Internet Blimps kunnen een alternatief bieden voor satellieten

Inhoudsopgave:

Internet Blimps kunnen een alternatief bieden voor satellieten
Internet Blimps kunnen een alternatief bieden voor satellieten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het Afrikaanse land Zanzibar zou binnenkort internetdekking kunnen krijgen dankzij een nieuw netwerk van ballonnen.
  • Twee derde van 's werelds schoolgaande kinderen heeft thuis geen toegang tot internet.
  • Ballonnen zijn nodig voor internetdekking in afgelegen gebieden omdat bestaande implementatiemodellen te tijdrovend en te duur zijn.
Image
Image

De nieuwste manier om internet naar gebieden met weinig bereik te krijgen, is per ballon.

Altaeros lanceert een internetnetwerk met behulp van aerostaten, luchtballonachtige ballonnen die naar eigen zeggen bijna-deken zullen bieden over heel Zanzibar. Alphabet (het moederbedrijf van Google) deed onlangs een andere poging om ballonnen te gebruiken voor internet. Maar experts zeggen dat de nieuwste poging zou kunnen slagen waar Google faalde.

"Het project van [Alphabet] hield naar mijn mening geen rekening met het feit dat er in sommige landelijke gebieden hele vierkante kilometers zijn zonder inwoners", vertelde Mark Rapley, algemeen directeur van internetprovider KWIC Internet aan Lifewire. in een e-mailgesprek. "Waarom geld uitgeven aan een plaats met toegang van hoge kwaliteit als niemand op die plaats toegang nodig heeft."

Hoger worden

Altaeros' SuperTower Aerostats zijn met helium gevulde luchtballonnen die via stroom- en glasvezelkabels op een basis zijn aangesloten; ze kunnen een laadvermogen van 660 lb dragen en vermogen op een hoogte van 1.000 voet. Het bedrijf zegt dat het in de eerste helft van het jaar 120 internetsites beschikbaar zal hebben, inclusief de eerste ballonlancering.

Het aerostat-systeem bestaat uit een met helium gevulde envelop en stabiliserende vinnen. Elke ballon is bevestigd aan een beweegbaar meerplatform met ingebouwde software die de positie van de ballon aanpast aan de wind.

"We zijn op weg om moderne infrastructuur te brengen aan miljarden niet-bediende en onderbediende mensen over de hele wereld", zei Altaeros CEO Ben Glass in een persbericht.

Rapley zei dat nieuwe oplossingen zoals aerostaten nodig zijn voor internetdekking in afgelegen gebieden, omdat bestaande implementatiemodellen te tijdrovend en kapitaalintensief zijn om een haalbare oplossing te bieden voor de dringende behoefte aan verbeterde externe connectiviteit.

“De landelijke internetdekking, altijd een belangrijk probleem, werd steeds belangrijker toen de COVID-19-pandemie begon”, voegde hij eraan toe. “Het typische meerjarenplan/vergunning/ontwikkelen/implementeren/installeren van bestaande telecomconstructies is gewoon niet levensvatbaar – om nog maar te zwijgen van het feit dat het typische telecomconstructiemodel alleen werkt als er veel bruikbare adressen zijn in een relatief klein gebied., wat niet het geval is in de meeste landelijke omgevingen.”

Verouderde architecturen (4G en lager), en nu zelfs 5G-netwerken, hadden traditioneel een aanzienlijke hoeveelheid infrastructuur nodig om uit te rollen, waaronder een netwerk van krachtige torens, basisstations en glasvezelverbindingen terug naar regionale en kerndatacenters, vertelde Steve Carlini, de Vice President of Innovation and Data Center voor Schneider Electric aan Lifewire in een e-mailinterview.

Internetdekking op het platteland, altijd een belangrijke kwestie, werd steeds belangrijker toen de COVID-19-pandemie begon.

"In dichtbevolkte gebieden zijn er meestal maximaal vijf vervoerders die de kosten van apparatuur voor elke toren delen", voegde hij eraan toe. "Kinderbevolkte gebieden hebben misschien maar één vervoerder, waardoor het grotendeels onbetaalbaar is geworden om de architectuur uit te breiden naar afgelegen gebieden."

Ballonnen te hulp

Er is een grote behoefte aan nieuwe internetoplossingen voor afgelegen gebieden. Volgens UNICEF heeft bijvoorbeeld tweederde van de kinderen in de schoolgaande leeftijd thuis geen internettoegang.

"Dat zoveel kinderen en jongeren thuis geen internet hebben, is meer dan een digitale kloof - het is een digitale kloof", zei Henrietta Fore, uitvoerend directeur van UNICEF, in een persbericht. "Gebrek aan connectiviteit beperkt niet alleen het vermogen van kinderen en jongeren om online verbinding te maken. Het verhindert hen om te concurreren in de moderne economie. Het isoleert hen van de wereld. En in het geval van schoolsluitingen, zoals die momenteel door miljoenen worden ervaren als gevolg van COVID-19, lopen ze onderwijs mis."

Afgelegen en landelijke gebieden zijn economisch niet aantrekkelijk voor internetserviceproviders, vertelde Jay Akin, de CEO van Mushroom Networks, een netwerkbedrijf, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Voor een gebied van vergelijkbare grootte heb je misschien honderden of soms zelfs duizenden meer klanten voor hetzelfde bedrag aan infrastructuurinvestering. toegevoegd. "De laatste zal 1% van de bevolking van Manhattan hebben, hoewel de initiële infrastructuurinvestering vergelijkbaar kan zijn."

Image
Image

Maar ballon-internetservice staat nog steeds voor uitdagingen. Zeppelins kunnen slechts ongeveer 14 dagen in de lucht blijven, en dan moeten ze worden bijgevuld met helium, merkte Carlini op. Een ander voor de hand liggend potentieel probleem is het weer, vooral wanneer de zeppelins gedwongen worden aan de grond te blijven.

"Ze zijn geclassificeerd als niet-rigide luchtschepen, en hoewel ze onbemand zijn, kan harde wind ernstige schade aanrichten en ze uit de lucht dwingen", voegde hij eraan toe. "Niet alleen dat, maar zware weersomstandigheden zijn vaak de momenten waarop connectiviteit het belangrijkst is."

Aanbevolen: