix veel van wat er kapot was aan de originele game gerepareerd, afgezien van een paar favoriete bugs van fans, en een nieuw speelbaar personage toegevoegd dat uit de oorspronkelijke release is verwijderd. Dat vind ik het meest interessante aan SaGa Frontier Remastered; amper 23 jaar later ging Square Enix terug en repareerde een van de meest beruchte kapotte games. Het schept een opwindend precedent voor toekomstige remakes.

Geld voor niets, gratis scenario's

SaGa Frontier is technisch gezien de zevende game in zijn reeks, hoewel het de eerste is die in Noord-Amerika wordt uitgebracht onder de naam SaGa. De eerste drie SaGa-games behoorden tot de eerste RPG's voor de Game Boy en werden buiten Japan gepubliceerd als de Final Fantasy Legend-serie met drie games.

Frontier speelt zich af in zeven hoofdstukken, die elk hun eigen hoofdpersoon en subgenre hebben. Je kunt kiezen welke je als eerste wilt voltooien, en voor elk scenario dat je uitspeelt, krijg je bonussen die naar het volgende gaan. Het is leuk hoe de game uiteindelijk aanvoelt als crossover-fictie; op het eerste gezicht is het moeilijk te geloven dat veel van deze personages in hetzelfde universum leven.

Als je ooit hebt geklaagd dat moderne videogames te veel handen vasthouden, speel dan SaGa Frontier.

De aanvankelijk beschikbare hoofdrolspelers zijn een wraakzuchtige superheld in Japanse stijl, een ex-model dat op zoek is naar de moordenaar van haar man, een oude robot met geheugenverlies, een jonge tovenaar met een bloedvete tegen zijn tweelingbroer en een bard met een talent om in gevaar af te dwalen. De remaster voegt een achtste personage toe, een agent aan de rand, die vanwege de oorspronkelijke release van 1998 werd weggesneden.

Het is een unieke benadering, die Square het Free Scenario System noemt, en in theorie geeft het de game een aanzienlijke hoeveelheid herspeelbaarheid. Elk verhaal kan op subtiele tot voor de hand liggende manieren veranderen, afhankelijk van welke andere hoofdstukken je als eerste hebt gespeeld. Het moet een nachtmerrie zijn geweest om te ontwerpen, wat ook verklaart waarom het in 1998 kapot ging.

Image
Image

Square Enix heeft veel van die problemen opgelost met de remaster, maar sommige problemen die ik heb met Frontier zijn puur stilistisch. Het heeft tijdens de looptijd veel vreemde beslissingen genomen, voornamelijk vanwege de hands-off benadering van het vertellen van verhalen. Daarover gesproken:

Aan het rare einde van de dingen

In 2021 komt Frontier uit alsof het de anti-Bravely Default II is. Waar die game actief probeert de platonische JRPG te zijn, met zoveel mogelijk stijlfiguren en handelsmerkmechanismen, laat Frontier de meeste vanaf het begin in de steek.

Het bevat nog steeds turn-based gevechten, maar daar houdt de gelijkenis op. Je stijgt niet in Frontier in de traditionele zin. In plaats daarvan hebben je menselijke personages de kans om willekeurig een of meer van hun vitale statistieken te verbeteren op basis van wat ze in een bepaald gevecht hebben gedaan. Spreek spreuken uit en je mana verbetert; gebruik wapenvaardigheden en je krijgt meer wapenpunten.

Image
Image

Andere personages kunnen vijanden absorberen of boeren voor nieuwe vaardigheden of stat-winst, terwijl robots in je squadron extra uitrusting kunnen uitrusten voor hetzelfde resultaat. Het is een beetje ingewikkeld en je zult een FAQ bij de hand willen hebben terwijl je er doorheen speelt.

Die ontspannen benadering van karaktervorming is ook terug te vinden in het verhaal. Hoewel het meestal gemakkelijk genoeg is om erachter te komen waar je vervolgens heen moet in Frontier, geeft het je veel speelruimte om rond te dwalen, te vechten, te winkelen en jezelf in het algemeen bezig te houden. Zelfs de kerkers hebben een open einde, waardoor je de dingen vaak zelf moet uitzoeken.

Als je ooit hebt geklaagd dat moderne videogames te veel hand vasthouden, speel dan SaGa Frontier, de JRPG die het niet uitmaakt wat je doet. Ik besteedde veel tijd aan het spel om erachter te komen wat ik moest bereiken, laat staan hoe. Het voelt alsof het nog in bèta is.

De game heeft zijn verdedigers en een sterke fangemeenschap, maar de meesten zullen je vertellen dat dit een nicheproduct is. Gelukkig is SaGa Frontier Remastered goedkoop voor $ 25 (met betrekking tot Square Enix omdat ze hiervoor niet de volledige verkoopprijs van 2021 in rekening brengen), en het is zeker de moeite waard om te bekijken als je in de stemming bent voor iets raars.

Wees niet verbaasd als je het uiteindelijk niet leuk vindt, zoals ik niet, maar er is hier veel dat ik kan respecteren.

Aanbevolen: