FF op Twitter: een gids om vrijdag te volgen

Inhoudsopgave:

FF op Twitter: een gids om vrijdag te volgen
FF op Twitter: een gids om vrijdag te volgen
Anonim

Wat te weten

  • Follow Friday is een leuke manier om te suggereren wie te volgen op Twitter.
  • Maak een tweet met een korte intro gevolgd door Twitter-gebruikersnamen en FF. Scheid namen met een spatie of komma.
  • Voorbeeld: "Volg deze bedrijven voor alles wat technisch is: @lifewiretech @dotdashco ff"

De Follow Friday-traditie begon in 2009 toen een Twitter-gebruiker genaamd Micah Baldwin het een goed idee vond dat iedereen mensen voorstelde om te volgen in tweets, en hij besloot om het op vrijdag te laten gebeuren en het de naam "Follow Vrijdag." Een andere gebruiker stelde voor om de hashtag followfriday toe te voegen, die andere Twitter-gebruikers later afkortten tot ff.

Het doel van Follow Friday Tweets

Het idee van Follow Friday is om te suggereren wie je moet volgen op het sociale-mediaplatform door de gebruikersnamen van je favoriete Twitterers te delen, de mensen wiens tweets je interessant vindt. Het draait allemaal om het helpen van mensen om volgers op Twitter te krijgen en het ontdekken van nieuwe mensen om te volgen.

Follow Friday is een informeel, losjes georganiseerd systeem dat geen registratie of speciale opmaak vereist om deel te nemen. Sommigen beschouwen het als een spel omdat het vooral voor de lol is, hoewel naarmate adverteerders de functie ontdekten en de Twitterverse groeide, de gemeenschap meer afstand nam van de leuke functie.

Hoe deel te nemen aan Follow Friday

Als je mee wilt doen aan Follow Friday, moet je het volgende doen:

  1. Beslis wie je wilt aanbevelen. Het is gebruikelijk om meerdere mensen tegelijk voor te stellen. Kies Twitter-gebruikers waarvan u denkt dat ze interessant zijn voor uw volgers.

  2. Schrijf hun Twitter-gebruikersnamen zorgvuldig op en controleer de spelling.
  3. Maak een nieuwe tweet die begint met een korte introductie, gevolgd door de lijst met gebruikersnamen die je aanbeveelt. Zet het @-symbool voor elke Twitter-gebruikersnaam en scheid de namen met een spatie of komma.

    Een typische Follow Friday-tweet kan een eenvoudige lijst met gebruikersnamen zijn die er als volgt uitziet:

    Image
    Image
  4. Voer aan het einde van de tweet de ff hashtag in.
  5. Stuur je tweet.

Als je ruimte hebt, voeg dan een opmerking toe waarom andere mensen de mensen die je aanbeveelt moeten volgen. Dit werkt het beste wanneer u slechts één gebruiker aanbeveelt of een gemeenschappelijke reden heeft om meerdere aan te bevelen.

Je hebt meer kans dat iemand de mensen volgt die je promoot met Follow Friday als je ze een reden geeft om hun Twitter-feeds te bezoeken. Hoe meer begeleiding of specificiteit u biedt, hoe groter de kans dat andere mensen uw suggesties bekijken. Het is ook een goed idee om je te verdiepen in basisstrategieën voor het gebruik van de Twitter-volgersfunctie.

Wat is de toekomst voor Follow Friday?

Terwijl Twitter exponentieel is gegroeid, is het gevoel van gemeenschap en gemeenschap rond FF-tweets moeilijker te onderhouden. Het nut lijkt niet meer zo sterk te zijn als het ooit was, vooral omdat meer commercieel gebruik en marketing als paddestoelen uit de grond zijn geschoten op Twitter en de Follow Friday-tweets hebben geïnfiltreerd. Sommige websites en apps die zijn opgezet om Follow Friday te promoten, zijn verdwenen.

Al met al blijft Twitter's Follow Friday-traditie populair. Het is een internationaal berichtensysteem, dus het is niet verwonderlijk dat de traditie van aanbevelingen aan het einde van de week populair is geworden over de hele wereld.

Aanbevolen: