Hoe u kunt voorkomen dat Windows-updates uw pc laten crashen

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat Windows-updates uw pc laten crashen
Hoe u kunt voorkomen dat Windows-updates uw pc laten crashen
Anonim

Wat te weten

  • Maak een back-up van gegevens, wijzig de instellingen van Windows Update zodat patches niet automatisch worden geïnstalleerd en zorg ervoor dat 10 procent van de ruimte op de harde schijf beschikbaar is.
  • Voordat u updates installeert, zet u de computer aan, start u opnieuw op, maakt u een herstelpunt en schakelt u uw antivirusprogramma tijdelijk uit.
  • Niet alles tegelijk updaten. Installeer in plaats daarvan elke update afzonderlijk en start uw computer opnieuw op nadat elke update is toegepast.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ernstige problemen kunt voorkomen die soms worden veroorzaakt door Windows Update en Patch Tuesday, hoewel deze problemen zeldzaam zijn.

Eenmalige preventieve stappen

  1. Het belangrijkste is dat er een back-up van uw belangrijke gegevens wordt gemaakt! Wanneer je computer crasht, ongeacht de reden, heb je waarschijnlijk weinig emotionele binding met de fysieke harde schijf zelf, maar we durven te wedden dat je je behoorlijk zorgen maakt over de dingen die je erop hebt opgeslagen.

    Er zijn veel manieren om een back-up van gegevens te maken, van het handmatig kopiëren van uw opgeslagen documenten, muziek, video's, enz. naar een schijf of een flashstation, tot het instellen van een onmiddellijke back-up met een online back-up onderhoud. Een andere optie is om een gratis lokale back-uptool te gebruiken.

    Ongeacht hoe je het doet, doe het. Als je enige uitweg uit een systeemcrash na patch-dinsdag een volledige schone installatie van Windows is, zul je blij zijn dat je waardevolle informatie veilig is.

  2. Wijzig de instellingen van Windows Update zodat nieuwe patches niet langer automatisch worden geïnstalleerd. In de meeste versies van Windows betekent dit dat u deze instelling moet wijzigen in Updates downloaden, maar ik moet kiezen of ik ze wil installeren.

    Als Windows Update op deze manier is geconfigureerd, worden belangrijke beveiligingsupdates en andere updates nog steeds gedownload, maar deze worden niet geïnstalleerd tenzij u Windows expliciet opdraagt ze te installeren. Dit is een eenmalige wijziging, dus als je dit al eerder hebt gedaan, prima. Zo niet, doe het dan nu.

    We raden je toch aan om alle beschikbare updates te installeren. Op deze manier heeft u echter de volledige controle, niet Microsoft.

  3. Controleer de vrije ruimte op uw belangrijkste harde schijf en zorg ervoor dat deze ten minste 10% is van de totale grootte van de schijf. Deze hoeveelheid ruimte is voldoende voor Windows en andere programma's om indien nodig te groeien, vooral tijdens installatie- en herstelprocessen.

    Systeemherstel, het primaire herstelproces als een Windows-update een groot probleem veroorzaakt, kan met name geen herstelpunten maken als er niet genoeg vrije ruimte op uw harde schijf is.

Als het te laat is en de schade is aangericht, raadpleeg dan Problemen oplossen die worden veroorzaakt door Windows Updates voor hulp.

Net voor het installeren van updates

Nu je automatische update-instellingen zijn gewijzigd en je er vrij zeker van bent dat Systeemherstel in goede staat zou moeten werken als je het later nodig hebt, kun je deze updates daadwerkelijk installeren:

  1. Sluit je computer aan als dat nog niet het geval is. Desktopgebruikers zijn al gedekt, maar een laptop, tablet en andere mobiele apparaten moeten altijd zijn aangesloten tijdens het Windows-updateproces. Op dezelfde manier, vermijd het toepassen van Windows-updates tijdens onweer, orkanen en andere situaties die kunnen leiden tot een plotselinge stroomuitval.

    Als je batterij leeg raakt tijdens het updateproces of als je computer geen stroom meer krijgt, is de kans groot dat de bestanden die worden bijgewerkt beschadigd raken. Belangrijke bestanden die beschadigd raken, leiden vaak tot precies datgene wat u hier probeert te voorkomen: een volledige systeemcrash.

  2. Start je computer opnieuw op. Zorg ervoor dat u dit op de juiste manier doet, met behulp van de herstartfunctie vanuit Windows, en zorg er vervolgens voor dat uw computer opnieuw opstart.

    Als Windows op sommige computers opnieuw wordt opgestart nadat de beveiligingsupdates van Patch Tuesday zijn toegepast, is dit de eerste keer dat de computer in een maand of langer opnieuw wordt opgestart. Veel problemen verschijnen eerst na een herstart, zoals problemen veroorzaakt door bepaalde soorten malware, bepaalde hardwareproblemen, enz.

    Als uw computer niet goed opstart, raadpleeg dan ons artikel Problemen met een computer oplossen die niet kan worden ingeschakeld voor hulp. Als je niet opnieuw was opgestart en dit probleem nu had gevonden, had je geprobeerd het probleem op te lossen als een Windows Update/Patch Tuesday-probleem in plaats van het volledig ongerelateerde probleem dat het in werkelijkheid is.

  3. Maak handmatig een herstelpunt voordat u updates toepast. Er wordt automatisch een herstelpunt gemaakt door Windows Update voordat de door u geselecteerde patches worden geïnstalleerd, maar als u een extra beschermingslaag wilt, kunt u er zeker zelf een maken.

    Image
    Image

    Als je echt voorbereid wilt zijn, kun je zelfs proberen het terug te zetten naar je handmatig gemaakte herstelpunt. Dit zou bewijzen dat het systeemherstelproces goed werkt in Windows. Helaas komen sommige gebruikers erachter dat Systeemherstel op de een of andere manier werd verbroken, precies op het moment dat ze het het meest nodig hadden.

  4. Schakel uw antivirusprogramma tijdelijk uit. Het uitschakelen van uw AV tijdens het installeren van een programma kan vaak installatieproblemen helpen voorkomen. Op basis van onze eigen ervaringen, en die van veel lezers, is het ook verstandig om hetzelfde te doen voorafgaand aan het updaten van Windows.

Het deel van je antivirusprogramma dat je wilt uitschakelen, is het deel dat altijd aan staat en constant op zoek is naar malware-activiteit op je computer. Dit wordt vaak de real-time bescherming van het programma, resident shield, auto-protect, enz. genoemd.

Installeer updates één voor één

Nu je je computer correct hebt geconfigureerd en voorbereid op de updates, is het tijd om naar de eigenlijke installatieprocedure te gaan.

Zoals de kop suggereert, installeert u elke update afzonderlijk en start u uw computer opnieuw op nadat elke update is toegepast. Hoewel we ons realiseren dat dit tijdrovend kan zijn, heeft deze methode bijna elk probleem van Patch Tuesday voorkomen waar we ooit mee hebben geëxperimenteerd.

Als je je bijzonder moedig voelt, of nog nooit problemen hebt gehad met Windows-updates, probeer dan om updates samen als groep te installeren, iets waar we ook veel succes mee hebben gehad. Installeer bijvoorbeeld. NET-updates van een bepaalde versie samen, alle beveiligingsupdates van het besturingssysteem samen, enz.

Misschien moet u de re altime-functie van uw antivirusprogramma uitschakelen telkens wanneer Windows opnieuw opstart nadat u de installatie na de update opnieuw hebt opgestart, aangezien sommige AV-programma's de bescherming alleen uit zullen houden totdat opnieuw wordt opgestart. Controleer ook of uw antivirusprogramma volledig is ingeschakeld als u klaar bent met het installeren van updates.

Aanbevolen: