Apps toevoegen aan uw Vizio Smart TV

Inhoudsopgave:

Apps toevoegen aan uw Vizio Smart TV
Apps toevoegen aan uw Vizio Smart TV
Anonim

Wat te weten

  • SmartCast: download een app met Chromecast naar uw telefoon. Tik op het Cast-logo om naar de tv te casten.
  • Of download een AirPlay-compatibele iOS-app en gebruik AirPlay om de inhoud van een app te streamen.
  • VIA/VIA+: Klik op V op een Vizio-afstandsbediening, selecteer app en druk op OK > Install App (VIA), of houd OK (VIA+) ingedrukt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps kunt toevoegen aan uw Vizio Smart TV met SmartCast. Er wordt aanvullende informatie verstrekt voor oudere Vizio-tv's met Vizio Internet Apps (VIA) en Vizio Internet Apps+ (VIA+).

Apps toevoegen aan een SmartCast TV

SmartCast-tv's worden geleverd met een brede selectie van meer dan 100 vooraf geïnstalleerde kernapps die beschikbaar zijn op uw SmartCast-startscherm. Er is geen functionaliteit om extra apps te downloaden; er komen echter regelmatig nieuwe apps beschikbaar en zijn direct na een update beschikbaar.

Als je een app wilt gebruiken die niet beschikbaar is op je scherm, heb je mogelijk nog steeds toegang tot de inhoud ervan door de app naar je mobiele apparaat te downloaden en de ingebouwde Chromecast- of AirPlay-technologie van de tv te gebruiken.

Een applicatie casten naar uw Vizio TV

Casten naar je Vizio TV werkt hetzelfde als casten met een Chromecast-apparaat.

  1. Start op uw mobiele apparaat de Google Play Store.
  2. Zoek de app met Chromecast die u naar uw Vizio TV wilt casten en tik op Installeren. Na installatie is de app geïntegreerd in de cast-selectie van uw smartphone.

  3. Open de app, selecteer het Cast pictogram en kies je Vizio TV.

    Image
    Image

    Als je andere Vizio-tv's of Chromecast-apparaten in huis hebt, zie je ze als keuzes vermeld.

  4. Je inhoud wordt afgespeeld op je Vizio Smart TV.

    Je kunt je telefoon blijven gebruiken en zelfs de telefoon uitschakelen of het huis verlaten met je apparaat.

  5. De gecaste inhoud stopt met afspelen wanneer het programma eindigt of wanneer u uw Vizio-afstandsbediening gebruikt om een andere functie op de tv uit te voeren.

Stream inhoud naar uw Vizio-tv met AirPlay

Om AirPlay-inhoud van een iOS-app naar je Vizio TV te streamen, profiteer je van de ingebouwde AirPlay-mogelijkheden van de tv.

  1. Zorg ervoor dat uw Vizio TV en iOS-apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden.
  2. Download de app waarvan u de inhoud naar uw iOS-apparaat wilt streamen en start vervolgens de inhoud.

  3. Tik op het AirPlay-pictogram en kies je Vizio TV. De inhoud op uw apparaat staat nu op het grote scherm.

SmartCast Core-apps aanpassen

Er zijn meer dan 100 apps geïnstalleerd op Vizio-tv's met SmartCast. U kunt ze rechtstreeks op het scherm openen zonder te casten. Het is gemakkelijk om uw app-selectie aan te passen, zodat uw favorieten gemakkelijk toegankelijk zijn.

  1. Selecteer met uw afstandsbediening het Customize App Row icoon.

    Image
    Image
  2. Selecteer een app en verplaats deze met de linker- en rechterpijlcursor. Als u klaar bent, selecteert u OK > Gereed. Selecteer Annuleren als je van gedachten verandert.

    Image
    Image

Wat zijn VIA en VIA+?

Sommige oudere Vizio-tv's gebruiken het VIA- of VIA+ smart TV-platform in plaats van SmartCast.

VIA- en VIA+-platforms werken net als veel andere smart-tv's. Je hebt een set kern-apps en kunt meer apps toevoegen via een app-marktplaats. VIA en VIA+ ondersteunen ook het spiegelen of casten van inhoud van sommige apps met je mobiele apparaat.

Apps toevoegen op een VIA of VIA+ TV

Netflix werkt langer op sommige Vizio 2012-2014-modellen. Neem contact op met de technische ondersteuning voor uw tv-model voor meer details.

Met VIA- en VIA+-platforms heb je een reeks kernapps, zoals Netflix, Hulu, Vudu, YouTube, Pandora en iHeart Radio, maar je kunt nog veel meer apps toevoegen vanuit de Vizio-app store. Op sommige modellen kunt u ook de Google Play: Movies and TV-app toevoegen.

Zo voeg je meer apps toe op smart TV's met Via en VIA+:

  1. Klik op de V knop op de afstandsbediening van je Vizio TV om naar het startscherm te gaan.
  2. Selecteer met VIA Connected TV Store > Alle apps. Kies met VIA + een app-categorie (Featured, Latest, All Apps ofCategorieën ).
  3. Selecteer de app die je wilt toevoegen.
  4. Voor VIA, druk op OK > Install App. Voor VIA+ houdt u OK ingedrukt totdat de app is toegevoegd aan de Mijn Apps lijst.

    Geïnstalleerde apps geven een gekleurde ster weer in de rechterbovenhoek van het app-pictogram.

  5. Om inhoud van een geïnstalleerde app af te spelen, selecteert u het pictogram met de afstandsbediening.

    Als u een app op een Vizio TV met het VIA- of VIA+-platform wilt verwijderen, markeert u de app en selecteert u Delete > OK. Je kunt de app op elk moment opnieuw installeren via de app store.

Over de verschillende Vizio-systemen

Het toevoegen en beheren van apps op Vizio-tv's en thuisbioscoopschermen is afhankelijk van uw systeem: SmartCast, VIA of VIA+.

Hier is een overzicht van Vizio-systemen per modeljaar:

  • 2018 en later: alle Vizio smart-tv's zijn voorzien van SmartCast.
  • 2016 en 2017: Tunerless Home Theater Displays zijn voorzien van SmartCast.
  • 2016 en 2017: Vizio smart-tv's zijn voorzien van SmartCast of VIA+.
  • 2015 en ouder: Vizio smart-tv's zijn voorzien van VIA of VIA+.

Controleer de gebruikershandleiding om uw systeem te identificeren. Uw tv- of thuisbioscoopscherm moet zijn verbonden met uw thuisnetwerk en internet om een van de app-platforms van Vizio te kunnen gebruiken.

Hoe SmartCast werkt

De basis van SmartCast is het Google Chromecast-platform, waarmee app-inhoud op een tv kan worden weergegeven via casten vanaf een compatibel mobiel apparaat. U hoeft geen Chromecast-dongle aan te sluiten omdat Chromecast is ingebouwd in SmartCast-technologie. Wanneer u een cast start, schakelt de tv automatisch over van de huidige broninvoer (zoals een tv-kanaal of HDMI-invoer) naar de castbron.

Compatibele apps geven aan dat ze SmartCast-compatibel zijn, en SmartCast geeft zelfs aanbevelingen op basis van je kijkgeschiedenis. Met de SmartCast mobiele app kun je ook de functies van je Vizio TV bedienen, inclusief ingangsselectie, beeldkalibratie en geluidsinstellingen.

FAQ

    Kan ik een Vizio TV-app downloaden op mijn smartphone?

    Ja. De Vizio SmartCast Mobile-app is beschikbaar voor iPhone en Android. De app is compatibel met Vizio SmartCast-tv's, maar niet met oudere Vizio VIA- en VIA+-tv's. U kunt de Vizio SmartCast-app voor iPhone downloaden van de App Store of de Android-app downloaden van Google Play.

    Kan ik Disney+ kijken op mijn Vizio Smart TV?

    Ja. Om Disney+ te downloaden en te bekijken, moet je een Vizio SmartCast-tv met ingebouwde apps hebben. (Zolang de tv online is, worden alle beschikbare apps weergegeven, inclusief Disney+.) Druk op V op de afstandsbediening, selecteer de Disney+-app en log in om te kijken.

Aanbevolen: