De nieuwe OLED-schakelaar heeft net genoeg om van te houden

Inhoudsopgave:

De nieuwe OLED-schakelaar heeft net genoeg om van te houden
De nieuwe OLED-schakelaar heeft net genoeg om van te houden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Switch OLED is een nieuwe versie van Nintendo's toch al geweldige hybride gameconsole met een sterk verbeterd scherm.
  • Anders is het vrijwel hetzelfde als het oude; het speelt dezelfde games, voert naar een tv uit met dezelfde resolutie en past op alle huidige accessoires.
  • De aankoop van een nieuwe OLED-switch komt neer op uw tolerantie voor het uitgeven van geld aan wat in wezen een evolutionaire upgrade is in plaats van een revolutionaire.
Image
Image

De nieuwe Nintendo Switch met OLED-scherm is zonder twijfel de definitieve versie van Nintendo's hybride gameconsole. Het is de Switch zoals hij vier jaar geleden had moeten zijn, met een betere standaard, een geweldig scherm, meer interne opslag en een LAN-poort in het dock, zodat je hem met een kabel op je netwerk kunt aansluiten voor een snellere verbinding.

Dat gezegd hebbende, is het een must-buy? Het hangt er echt van af.

Wauw, dat OLED-scherm

Het OLED-scherm van de nieuwe Switch ziet er geweldig uit. De OLED-technologie zorgt voor donkerdere donkere en levendigere kleuren in vergelijking met een traditioneel LED-scherm. De randen (de randen rond het functionele deel van het scherm) zijn kleiner, waardoor je een groter functioneel scherm krijgt (7-inch diagonaal, vergeleken met 6,2 op het oudere Switch-model). Het resultaat is meteen duidelijk in vergelijking met de originele Switch: de nieuwe OLED-versie ziet er gewoon beter uit.

Image
Image
Zelfs als het is uitgeschakeld, kun je het verschil zien met het nieuwe OLED-scherm.

Lifewire/Rob LeFebvre

Leg de nieuwe Switch in het dock dat bedoeld is om de games op een groot scherm te krijgen, en het voordeel verdwijnt. Zowel oude als nieuwe Nintendo-consoles worden met 1080p naar je tv uitgevoerd, wat zorgt voor eenvoudige compatibiliteit met alle huidige Switch-gametitels. De resolutie is ook veel lager dan op consoles zoals de Sony PS5 of Xbox Series X, die 4K naar gaming brengen.

Als je een Switch-nieuwkomer bent, kun je genieten van de schoonheid van het OLED-scherm in de handheld-modus en je er zelfs nooit zorgen over maken als je het op je grote tv hebt aangesloten. Als je een upgrade uitvoert van een vorig Switch-model, is de vreugde voelbaar maar subtiel. Het is gemakkelijk om te wennen aan het grotere, meer dynamische scherm, maar ook om de andere kant op te gaan. Als je eenmaal betrokken bent bij een gamesessie, is de grootte van de randen nog minder belangrijk.

Upgrades in overvloed

Dat wil niet zeggen dat de nieuwe OLED-schakelaar zijn voorganger niet verbetert. Het interne geheugen is verdubbeld van 32 GB naar 64 GB, waardoor je veel meer opslagruimte hebt voor games en gegevens voordat je moet investeren in een SD-kaart, die, net als bij het oudere model, uitkomt op 2 TB, heel veel ruimte voor je spullen. Dus nogmaals, er is geen functioneel verschil tussen de modellen, maar voor de nieuwe koper is 64GB een mooi begin.

Image
Image
Voeding, HDMI, LAN-kabel in het nieuwe dock.

Lifewire/Rob LeFebvre

Het nieuwe tv-dock is compatibel met zowel de nieuwe OLED-switch als het oudere model, net als de oudere dock-versie. Ze zijn beide via HDMI op je televisie aan te sluiten en kunnen tot 1080p weergeven. De nieuwe witte heeft echter een paar nieuwe dingen, waaronder een achterpaneel dat volledig kan worden verwijderd voor gemakkelijkere toegang tot de invoerpoorten. De toevoeging van een LAN-poort ten gunste van de USB-poort van het oudere model is fantastisch voor diegenen die multiplayer-gaming zonder vertraging willen of (in het geval van upgraders) spelers die grote spelbibliotheken naar de nieuwe console moeten downloaden.

De standaard van de Switch OLED is een enorme verbetering ten opzichte van het origineel. Het nieuwere model loopt over de hele achterkant van de console en houdt deze onder elke hoek op een plat oppervlak. De bredere standaard kan helpen als dat vlakke oppervlak ook geen bureau, tafel of vliegtuigblad is, waardoor het kijken naar Hulu of het spelen van een game in een bed haalbaarder wordt, als dat je ding is. Als je onderweg multiplayer-games speelt met vrienden, maakt de nieuwe standaard de upgrade ongelooflijk handig. Zelfs als u dat niet doet, is een breder scala aan kijkhoeken zeer welkom.

Daarnaast zijn er enkele verbeterde stroom- en volumeknoppen, samen met een beetje een herontwerp van de ventilatieopening, plus wat lijkt op een verzonken resetknop. De gamekaartsleuf en koptelefoonaansluiting lijken hetzelfde (hoewel je nu een Bluetooth-koptelefoon kunt gebruiken met elk model Switch).

Image
Image
Nieuwe OLED-schakelaar aan de onderkant, origineel aan de bovenkant.

Lifewire/Rob LeFebvre

Ontwerpzaken

Mijn kinderen zijn ver voorbij de leeftijd waarop ze een Nintendo Switch-familie delen. Toen we in 2017 onze eerste kochten, kochten we het model met de grijze Joy-Con-controllers. We kochten snel nieuwe (uiteraard voor Mario Kart voor vier spelers) in paars en oranje om het gevoel van de console aan te vullen, een leuke, kinderlijke vreugde die wordt weerspiegeld in de games waar Nintendo de voorkeur aan geeft.

Nu zijn mijn kinderen echter naar de universiteit gegaan met hun eigen Switches. De nieuwe witte kleur op de OLED-schakelaar en het dock is verbluffend en past precies in onze woonkamer-esthetiek (witte muren, witte tv-plank, enz.). Het ziet er goed uit naast de andere zwarte gameconsoles, en ik neem aan dat het een aanvulling zal zijn op de witte PS5 die ik nog steeds hoop te kopen op een gegeven moment wanneer ze weer beschikbaar zijn.

Image
Image
Het ziet er gewoon stijlvoller uit.

Lifewire/Rob LeFebvre

Kortom, de monochromatische ontwerpkeuze hier (je kunt nog steeds een nieuw OLED-model kopen met een zwart dock en een rood/wit kleurenschema van de controller) is perfect voor mijn meer volwassen uiterlijk. Maakt dat echt uit? Nee, maar het voelt als een stijlvollere ervaring, die zijn eigen subtiele aantrekkingskracht op mijn voorkeuren heeft.

Koopkracht

De nieuwe Switch OLED is een prachtige upgrade op een toch al geweldige hybride gameconsole die fantastisch is om in de woonkamer of onderweg te spelen. Maar nogmaals, moet u een nieuwe Switch OLED kopen? Het nieuwe model is een relatief kleine upgrade; als het een iPhone was, zouden de legioenen tech-fans schreeuwen "evolutionair, niet revolutionair!" En ze zouden niet verkeerd zijn. Het is een beter model, maar is het genoeg beter?

Als je een nieuwkomer bent op de hybride gameconsole van Nintendo, geef dan de extra $ 50 uit en ontvang de nieuwe Switch OLED. Je zult meteen het voordeel zien van alle functies, met het prachtige scherm, de standaard en nog steeds een mooie tv-verbinding om je speeltijd te informeren (om nog maar te zwijgen van alle geweldige Switch-games die je nu kunt spelen).

Image
Image

Huidige Switch-bezitters hebben een moeilijkere beslissing. Als je eenmaal voorbij de extra voordelen van de meer huidige hardware bent, is het een gooi. Als je een gewone Switch-gamer bent en deze meestal in de handheld-modus speelt, is upgraden logisch. Je hebt de jouwe waarschijnlijk al besteld of ontvangen. Als je je Switch als een van de vele opties voor gameconsoles beschouwt, of als je hem voornamelijk op je televisie gebruikt, wacht dan misschien tot de geruchten Pro uitkomt (Nintendo zegt nog steeds dat het geen plannen heeft voor zo'n beest, maar misschien is het gewoon terughoudend).

Het grote deel? Het bezitten van een Switch is een heerlijke toegangspoort tot allerlei spelervaringen voor allerlei soorten mensen. Welk model je ook kiest, je zult het fantastisch vinden.

Aanbevolen: