Brave Search's nieuwe functie is bedoeld om 'relevantere' resultaten te bieden

Inhoudsopgave:

Brave Search's nieuwe functie is bedoeld om 'relevantere' resultaten te bieden
Brave Search's nieuwe functie is bedoeld om 'relevantere' resultaten te bieden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Brave Search heeft een nieuwe discussiefunctie aangekondigd om berichten van forums zoals Reddit in de zoekresultaten op te nemen.
  • Brave denkt dat dit de zoekresultaten relevanter zal maken.
  • Experts zeggen dat het een moeilijke evenwichtsoefening zal zijn, aangezien populaire inhoud niet altijd accuraat is.

Image
Image

Heb je ooit het gevoel gehad dat de zoekresultaten van Google te veel op de advertenties lijken en niet echt relevant zijn voor je zoekopdracht?

Als u op zoek bent naar een alternatief voor de zoekmachine van Google, bent u niet de enige. Brave Search, de privacygerichte zoekmachine van de makers van de Brave Browser, heeft een nieuwe functie genaamd Discussions die conversaties van online forums aan de zoekresultaten toevoegt. Er wordt beweerd dat de functie relevantere zoekresultaten zal ophalen en de ruis zal helpen filteren.

"Brave's Discussions-functie is een interessante nieuwe benadering om informatie aan gebruikers te verstrekken op basis van een geïdentificeerde behoefte in de zoekruimte", vertelde Chris Rodgers, oprichter en CEO van SEO Optimization Agency, Colorado SEO Pros, via e-mail aan Lifewire. "Nieuwe ideeën en benaderingen zijn goed voor de concurrentie, maar ook voor de eindgebruiker."

SEO-spam

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) verhoogt de zichtbaarheid van online inhoud door deze hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Brave stelt dat SEO inhoud helpt om gunsten te winnen bij de zoekmachine, wat niet altijd betekent dat de topresultaten het meest relevant zijn voor de mensen die naar informatie zoeken.

"[SEO] is zo'n wetenschap geworden - en een groot bedrijf - dat resultatenpagina's in Big Tech-zoekmachines zoals Google vaak vol staan met advertenties en geautomatiseerde inhoud (of "SEO-spam") van marketeers die proberen te gamen het systeem en de positie van hun sites verhogen, "schreef Brave, terwijl hij de nieuwe functie aankondigde.

Het bedrijf voerde aan dat Discussies echte menselijke gesprekken in de resultaten zullen brengen door echte gesprekken op te halen die verband houden met de zoekopdracht, afkomstig van populaire forumsites zoals Reddit.

In hun aankondiging verwees Brave naar een recent viraal bericht met de titel "Google Zoeken is stervende", waarin wordt beweerd dat een toenemend aantal mensen afstapt van traditionele zoekmachines zoals Google naar het gebruik van forums zoals Reddit om naar relevante informatie te zoeken.

"Waarom zoeken mensen specifiek op Reddit? Het korte antwoord is dat de zoekresultaten van Google duidelijk aan het sterven zijn. Het lange antwoord is dat het grootste deel van het web te onauthentiek is geworden om te vertrouwen", schreef Dmitri Brereton in de post.

In zijn gedetailleerde analyse van de naderende ondergang van Google betoogde Brereton dat mensen dankzij de slechte zoekinterface van Reddit vaak hun toevlucht nemen tot Google door het woord 'reddit' aan hun zoekopdrachten toe te voegen.

Brave's Discussies-functie is een interessante nieuwe benadering voor het verstrekken van informatie aan gebruikers op basis van een geïdentificeerde behoefte binnen de zoekruimte.

In een e-mailuitwisseling met Lifewire zei Brereton, een software-engineer bij Gem, dat deze regeling prima werkt, maar het dwingt mensen in een of andere situatie. Ze krijgen ofwel de topresultaten van Google, die mogelijk spam-artikelen zijn, of alleen Reddit-resultaten, die andere legitieme bronnen kunnen missen.

"Met deze discussiefunctie probeert Brave je het beste van twee werelden te geven, waar je regelmatig webresultaten kunt zien voor het geval er iets waardevols is, maar je kunt ook discussieforums zoals Reddit zien waar echte mensen zijn het delen van hun eerlijke gedachten, "legde Brereton uit.

Populair relevant

Rodgers deelde dat Google, in een poging om de resultaten te verbeteren, machine learning heeft opgenomen in zijn algoritme voor organisch zoeken om vertrouwde bronnen van inhoud te promoten. Hij legde uit dat Google in de moderne SEO-wereld inhoud promoot waaruit blijkt dat auteurs op de website echte experts zijn, dat de websites legitiem zijn en dat de inhoud actueel en nauwkeurig is.

"[Aan de andere kant] promoten sociale-mediaplatforms populariteit boven authenticiteit en nauwkeurigheid", zei Rodgers.

Door Brave's uitleg van de functie Discussies door te nemen, vroeg Rodgers zich af of de nieuwe functie alleen waarde hecht aan informatie op basis van sociale stemmen die meer gerelateerd zijn aan viraliteit dan aan nauwkeurigheid. Als dat inderdaad het geval is, denkt hij dat dit ertoe kan leiden dat Discussies informatie verstrekken die net zo onnauwkeurig is als wat ze eerder via "SEO-spam" ontvingen.

Image
Image

"Uiteindelijk kan de functie "Discussies" van Brave gebruikers een andere informatiebron en een andere manier bieden om antwoorden op belangrijke vragen te vinden, maar het is ook belangrijk om te letten op het vertrouwen van informatiebronnen op basis van upvotes en het aantal reacties, " beweerde Rodgers.

Brereton is het er ook mee eens en denkt dat het voor Brave lastig zal zijn om reguliere webresultaten in evenwicht te brengen met Discussies. Het zal alleen maar moeilijker worden om de kwaliteit van discussiebronnen te beheren naarmate Brave Search een breder scala aan forums begint op te nemen.

"Maar als ze deze dingen kunnen achterhalen, zullen de zoekresultaten zeker verbeteren", meende Brereton. "Het zou me niet verbazen als Google iets soortgelijks uitbrengt."

Aanbevolen: