Een Dell-laptop volgen

Inhoudsopgave:

Een Dell-laptop volgen
Een Dell-laptop volgen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Privacy > Locatie. Schakel Locatietoegang in voor dit apparaat.
  • Ga naar Start > Instellingen > Update & Beveiliging > Vind mijn apparaat > Wijzigen > Schakel in Sla de locatie van mijn apparaat regelmatig op.
  • U kunt de laatst bekende locatie vinden op de Microsoft-accountpagina en de kaart op de Find My Device tab.

Dit artikel laat zien hoe u een Dell-laptop kunt volgen door Zoek mijn apparaat in te stellen voordat het zoekraakt.

Schakel Zoek mijn apparaat in Windows-instellingen in

De beste kans om uw laptop te vinden, is door gebruik te maken van de trackingtool van Microsoft, Find My Device, een Windows-functie met GPS die de locatie van uw apparaat op een kaart bepa alt.

De Windows-functie Zoek mijn apparaat werkt als:

  • U gebruikt een Microsoft-account om u aan te melden op de laptop
  • U heeft toegang tot het beheerdersaccount
  • De laptop is ingeschakeld en verbonden met internet
  • De locatie-instelling is ingeschakeld
  1. Ga naar Start > Instellingen > Update & Beveiliging > Vind mijn apparaat.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Wijzigen knop. Schakel de knop in om de locatie van de Dell-laptop periodiek op te slaan op de Microsoft-accountpagina.

    Image
    Image
  3. Controleer of de locatie-instelling is ingeschakeld. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatie. Selecteer Zet de locatie-instelling aan.

    Image
    Image

Aanmelden bij Microsoft om verloren apparaat te lokaliseren

Windows 10 synchroniseert periodiek de locatie van de laptop met de cloud. U kunt een apparaat alleen lokaliseren als u er een beheerdersaccount op heeft. Open een browser op een andere computer en volg de onderstaande stappen.

  1. Ga naar de Microsoft-accountpagina en meld u aan met uw Microsoft-referenties.
  2. Authenticeer uw identiteit met de code die Microsoft naar uw geregistreerde e-mailadres of de Microsoft Authenticator-telefoonapp stuurt.
  3. Selecteer de Find My Device tab.

    Image
    Image
  4. Kies de tegel voor het apparaat dat u wilt zoeken en selecteer vervolgens Find om een kaart te zien met de locatie van uw apparaat. Er verschijnt een melding op de laptop waarin staat dat een beheerder het apparaat probeert te lokaliseren. De computer moet zijn ingeschakeld en verbonden zijn met internet om een nauwkeurige locatiebepaling te krijgen.

    Image
    Image

Tip:

Het is beter om unieke namen te geven aan de meerdere Windows-apparaten die je bezit. Een unieke naam maakt het gemakkelijker om het apparaat op uw Microsoft-accountpagina te lokaliseren. Om uw Dell-laptop een naam te geven, gaat u naar System > About > Selecteer de Rename PC knop. Voer een unieke naam in het veld in en selecteer Volgende Start uw computer opnieuw op om de nieuwe naam toe te passen.

Vergrendel uw Dell-laptop op afstand

Vergrendel het apparaat en reset het wachtwoord voor een extra beveiligingslaag. Dit werkt zelfs als Vind mijn apparaat is uitgeschakeld en u de laptop niet op de kaart kunt vinden.

  1. Selecteer de Lock knop.
  2. Er verschijnt een bericht op de Microsoft-accountpagina om te waarschuwen dat deze stap alle lokale gebruikers zal uitschakelen en de functies voor het volgen van locaties zal inschakelen. Selecteer Lock opnieuw.

    Image
    Image
  3. Gebruik het Lock your laptop dialoogvenster om een aangepast bericht te schrijven voor wie het vindt (als het verloren of gestolen is). Dit bericht verschijnt op het Windows-vergrendelingsscherm.

    Image
    Image
  4. Selecteer Lock. Microsoft zal het apparaat op afstand vergrendelen als de laptop verbonden blijft met internet, alle gebruikersaccounts uitloggen en lokale accounttoegang uitschakelen.
  5. Microsoft stuurt een e-mail die aan het account is gekoppeld. De kaart op de Microsoft-pagina Find My Devices geeft ook aan dat uw Windows 10-apparaat nu is vergrendeld.

Als je je verloren laptop hebt teruggevonden, kun je je zoals gewoonlijk opnieuw aanmelden met je Microsoft-beheerdersaccount. Reset uw Microsoft-accountaanmelding zodra u de computer op afstand vergrendelt.

Opmerking:

Dell's eigen tracking- en herstelservices maken deel uit van Dell ProSupport (PDF) dat bepaalde Dell Precision en Dell Latitude commerciële laptops omvat. U kunt ook deze door Dell aanbevolen stappen volgen wanneer u een Dell-systeem als verloren of gestolen moet melden.

Aanbevolen: