Echo Show 5 Review: een compacte slimme wekker die bij je nachtkastje past

Inhoudsopgave:

Echo Show 5 Review: een compacte slimme wekker die bij je nachtkastje past
Echo Show 5 Review: een compacte slimme wekker die bij je nachtkastje past
Anonim

Bottom Line

De Echo Show 5 is een kleinere versie van Amazon's 10,1-inch Echo Show. Hoewel de grotere Echo Show beter is voor het weergeven van je foto's of het bekijken van een video-walk-through voor dat nieuwe recept dat je altijd al hebt willen proberen, is de Echo Show 5 een ideaal formaat voor een slimme wekker.

Amazon Echo Show 5

Image
Image

We hebben de Echo Show 5 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Echo Show 5 maakt deel uit van de nieuwste generatie slimme Amazon-hubs en draait op de ongelooflijke kracht van de Alexa-stemassistent. Het is een geweldige slimme wekker, die concurreert met de Google Nest Hub en de opvallend vergelijkbare Lenovo Smart Clock. We hebben het ontwerp en de functies van de Echo Show 5 bekeken om te zien hoe deze past bij de rest van de Amazon-lijn van Echo-apparaten en of deze een plaats op je nachtkastje verdient.

Image
Image

Ontwerp: mooi en compact

De Echo Show 5 is een compact touchscreen-apparaat met afmetingen van slechts 3,4 x 5,8 x 2,9 inch en 14,5 gram. Het 5,5-inch scherm met een resolutie van 960 x 480 is iets naar achteren gekanteld en heeft een 1 MP-camera aan de voorzijde. De behuizing is bedekt met dezelfde stof als de nieuwste Echo Plus-, Echo Sub- en Echo Dot-apparaten, en het is een mooie esthetische upgrade van het eenvoudige plastic van vorige generaties.

Amazon's nieuwe ontwerp voor hun Echo-lijn zorgt ervoor dat al hun apparaten, inclusief de Echo Show 5, aanvoelen en eruitzien alsof ze van hogere kwaliteit zijn. De materialen en constructie lijken redelijk duurzaam en de kwaliteit van het touchscreen is geweldig. Esthetiek maakt een groot verschil en we houden echt van hoe de Echo Show 5 er thuis uitziet met ons andere decor.

Hoewel Amazon de Echo Show 5 voor meerdere doeleinden op de markt brengt, ontdekten we dat het echt het beste werkt als een slimme wekker. Het lijkt bijna voor dat doel te zijn gebouwd en we denken dat Amazon het op die manier beter op de markt had kunnen brengen. Natuurlijk kan het op andere locaties worden gebruikt, zoals de keuken, maar de grotere 10,1-inch Echo Show is echt beter geschikt voor die niche.

Over het algemeen denken we dat Amazon geweldig werk heeft geleverd op de Echo Show 5 en als het inderdaad de Echo Spot vervangt, is het een enorme upgrade. We hielden van de visuele ontwerpkeuzes en we zullen de functies en functionaliteit in een klein beetje bekijken. Laten we eerst eens kijken naar onze ervaring met het installatieproces.

Image
Image

Configuratieproces: het ingebouwde aanraakscherm maakt het gemakkelijk

De Echo Show 5 was eigenlijk het enige Echo-apparaat dat we hebben getest en waarvan we geen problemen hadden met het instellen. Hoewel we ze uiteindelijk aan het werk kregen, hadden we grote verbindingsproblemen met de Echo Dot, Echo Plus en Echo Sub. Met de Echo Show 5 hebben we gewoon de voedingsadapter aangesloten en de instructies op het aanraakscherm gevolgd.

In tegenstelling tot de andere Echo-apparaten die de omslachtige Alexa-app nodig hebben, wordt het installatieproces voor de Echo 5 volledig op het apparaat uitgevoerd. Nadat het apparaat was opgestart, was het eerste wat we deden onze taal selecteren en verbinding maken met ons wifi-netwerk. Toen we eenmaal verbonden waren, logden we in op ons Amazon-account en werd al onze informatie automatisch geïmporteerd. U kunt uw apparaat ook een naam geven als u liever afwijkt van de standaardinstelling.

In tegenstelling tot de andere Echo-apparaten die de omslachtige Alexa-app nodig hebben, wordt het installatieproces voor de Echo 5 volledig op het apparaat uitgevoerd.

Er was een langdurige software-update, maar deze is probleemloos verlopen. We waren bang dat het op een gegeven moment bevroor, maar de eerste instructies op het scherm waarschuwden dat het tot tien minuten kon duren, en dat gebeurde ook. Na de basisconfiguratie is al het andere dat u kunt doen optioneel en op software gebaseerd.

Software: aanpasbaar en werkt goed

We kunnen op geen enkele manier alle mogelijke installatie- en aanpassingsopties in de Echo Show 5 behandelen vanwege het duizelingwekkende volume ervan, maar we hebben wel veel tijd besteed aan het verkennen van het instellingenmenu. De software aan boord werkt soepel en is meestal intuïtief, zolang je een paar basisprincipes voor navigatie onthoudt. Als u naar links veegt, krijgt u toegang tot de belangrijkste functies van het apparaat, terwijl u naar beneden veegt om een startknop en bedieningselementen voor helderheid, niet storen en toegang tot instellingen weer te geven.

In de instellingen voor Thuis en Klok biedt Amazon veel aandelenopties voor verschillende achtergronden en klokstijlen. Je kunt ook een foto uit je bibliotheek halen (inclusief Facebook- en Amazon-foto's) en je eigen foto toevoegen. Je kunt ook naar de Alexa-app gaan en een foto uploaden vanaf je mobiele apparaat.

De andere kant van de software van de Echo Show 5 is Alexa. Alexa werd in november 2014 gelanceerd met de originele Echo en heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Het is nu een robuuste digitale assistent en de Echo Show 5 doet geweldig werk door de Alexa-functionaliteit volledig te benutten.

Image
Image

Audio- en beeldkwaliteit: meestal goed voor het formaat

Het was verrassend voor ons dat de Echo Show 5 slechts twee microfoons gebruikt, gezien hoe goed hij stemmen oppikt en begrijpt. De Echo Show 5 maakt gemiddeld meer fouten dan de Plus of Dot, maar dit gebeurde meestal alleen wanneer het volume, of het volume op een ander apparaat in de buurt, echt hoog was ingesteld.

Er is een ingebouwde luidspreker van 1,65 inch met volledig bereik die veel beter klinkt dan zijn kleine formaat doet vermoeden. Net als alle andere Echo-apparaten, ontdekten we dat er enige vervorming optreedt bij ongeveer 80% van het volume, maar dat was veel luid voor ons. De Echo Show 5 vertoont een goede frequentiebalans, wat betekent dat er net genoeg bas is gecombineerd met redelijk heldere middentonen en hoge tonen. Het mist ook de schurende hoge tonen die je vaak krijgt met kleinere luidsprekers.

We vonden de microfoons vrij zwak en kregen te horen dat de audiokwaliteit aan de ontvangende kant van video- of spraakoproepen niet geweldig was. Omdat we denken dat de beste toepassing van de Echo Show 5 is als een slim alarm op het nachtkastje, zullen we het waarschijnlijk nooit gebruiken voor video- of spraakoproepen, vooral omdat onze mobiele telefoons beide beter kunnen.

Het 5,5-inch aanraakscherm is ook een beetje klein voor video, maar het heeft geweldige kleuren, goede kijkhoeken en is mooi en helder wanneer je dat wilt. Het is echter vergelijkbaar in grootte met veel telefoons en mist de hoge resolutie van de meeste vlaggenschip-smartphones. Het nadeel is dat de audiokwaliteit van je telefoon niet zo goed zal zijn.

Tenzij je precies weet wat je zoekt, is het ook moeilijker om het te vinden met Alexa of door een webbrowser of app te navigeren met het touchscreen. We konden ons niet veel situaties voorstellen waarin we, de Echo Show 5, onze tv of pc zouden vervangen voor video, maar we genoten wel van het kijken naar recepthandleidingen in de keuken. Zelfs toen was het scherm niet ideaal. Het is een beetje te klein en heeft geen articulatie om de hoek aan te passen, dus we moesten het op een paar kookboeken plakken om te zien wat we aan het doen waren.

Image
Image

Kenmerken: Drop In en zonsopgangalarm vallen op

Een van de belangrijkste kenmerken van de Echo Show 5 die concurrenten zoals de Google Nest Hub missen, is de ingebouwde camera. Het is gewoon iets anders waar we onszelf niet echt voor zien het apparaat gebruiken. Voor ons is het gewoon veel logischer op de 10,1-inch Echo Show of de aankomende Google Nest Hub Max met zijn grotere scherm.

De Show 5 verpakt veel in een zeer compact chassis voor een zeer betaalbare prijs, en het is goed uitgerust voor een apparaat in deze prijsklasse.

Wat we erg leuk vinden aan Amazon's Echo smart hub-apparaten, waaronder de Show 5, is dat je ze kunt gebruiken zoals je een walkie-talkie zou doen. Zijn je kinderen boven en wil je ze naar beneden roepen voor het avondeten terwijl je net klaar bent? Je kunt de Drop In-functie gebruiken om met een Echo-apparaat in een andere kamer te praten, of de Aankondigingsfunctie gebruiken en Alexa's stem het woord voor je laten doen.

De Echo Show 5 heeft een omgevingsalarmfunctie voor zonsopgang en automatische schermhelderheid, waardoor het een ideaal slim scherm is voor naast je bed. Afgezien daarvan is de Echo Show vergelijkbaar met concurrerende apparaten, en het komt er echt op aan welke stemassistent en welk ecosysteem je voorkeur heeft.

Prijs: Grote waarde voor de prijs

De Echo Show 5 kost momenteel slechts $ 65 (adviesprijs), terwijl de oudere, volledige show $ 230 kost. De Show 5 verpakt veel in een zeer compact chassis voor een zeer betaalbare prijs, en het is goed uitgerust voor een apparaat in deze prijsklasse.

De Lenovo Smart Clock en Google Nest Hub zijn beide vergelijkbaar in prijs en al deze apparaten zijn regelmatig in de uitverkoop, vaak met behoorlijk hoge kortingen. De Echo Show 5 heeft veel voordelen ten opzichte van concurrenten, hoewel hij vlaggen op gebieden zoals audiokwaliteit. De Google Nest Hub wint het van geluid en waarschijnlijk ook de gebruikersinterface.

Aan de andere kant heeft de Echo Show 5 functies die de anderen niet hebben en als je Alexa verkiest, is een Amazon Echo-apparaat de juiste keuze. Met een goed scherm, fatsoenlijk geluid, het zonsopgangalarm en ingebouwde camera, denken we dat de Echo Show 5 een geweldige prijs is.

Echo Show 5 vs. Lenovo Smart Clock

De Lenovo Smart Clock is ongeveer dezelfde prijs als de Echo Show 5, geef of neem $ 10, afhankelijk van welke promoties er op dat moment zijn. De Lenovo is wat kleiner met een 4” scherm en speelt geen video af. Je kunt er echter nog veel mee doen; alarmen instellen, het weer bekijken, routines maken of muziek, nieuws of podcasts afspelen van een van je favoriete streamingdiensten.

De Lenovo Smart Clock draait op Google Assistant, dus je kunt hem nog steeds gebruiken als een slimme hub en alle slimme apparaten bedienen die je kunt met de Echo Show 5. Je Philips Hue-lampen dimmen of de lichten uitschakelen is zo simpel als zeggen "Hé, Google" in plaats van "Alexa". Er is zelfs een USB-oplaadpoort voor je telefoon, iets wat we graag hadden gezien op de Echo Show 5.

Over het algemeen is de Lenovo Smart Clock echter niet zo krachtig als de Echo Show 5. Als u op zoek bent naar iets dat u voornamelijk als wekker zult gebruiken, is dit een goede optie. We hebben geen voorkeur tussen de digitale assistenten van Google en Amazon, en als u dat ook niet doet, is de Echo Show 5 betere hardware.

Een van onze favoriete Amazon Echo-apparaten

Hoe je het ook bekijkt, de Echo Show 5 is precies goed geprijsd en de prijs zeker waard. Als je Alexa verkiest boven Google Assistant, zul je niet teleurgesteld zijn. Hoewel er een groeiend concurrentieveld is, onderscheidt de Show 5 zich met zijn functieset en uitstekende Alexa-implementatie. Tenzij je sterk de voorkeur geeft aan de Google-spraakassistent, is de Show 5 een sterke optie.

Specs

  • Productnaam Echo Show 5
  • Productmerk Amazon
  • Prijs $65,00
  • Gewicht 14,5 oz.
  • Productafmetingen 3,4 x 5,8 x 2,9 inch.
  • Kleur houtskool, zandsteen
  • Garantie 1 jaar garantie
  • Compatibiliteit Fire OS 5.3.3 of hoger, Android 5.1 of hoger, iOS 11.0 of hoger, Desktop Browsers door te gaan naar:
  • Poorten Stereo 3,5 mm audio-uitgang
  • Scherm 5,5” scherm met 960 x 480 resolutie
  • Ondersteunde stemassistenten Alexa
  • Internetstreamingservice Amazon Music Unlimited, Pandora, Spotify
  • Connectiviteit Bluetooth, IEEE 802.11a/b/g/n/ac
  • Microfoons 2
  • Luidspreker 1 x 4W luidspreker
  • Camera 1MP, ingebouwde camerasluiter en microfoon/camera uit-knop

Aanbevolen: