Hoe Google Translate offline te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Translate offline te gebruiken
Hoe Google Translate offline te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de translate from of translate to taal in de app. Selecteer een taal in de lijst en tik op de downloadpijl. Tik op Download.
  • Herhaal voor alle talen die je wilt downloaden.
  • Gebruik de app zoals je normaal zou doen: je kunt tekst, foto's, handschrift, gesprekken en spraak vertalen.

Dit artikel behandelt hoe je talen kunt downloaden (en ze kunt verwijderen als je klaar bent) om Google Translate offline te gebruiken in de officiële mobiele apps voor Android en iOS. De desktopversie ondersteunt geen offline gebruik.

Hoe Google Translate in te stellen voor offline gebruik

Als je een andere taal probeert te begrijpen of ermee wilt communiceren, is Google Translate een uitstekende hulpbron. Om de app offline te gebruiken, moet je de talen downloaden die je wilt vertalen.

Download voor

  1. Open de Google Translate-app.
  2. De taal die in de linkerbovenhoek verschijnt, is de vertaling van de taal, terwijl de taal die in de rechterbovenhoek verschijnt, de vertaling naar de taal is.

    Tik op het vertalen van of het vertalen naar de taal, afhankelijk van welke je wilt wijzigen en/of gedownload hebt.

  3. Zoek de gewenste taal in de vervolgkeuzelijst en tik op de downloadpijl rechts ervan.
  4. Er verschijnt een pop-up die je vertelt hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Tik op Download om door te gaan.

    Image
    Image

    Merk op dat niet alle talen een downloadknop naast zich hebben, wat betekent dat ze niet beschikbaar zijn om te downloaden. Je weet dat een taal is gedownload als je er een vinkje naast ziet in de vervolgkeuzelijst.

  5. Herhaal stap drie en vier voor alle talen die je wilt (als er meerdere zijn die je wilt downloaden).
  6. Nu kunt u de Google Translate-app openen wanneer u zich in een gebied zonder internetverbinding bevindt en de Translate from of Translate to instellentaal als een van de talen die je eerder hebt gedownload.

    Gebruik de app zoals je normaal zou doen als je verbonden was met internet. Je kunt tekst, foto's, handschrift, gesprekken en spraak vertalen terwijl je offline bent.

Hoe u talen kunt verwijderen die u hebt gedownload

Google Translate-taaldownloads nemen veel opslagruimte in beslag, vooral als u meerdere talen downloadt. Misschien wilt u enkele van uw downloads verwijderen wanneer u ze niet langer nodig hebt om ruimte vrij te maken. Volg deze instructies om te leren hoe.

  1. Tik op Instellingen in het onderste menu. Op Android moet je mogelijk op het menu links bovenaan tikken.

  2. Tik op Offline vertaling.
  3. Tik op het prullenbak pictogram rechts van een van je gedownloade talen om het uit je downloads te verwijderen. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, moet je hierna mogelijk bevestigen dat je de taal wilt verwijderen of verwijderen.

    Image
    Image

Controleer regelmatig op taalupdates

Het is bekend dat Google updates voor zijn talen uitbrengt in Google Translate, dus als u van plan bent bepaalde talen op de lange termijn in uw downloads te bewaren, is het een goed idee om uw taaldownloads te controleren (Instellingen > Offline vertaling) en zoek naar updates die mogelijk beschikbaar zijn. Tik gewoon op de update voor de bijbehorende taal en volg de stappen om de nieuwste versie te krijgen.

Aanbevolen: