Hoe Google Translate te gebruiken voor tekst, afbeeldingen en re altime gesprekken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Translate te gebruiken voor tekst, afbeeldingen en re altime gesprekken
Hoe Google Translate te gebruiken voor tekst, afbeeldingen en re altime gesprekken
Anonim

Wat te weten

  • Voor tekst: Selecteer een taal > Tik om tekst in te voeren > begin met typen > Enter.
  • Voor gesproken woord: selecteer een taal > tik op de microfoon > begin te spreken bij de pieptoon. Tik op het Speaker icoon om de vertaling te horen.
  • Voor gesprekken: selecteer een taal > tik op Conversation > begin met spreken. Bekijk het scherm voor de vertaling.

Dit artikel legt uit hoe je de Google Translate-tool gebruikt, die tekst, afbeeldingen, spraak en zelfs re altime gesprekken kan verwerken.

Hoe tekst te vertalen met Google Translate

Tekst vertalen is de gemakkelijkste en best ondersteunde functie van Google Translate. Hier leest u hoe u elke tekst die u tegenkomt kunt vertalen.

  1. Selecteer de naam van de brontaal waaruit u wilt vertalen in de

    linksboven op het scherm. In dit voorbeeld gebruiken we English.

  2. Selecteer vervolgens de naam van de bestemmingstaal waarnaar u wilt vertalen in de rechterbovenhoek van het scherm. In dit voorbeeld gebruiken we Spaans.
  3. Selecteer het veld met de tekst Tik om tekst in te voeren en typ of kopieer en plak (houd ingedrukt) de tekst die u in dit veld wilt vertalen.

    Je kunt ook de voorspellende tekstfunctie gebruiken om sneller te schrijven wat je wilt vertalen.

    Image
    Image
  4. De Google Translate-app verta alt voortdurend wat u in het veld eronder schrijft. U kunt op elk moment tijdens dit vertaalproces op het pictogram Luidspreker tikken om te horen hoe het klinkt in de door u gekozen verta altaal.

  5. Als je klaar bent met typen, kun je de rechterpijl of de Enter-toets gebruiken om terug te keren naar het vorige scherm. Als je de vertaling wilt kopiëren, tik je op de drie- dot menupictogram en selecteer Share.

    Image
    Image

Hoe afbeeldingen te vertalen

Het vertalen van een vreemde taal van een afbeelding of foto met je camera of eerdere afbeeldingen is superhandig als je onderweg bent. In ons voorbeeld gebruiken we een voedselmenu.

  1. Selecteer de brontaal en de verta altaal bovenaan het scherm. In dit voorbeeld gebruiken we Chinees naar Engels.
  2. Selecteer het Camera icoon.

    Image
    Image
  3. Lijn wat je wilt vertalen in je cameravenster en selecteer Instant.

    Als je een afbeelding die je al hebt wilt vertalen, selecteer je de knop Import en zoek en selecteer je de afbeelding op je apparaat. Ga dan verder naar Stap 4.

  4. Google verta alt de afbeelding op uw apparaat. Het kan even duren voordat de vertaling is voltooid, maar als dat eenmaal het geval is, kun je afzonderlijke woorden in de afbeelding selecteren om hun vertaling te markeren.

    Sommige talen bieden live vertaling, maar andere vereisen een opgeslagen afbeelding. Om een selectie te scannen en voor vertaling op te slaan, selecteert u de knop Scan.

    Image
    Image

Hoe woorden en spraak te vertalen

Vertalen wat je zegt in een andere taal is een van de handigste functies van Google Translate wanneer je op reis bent of gewoon een nieuwe taal probeert te leren. Hier is hoe het te doen.

  1. Selecteer de brontaal en de vertaling naar de taal bovenaan het scherm.
  2. Tik op het microfoonpictogram en begin met spreken wanneer u wordt gevraagd met een pieptoon. Google verta alt uw stem automatisch in tekstvorm.
  3. Selecteer het Luidsprekerpictogram om de vertaling te horen die u wordt toegesproken.

    Image
    Image
  4. Als je in plaats daarvan wat je zegt in een andere taal wilt dicteren, selecteer je het Transcribe-pictogram. Begin dan te spreken zoals voorheen, en wat je zegt zal op het scherm worden vertaald in de taal van je bestemming.

    Transcriberen is iets anders dan dicteren. Wanneer u dicteert, gebruikt u gewoon uw stem in plaats van een toetsenbord of stylus om gegevens in te voeren die moeten worden vertaald. Wanneer u aan het transcriberen bent, maakt u een geschreven uitvoer van uw stem. Transcriberen is vooral handig als u een bericht moet verzenden of een e-mail moet schrijven.

  5. Tik op de microfoon en begin te spreken zoals voorheen..
  6. Wat je zegt, wordt op het scherm vertaald in de taal van je bestemming. Als u klaar bent met spreken, tikt u nogmaals op de microfoon om de transcriptie te beëindigen.

    Image
    Image

Hoe re altime gesprekken te vertalen

Je kunt Google Translate ook gebruiken om een live gesprek tussen jou en iemand te vergemakkelijken die een taal spreekt die je niet verstaat.

  1. Selecteer de bron- en bestemmingstalen bovenaan het scherm.
  2. Selecteer het Conversation icoon.
  3. Je kunt de taal van de spreker op elk gewenst moment handmatig selecteren om de app te dwingen die als bron te gebruiken of de Auto-knop selecteren om de app te laten bepalen wie er spreekt op elk moment.

    Image
    Image
  4. Begin met praten. De vertaling van wat u zegt, verschijnt op het scherm, evenals een vertaling voor eventuele antwoorden van de persoon met wie u spreekt. Hierdoor kunnen jullie allebei in re altime zien wat er wordt gezegd.

Hoeveel talen ondersteunt Google Translate?

Google Translate kan ongeveer 103 verschillende talen vertalen voor tekstvertaling. Hoewel ze niet allemaal even natuurlijk zijn en 59 offline worden ondersteund, bestrijkt het een groot deel van de wereld en de meest bevolkte talen.

Er kunnen vaak nieuwe talen worden toegevoegd, dus u kunt de volledige lijst met ondersteunde talen op de Google-site bekijken.

Re altime spraakgesprekken ondersteunen 43 verschillende talen, terwijl vertaling van camerabeelden beschikbaar is in maximaal 88 talen. Je zou denken dat handschrift een grotere uitdaging is, maar het ondersteunt 95 verschillende talen.

Hoe Google Translate te krijgen

Om het meeste uit Google Translate te halen, moet je de app downloaden en installeren op je compatibele Android- of iOS-apparaat. Voordat u aan een van de onderstaande instructies begint, moet u ervoor zorgen dat de app is geopend en werkt.

Aanbevolen: