Een gemakkelijke oplossing voor een probleem met het volgen van een magische muis

Inhoudsopgave:

Een gemakkelijke oplossing voor een probleem met het volgen van een magische muis
Een gemakkelijke oplossing voor een probleem met het volgen van een magische muis
Anonim

Apple's eerste Magic Mouse en de opvolger Magic Mouse 2 vertonen weinig eigenaardigheden. U denkt misschien niet aan de Magic Mouse totdat deze plotseling stopt met volgen, de cursor schokkerig wordt of de cursor superlangzaam of supersnel beweegt. Als uw Apple-muis niet werkt, zijn er verschillende oplossingen die u kunt proberen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Magic Mouse 2 en de eerste Magic Mouse die is aangesloten op een Bluetooth-compatibele Mac-computer met macOS Catalina (10.15) via OS X El Capitan (10.11).

Image
Image

Bottom Line

Als de Magic Mouse de Bluetooth-verbinding met de computer verliest of de batterij leeg raakt, werkt hij niet. Als de optische sensor vuil is, kan de cursor schokkerig bewegen. Als de cursor te langzaam of te snel beweegt, kunnen de instellingen de oorzaak zijn. Een corrupt voorkeurenbestand kan allerlei schokkerige bewegingen veroorzaken.

Hoe problemen met het volgen van Magic Mouse op te lossen

De meeste oplossingen voor een Apple-muis die niet correct werkt, zijn eenvoudig. Probeer deze oplossingen om uw muis in een mum van tijd aan de slag te krijgen.

  1. Plaats de batterij opnieuw als u een Magic Mouse van de eerste generatie gebruikt en aarzelend volggedrag ervaart. De meest waarschijnlijke reden is dat de batterijen in de muis het contact met de batterijpolen verloren zijn. Het resultaat is dat de Magic Mouse en Mac tijdelijk de Bluetooth-connectiviteit verliezen. Om te zien of de muis een probleem heeft met de batterijverbinding, tilt u de Magic Mouse van het oppervlak waarop u hem gebruikt. Als de groene stroom-LED knippert, zijn de batterijen waarschijnlijk los. Er zijn manieren om dit soort problemen met de verbinding met de Magic Mouse op te lossen.

  2. Laad de ingebouwde batterij in uw Magic Mouse 2 op. Hij heeft geen probleem met de batterijaansluiting omdat hij geen standaard AA-batterijen gebruikt. In plaats daarvan heeft Apple een speciaal oplaadbaar batterijpakket gemaakt voor de muis van de tweede generatie waartoe je geen toegang hebt. Controleer de batterijlading door op het Bluetooth-pictogram op de Mac-menubalk of in de systeemvoorkeuren van de muis te klikken. Als de lading laag is, neem dan een pauze en steek de stekker in het stopcontact.
  3. Reinig de vuile optische sensor van de draadloze muis. Als je een Magic Mouse 2 hebt of een batterijprobleem in je Magic Mouse van de eerste generatie kunt uitsluiten, kan de muis overslaan of aarzelen omdat er vuil of vuil vastzit in de optische sensor van de muis. Om dit probleem op te lossen, draait u de muis om en gebruikt u perslucht om het vuil eruit te blazen. Als je geen perslucht bij de hand hebt, blaas dan in de sensoropening. Voordat u de muis op uw werkoppervlak plaatst, maakt u de muismat of het bureaublad schoon waar u de Magic Mouse gebruikt.

  4. Verander de snelheid of gevoeligheid van de Magic Mouse. Ga naar Systeemvoorkeuren > Mouse > Point & Click. Als de schuifregelaar Volgsnelheid is ingesteld op een extreem lage of extreem hoge snelheid, past u deze aan op een snelheid die beter bij u past.
  5. Verwijder een beschadigd voorkeurenbestand. Het voorkeurenbestand dat uw Mac gebruikt om de Magic Mouse te configureren wanneer u deze voor het eerst inschakelt, is mogelijk beschadigd. Open de map Bibliotheek op uw Mac, zoek de map ~/Bibliotheek/Voorkeuren en sleep de volgende twee bestanden naar de prullenbak:

    • com.apple. AppleMultitouchMouse.plist
    • com.apple.driver. AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist

    Wanneer je de Mac herstart, worden de standaard voorkeursbestanden voor de muis opnieuw gemaakt. Open Systeemvoorkeuren en configureer de muis opnieuw om aan uw behoeften te voldoen.

    Voordat u bestanden in de bibliotheekmap wijzigt of verwijdert, Het bestand ~/Bibliotheek/Voorkeuren is standaard verborgen op een Mac. Open het door naar Finder > Go > Go to Folder te gaan en ~ te typen /Bibliotheek. Selecteer vervolgens Go.

  6. Zoek professionele hulp. Als deze oplossingen het probleem niet oplossen, heeft u mogelijk een hardwareprobleem. Maak een Apple Genius Bar-afspraak of breng de muis naar een erkende Apple serviceprovider om de muis te evalueren en, indien mogelijk, te repareren.

    Soms gaan muizen gewoon dood en kunnen ze niet worden gerepareerd. Als dat voor jou het geval is, maak je dan geen zorgen. Er zijn genoeg geweldige muizen alleen voor Macs die je kunt vastlopen.

Aanbevolen: