Hoe het te repareren als de spellingcontrole van Outlook niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als de spellingcontrole van Outlook niet werkt
Hoe het te repareren als de spellingcontrole van Outlook niet werkt
Anonim

Op voorwaarde dat u automatische spelling hebt en de grammaticacontrole is ingeschakeld, zou Outlook u automatisch moeten waarschuwen voor eventuele fouten in de e-mailberichten die u aanmaakt. Als de spellingcontrole van Outlook niet werkt, kunt u een fout over het hoofd zien die onprofessioneel of gênant kan zijn. Leer de meest voorkomende oorzaken van dit probleem en los het snel op.

Deze oplossingen zijn van toepassing op Outlook voor Microsoft 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013 en Outlook 2010.

Image
Image

Oorzaken van spellingcontrole in Outlook werkt niet

Deze handige functie behoedt je voor gênante spelfouten. Wat zorgt ervoor dat de spellingcontrole van Outlook niet werkt of helemaal niet werkt? Er zijn een paar mogelijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de spellingcontrole niet werkt in Outlook.

  • De functie Automatische spelling en grammatica is uitgeschakeld.
  • Onjuiste taal.
  • Een corrupte patch of installatie van Outlook.

Hoe de spellingcontrole van Outlook te repareren werkt niet

Als het goed werkt, waarschuwt de spelling- en grammaticatool van Outlook u door mogelijke fouten te onderstrepen. Dit is een duidelijke visuele indicator dat het goed werkt. Los mogelijke problemen op om de reden te achterhalen waarom het niet werkt en los het op.

Herstart Outlook na elke stap voor het oplossen van problemen om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen worden toegepast.

  1. Herstart Outlook. Nadat Outlook opnieuw is opgestart, controleert u of de tool voor spellingcontrole werkt zoals het hoort. Het is frustrerend, maar opnieuw opstarten kan veel problemen oplossen.
  2. Stel Outlook Auto Check in. Zorg ervoor dat Outlook is ingesteld om uw spelling te controleren telkens wanneer u een e-mailbericht verzendt.
  3. Wijzig de standaardtaal in Outlook. Door een taalvariatie kan het lijken alsof de spellingcontroletool niet correct werkt. Aangezien Outlook MS Word gebruikt voor het opstellen, wilt u misschien ook zeker weten op welke taal het is ingesteld. Bijvoorbeeld, Brits Engels en Amerikaans Engels spellen veel woorden iets anders.
  4. Spelcontrole handmatig uitvoeren. Voer meerdere verkeerd gespelde woorden in een nieuw e-mailbericht in en selecteer vervolgens Review > Spelling & Grammatica om de spelling- en grammaticacontrole handmatig uit te voeren. Hiermee kunt u zien of de spellingcontrole werkt.

  5. Bericht negeren uitschakelen. Controleer of de spellingcontrole bepaalde delen van uw e-mailberichten negeert. Als Outlook is ingesteld om gebieden in antwoorden en doorgestuurde berichten te negeren, kan dit ertoe leiden dat het hulpprogramma niet werkt. Ga naar File > Options > Mail en wis de Originele berichttekst negeren in de optie beantwoorden of doorsturen onder Berichten opstellen en selecteer vervolgens OK
  6. Repareer Outlook. Als het helemaal niet werkt, probeer dan Outlook te repareren. Als het handmatig werkt, maar niet automatisch, ga dan verder met het probleemoplossingsproces.

Spellingcontrole werkt niet in Outlook.com

Er is geen ingebouwde spellingcontrole beschikbaar in de online versie van Microsoft Outlook. Gebruik in plaats daarvan een browserextensie zoals Grammarly, de ingebouwde spellingcontrole van uw systeem, of installeer een app voor spelling- en grammaticacontrole.

In Windows 8 en hoger kunt u de autocorrectie-opties van het systeem inschakelen. Ga naar de pc-instellingen en zoek naar Autocorrect verkeerd gespelde woorden en Markeer verkeerd gespelde woorden en schakel beide in.

Aanbevolen: