Een Gmail-bericht opslaan als een EML-bestand

Inhoudsopgave:

Een Gmail-bericht opslaan als een EML-bestand
Een Gmail-bericht opslaan als een EML-bestand
Anonim

Wat te weten

  • Open het Gmail-bericht en selecteer Meer. Selecteer Toon origineel om het te openen als een tekstdocument. Het bericht wordt geopend in een nieuw venster.
  • Opslaan als EML-bestand: Klik met de rechtermuisknop Download Original en kies Link opslaan als > Alle bestanden. Voeg .eml toe aan het einde van de bestandsnaam en sla het op.
  • Of markeer en kopieer alle tekst in het Gmail-bericht en plak het in een teksteditor. Sla het bestand op met de .eml bestandsextensie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Gmail-e-mailbericht opslaat als een EML-bestand, zodat u het in andere programma's kunt openen en er een back-up van kunt maken.

Open bericht als tekstdocument

Als je een Gmail-bericht in een teksteditor of tekstverwerkingsprogramma wilt lezen, kun je het eenvoudig als tekstbestand downloaden. Als u het echter in een andere e-mailclient wilt openen, moet u het mogelijk in een andere indeling opslaan, met name als een EML-bestand.

Je kunt ook een back-up maken van EML-bestanden en deze met anderen delen zonder de originele berichten door te sturen. Wat je reden ook is, Gmail maakt het gemakkelijk om de conversie uit te voeren.

  1. Open het Gmail-bericht en selecteer More (drie stippen).

    Image
    Image
  2. Selecteer Toon origineel om het volledige bericht als tekstdocument te openen.

    Image
    Image
  3. Het bericht wordt geopend in een nieuw venster.

    Image
    Image

Vanaf hier kunt u een van de twee manieren gebruiken om de e-mail naar het EML-formaat te converteren; de eerste is de gemakkelijkste.

Methode 1: bestand opslaan als EML-bestandsindeling

  1. Klik in het tekstdocument met de rechtermuisknop Download Original.

    Image
    Image
  2. Kies Link opslaan als.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Opslaan als type menu Alle bestanden in plaats van Tekstdocument.

    Image
    Image
  4. Voeg .eml toe aan het einde van de bestandsnaam en sla het op zoals u normaal een bestand op uw harde schijf zou opslaan.

Methode 2: Bestand converteren naar EML-type

  1. Markeer en kopieer alle tekst in het Gmail-bericht. Als u Windows gebruikt, drukt u op Ctrl+ A om alle tekst te markeren en Ctrl+ C om het te kopiëren. Als je macOS gebruikt, gebruik Command+ A om de tekst te selecteren en Command+ C om het te kopiëren.

    Image
    Image
  2. Plak alle tekst in een teksteditor zoals Notepad++ of Brackets.

    Image
    Image
  3. Sla het bestand op met de .eml bestandsextensie, zoals hierboven.

Aanbevolen: