Apps toevoegen aan uw Apple Watch

Inhoudsopgave:

Apps toevoegen aan uw Apple Watch
Apps toevoegen aan uw Apple Watch
Anonim

Wat te weten

  • WatchOS 6 en hoger: druk op de Apple Watch digital crown. Tik op de App Store app. Scroll en tik op de downloadpijl op een app.
  • WatchOS 5 en eerder: Tik in de iPhone Watch-app op My Watch. Tik in het gedeelte Beschikbare app op Installeren naast een app.

Dit artikel legt uit hoe je apps kunt toevoegen aan je Apple Watch met watchOS 6 of watchOS 7 rechtstreeks op het horloge en voor horloges met watchOS 5 of eerder met de Watch-app op je iPhone.

Het bevat informatie over het verwijderen van apps van de Apple Watch, het wijzigen van de app-layout op het horloge en het weergeven van apps op het Watch Dock.

Apps toevoegen aan uw Apple Watch

Op Apple Watches met watchOS 5 of eerder voeg je apps toe aan het horloge op je iPhone. In watchOS 6 lanceerde Apple een App Store op het horloge, zodat je geen apps meer toevoegt met de Watch-app op de gekoppelde iPhone; je kunt het precies om je pols doen.

Apps toevoegen in watchOS 7 en watchOS 6

De Apple Watch App Store in watchOS 7 en watchOS 6 bevat alleen apps die op het horloge draaien. Volg deze stappen op het horloge om apps te bekijken en te downloaden.

  1. Druk op de digital crown op de Apple Watch om de apps weer te geven. Tik op de App Store app.
  2. Scroll door de beschikbare apps of tik op Zoeken bovenaan het scherm om een app-naam of categorie in te voeren met uw stem of door met uw vingertop op het scherm te schrijven.

  3. Tik op een app om het informatiescherm te openen.
  4. Tik op de downloadpijl om het toe te voegen aan je Apple Watch,

    Image
    Image

Apps toevoegen in watchOS 5 en eerder

Met watchOS 5 en eerder kun je apps aan de Apple Watch toevoegen met de Watch-app op de iPhone.

De compatibele apps zijn als mini-apps die naar je Watch komen nadat je de volledige versie op je iPhone hebt geïnstalleerd. Elke iPhone-app die een Apple Watch-versie aanbiedt, is automatisch beschikbaar op uw Apple Watch na installatie op de iPhone.

Als je een app hebt met een Apple Watch-versie die je wilt installeren, volg je deze stappen op je iPhone:

  1. Zorg ervoor dat je Apple Watch is gekoppeld aan een iPhone en dat ze bij elkaar in de buurt zijn.
  2. Tik op de iPhone op de Watch app om deze te starten. Tik onderaan op het tabblad Mijn horloge als dit niet is geselecteerd.

  3. Scroll naar de onderkant van het scherm naar het gedeelte Beschikbare apps, waarin al je iPhone-apps staan met bijbehorende Apple Watch-apps die je niet hebt geïnstalleerd.
  4. Tik op Install naast een app die je op je horloge wilt installeren.

    Image
    Image
  5. Wanneer de app klaar is met installeren, verschijnt deze op je horloge en gaat naar het Geïnstalleerd op Apple Watch gedeelte van de Watch-app.

In watchOS 5 en eerder zijn er twee manieren om te weten of een iPhone-app een Apple Watch-versie heeft. Ten eerste bevat de App Store-pagina voor de app deze informatie. Ten tweede, zoek door de Watch-app op je iPhone. Het is geen echte app store; het is meer een gerichte selectie van de iPhone App Store, met alleen apps met Apple Watch-versies. Open de Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad App Store om deze te openen.

Hoe apps van de Apple Watch te verwijderen

Je kunt veel apps rechtstreeks verwijderen van de Apple Watch in watchOS 6 en hoger en uit de Watch-app op de iPhone voor eerdere versies. Niet elke app kan worden verwijderd.

Verwijder apps in watchOS 7 en watchOS 6

  1. Tik op de digitale kroon om de apps weer te geven.
  2. Houd de app ingedrukt die je wilt verwijderen. Alle apps beginnen te wiebelen.
  3. Tik op de X in de hoek van de app die je wilt verwijderen.
  4. Bevestig de verwijdering. Druk op de crown om te voorkomen dat de apps wiebelen.

    Image
    Image

Verwijder apps in watchOS 5 en eerder

Het verwijderen van een app is net zo eenvoudig als het toevoegen van een nieuwe.

  1. Tik op de iPhone op de Watch app om deze te starten. Tik onderaan op het tabblad Mijn horloge als dit niet is geselecteerd.
  2. Zoek in het gedeelte Geïnstalleerd op Apple Watch de app die je wilt verwijderen. Tik erop.
  3. Verplaats de Toon app op Apple Watch schuifregelaar naar uit/wit om de app van je horloge te verwijderen.

    Image
    Image
  4. De app blijft op je iPhone staan (tenzij je ook de iPhone-app verwijdert). Het kan opnieuw naar de Apple Watch worden gedownload met behulp van het eerste gedeelte van de stappen van dit artikel.

Hoe u de lay-out van apps op uw Apple Watch kunt wijzigen

Als je niet tevreden bent met de rangschikking van de apps op je Apple Watch-gezicht, kun je ze verplaatsen zodat het bij je past.

Verander de app-layout in watchOS 7 en watchOS 6

Voor Apple Watches met watchOS 7 of watchOS 6 herschik je de apps rechtstreeks op het horloge.

  1. Druk op de digitale kroon om het app-arrangement weer te geven.
  2. Druk op een app totdat alle apps beginnen te wiebelen. Til je vinger op.
  3. Terwijl de apps wiebelen, raakt u een app aan en sleept u deze naar een nieuwe positie. Herhaal het proces met andere apps.
  4. Druk nogmaals op de digital crown om de wiebelende apps te stoppen.

De app-layout wijzigen in watchOS 5 en eerder

Gebruik de Watch-app op je iPhone om de indeling van alle apps die op je Apple Watch zijn geïnstalleerd met watchOS 5 of eerder te wijzigen.

Volg deze stappen om de lay-out van dit raster te wijzigen:

  1. Zorg ervoor dat uw horloge is gekoppeld met en in de buurt van de iPhone.
  2. Open de Watch app op de iPhone.
  3. Tik op App-indeling op het tabblad Mijn horloge.
  4. Het app-raster op de Watch-displays. Sleep app-pictogrammen naar uw gewenste nieuwe arrangement.
  5. Als je klaar bent, tik je op Mijn horloge in de linkerbovenhoek. Het nieuwe arrangement wordt automatisch opgeslagen en toegepast.

    Image
    Image
  6. Als u de voorkeur geeft aan een lijstweergave van apps (alfabetisch gesorteerd), drukt u op het scherm van het horloge wanneer de rasterweergave wordt weergegeven. Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd of u rasterweergave of lijstweergave wilt.

Apps organiseren in uw Apple Watch Dock

Het organiseren van de apps op je Apple Watch gebeurt via de iPhone Watch-app voor alle versies van watchOS. Nadat de apps zijn geordend, toont u door omhoog en omlaag te vegen op de wijzerplaat of door aan de digitale kroon te draaien, een dock met uw meest recente apps of maximaal 10 van uw favoriete apps.

  1. Open de Watch app op de iPhone.
  2. Tik op Dock op het tabblad My Watch.
  3. Tik op Recent om recent gebruikte apps te zien, gerangschikt van de meest recent gebruikte tot minst recent gebruikte apps, of selecteer Favorieten.
  4. Als je op Favorieten tikt, verschijnen er nieuwe opties. Je favoriete apps worden in één sectie weergegeven, met alle andere beschikbare apps in een andere.
  5. Tik op het red – pictogram voor een app om deze uit Favorieten te verwijderen. Tik op het groene +-pictogram om een app aan Favorieten toe te voegen. Slepen en neerzetten met behulp van het pictogram met drie lijnen om apps te herschikken.
  6. Tik op Klaar om je favorieten op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: