Instagram kan in de toekomst meer verbeterde inhoudscontroles bieden

Instagram kan in de toekomst meer verbeterde inhoudscontroles bieden
Instagram kan in de toekomst meer verbeterde inhoudscontroles bieden
Anonim

Instagram test extra functies om je meer controle te geven over wat je ziet en wat je liever vermijdt.

Niet te verwarren met Instagram's eerder uitgebrachte Sensitive Content Control, de nieuwe opties bieden meer manieren om te filteren wat er in je feed wordt weergegeven. Eenmaal geïmplementeerd, zal het een beetje directer zijn dan de huidige opzet van het sociale mediaplatform, waarbij gevoelige inhoud wordt beperkt op basis van wat het als "gevoelig" beschouwt.

Image
Image

Hoewel het momenteel mogelijk is om een bericht dat in Verkennen verschijnt te markeren als iets dat je liever niet ziet, moet je ze toch allemaal afzonderlijk selecteren en Instagram vertellen om het niet meer aan te bevelen. Maar als het testen goed gaat en de nieuwe functie een algemene release krijgt, kun je meerdere Explore-posts in één keer selecteren. Op deze manier kun je een heleboel berichten tegelijk markeren om tijd te besparen en idealiter een betere manier te hebben om Instagram te vertellen in wat voor soort inhoud je niet geïnteresseerd bent.

Image
Image

Naast betere markering werkt Instagram ook aan een functie waarmee je je eigen filter (van een soort) voor voorgestelde berichten kunt maken. Hiermee kun je een persoonlijke lijst met woorden, zinnen of zelfs emoji's (of emoji-strings) instellen die je wilt vermijden. Zie het als een gedempte woordenlijst op Twitter, zodat u over details kunt beslissen in plaats van beslissingen over "gevoelige inhoud" aan een algoritme over te laten.

Het selecteren van meerdere Explore-posts als "Niet geïnteresseerd" wordt nu getest, en binnenkort begint het testen voor woord- en zinsfiltering. Instagram heeft nog niet aangegeven wanneer (en of, aangezien dingen altijd kunnen veranderen tijdens het testen) een van deze functies beschikbaar zal worden gemaakt voor alle gebruikers.

Aanbevolen: