Hoe u de PSP kiest die het beste bij u past

Inhoudsopgave:

Hoe u de PSP kiest die het beste bij u past
Hoe u de PSP kiest die het beste bij u past
Anonim

Wat te weten

  • De PSP-1000 is het beste voor mensen die graag homebrew gebruiken, vooral als je er een aanschaft waarop firmwareversie 1.50 is geïnstalleerd.
  • De PSPgo is een goede keuze om onderweg films te kijken en games te spelen, zolang je niet om het UMD-formaat geeft.
  • De PSP-3000 biedt de beste prestaties en waar voor uw geld, samen met een vervangbare batterij.

Dit artikel legt de verschillen uit tussen de modellen van het draagbare PlayStation Portable gaming-apparaat. De verschillen zijn niet enorm, maar van de vier modellen (PSP-1000, PSP-2000, PSP-3000 en PSPgo) is elk een beetje beter dan de andere voor een specifiek gebruik. Welke PSP het beste voor jou is, hangt helemaal af van wat je ermee van plan bent.

Sony heeft de PSP in 2014 stopgezet, maar je kunt er nog steeds een paar tweedehands of opgeknapt vinden via externe verkopers.

De beste PSP voor homebrew: PSP-1000

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een PSP, is bepalen of je het gaat gebruiken voor homebrew-programmering, of van plan bent om het te gebruiken voor games en films die verkrijgbaar zijn in winkels of via het PlayStation Network. Het is onwaarschijnlijk dat de meeste kopers homebrew gebruiken. Het kost aanzienlijk meer werk dan games in de winkel, en het vereist enige kennis van programmeren.

Als je echter een fervent homebrew-programmeur bent, wil je er zeker van zijn dat je het beste model voor dat doel krijgt. Het is mogelijk om homebrew te draaien op zowel de PSP-2000 als de PSP-3000, maar voor de best mogelijke homebrew-ervaring is de PSP-1000 nog steeds het favoriete model, vooral als je er een kunt krijgen die al firmwareversie 1 heeft.50 geïnstalleerd.

Je zult geen nieuwe PSP-1000 in de schappen kunnen vinden, maar je zou een gebruikte kunnen tegenkomen in je plaatselijke gamewinkel, en je kunt er waarschijnlijk nog wel een vinden op eBay. Je beta alt meer voor een PSP-1000 met firmware 1.50 geïnstalleerd, maar als je toch met homebrew gaat spelen, kun je van het downgraden van de firmware je eerste project maken en een PSP-1000 kopen met een latere firmwareversie om te besparen. een beetje geld.

Image
Image

De beste PSP voor UMD-gaming en films: PSP-2000

Als je op zoek bent naar een apparaat om games en films in de winkel of PlayStation Network-content te spelen, dan is de PSP-2000 of PSP-3000 de beste keuze. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is het scherm. De PSP-3000 heeft een helderder scherm, maar sommige gebruikers zagen scanlijnen bij het spelen van bepaalde games. De meeste spelers zullen het waarschijnlijk niet eens merken, maar als je kieskeurig bent over graphics, blijf dan bij de PSP-2000.

Je zult de PSP-2000 waarschijnlijk online vinden in speciale editiebundels zoals de "God of War"-bundel met de rode PSP-2000 of de "Madden"-bundel met de blauwe PSP-2000. Als je er geen nieuwe kunt vinden, probeer hem dan gebruikt te kopen bij je plaatselijke gamewinkel, eBay of Amazon.

De beste PSP voor draagbare games en films: PSPgo

Als je dol bent op het downloaden van games en films en het je niet uitmaakt of je ooit nog een UMD-game of -film ziet, kun je de PSPgo overwegen. Hij is kleiner dan de vorige PSP-modellen. Je zou het in een normale zak kunnen dragen.

De PSPgo heeft ook de hoogste cool-factor (je kunt dat schuifscherm echt niet verslaan), maar je zult ervoor betalen. De PSPgo kost ook aanzienlijk meer dan de PSP-3000.

Afgezien van de hogere prijs, is het belangrijkste nadeel van de PSPgo het ontbreken van een UMD-schijf. Om de machine kleiner en sneller te maken dan zijn voorgangers en in dat 16GB interne geheugen te passen, moest Sony iets loslaten: de optische drive. Als je games op UMD hebt, kun je ze niet spelen op de PSPgo, dus je zult waarschijnlijk een ander model willen kiezen. Als je toch al je games wilt downloaden, geen homebrew wilt draaien en superkleine draagbaarheid nodig hebt, dan is de PSPgo de PSP voor jou.

De beste PSP voor allround prestaties en waarde: PSP-3000

De meeste gebruikers willen de beste prijs-kwaliteitverhouding, die ze in de PSP-3000 zullen vinden. Het is niet zo klein en dus niet zo draagbaar als de PSPgo, en het heeft geen intern geheugen, maar het heeft wel een UMD-schijf, en geheugensticks nemen niet veel ruimte in beslag in je zak. Met de juiste geheugenstick heb je misschien niet eens meer nodig dan die in de geheugensticksleuf van de PSP.

Voor de flexibiliteit om zowel gedownloade als UMD-games en films te kunnen spelen (wat elk PSP-model behalve de PSPgo kan doen met een geheugenstick die groot genoeg is, en voor de lagere kosten en gemakkelijke beschikbaarheid in vergelijking met eerdere modellen, de PSP-3000 is de beste keuze voor de meeste gamers. Net als de eerdere modellen, maar in tegenstelling tot de PSPgo, heeft de PSP-3000 ook een door de gebruiker vervangbare batterij, wat handig is als je de machine lang genoeg in je bezit hebt om de oplaadbare batterij te laten verslijten.

Aanbevolen: