Hoe variantie berekenen in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe variantie berekenen in Excel
Hoe variantie berekenen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Bereken variantie: Typ =VAR. S( in de cel waar u de variantie wilt laten verschijnen en voer het celbereik in dat moet worden opgenomen. Type ).
  • Regressieanalyse berekenen: installeer Analysis TookPack-invoegtoepassing. Ga naar het tabblad Data en selecteer Data Analysis > Regression > OK.
  • Voer het celbereik in met de Y-variabelen in het Invoer Y-bereik veld. Voer het celbereik van X-variabelen in Invoer X-bereik in. Selecteer uitvoerlocatie.

Dit artikel legt uit hoe u variantie kunt berekenen en een regressieanalyse kunt uitvoeren in Excel voor Windows en Mac. Het bevat informatie over het uitvoeren van een regressieanalyse in Excel Online. Deze variantiefuncties werken in Excel 2019, Excel 2016 en Excel 2010 op Windows; Excel 2016 en Excel 2011 op macOS; en Microsoft Excel op Android en iOS evenals Microsoft 365.

Bereken steekproef- of populatievariantie

Excel biedt functies om variantie te berekenen en ondersteunt invoegtoepassingen die regressieanalyse mogelijk maken.

Variance geeft aan hoe ver een reeks getallen afwijkt van het gemiddelde van de getallen. Bij het vergelijken van variantieberekeningen geldt dat hoe hoger de variantie, des te wijder verspreid zijn de getallen in een dataset. Een variantie van 0 geeft bijvoorbeeld aan dat alle getallen in de geselecteerde dataset hetzelfde zijn. (Standaarddeviatie is de vierkantswortel van de variantie en meet ook hoe een gegevensset moet worden gespreid.) U kunt een variantie uitvoeren op elke reeks getallen in Excel.

  1. Typ in de cel waar u de variantie wilt berekenen: =VAR. S(

    De VAR. S-functie gaat ervan uit dat de dataset een steekproef is, niet de gehele populatie.

  2. Voer vervolgens het celbereik in dat u wilt opnemen, zoals B2:B11. (Als je wilt, kun je klikken of tikken om een celbereik te selecteren.)

  3. Typ vervolgens: )

    Image
    Image

Het resultaat wordt weergegeven in de cel. De vergelijking zou er ongeveer zo uit moeten zien: =VAR. S($B$2:$B$11)

Als u zeker weet dat u met een volledige populatiegegevensset werkt, kunt u ook de functie VAR. P gebruiken. Dat zou er als volgt uitzien: =VAR. P($B$2:$B$11)

Voer een regressieanalyse uit in Excel op Windows of macOS

Regressieanalyse helpt u de relatie tussen variabelen te begrijpen. Het biedt analyse die wiskundig identificeert of en hoe de ene variabele de andere op een statistisch significante manier beïnvloedt. Om een regressie in Excel uit te voeren, hebt u twee reeksen getallen nodig, met één reeks die dient als de Y-variabele en de andere als de X-variabele. Meestal worden deze getallen in twee aangrenzende kolommen ingevoerd.

Om regressies uit te voeren op Windows- of macOS-systemen, moet u de Analysis ToolPak-invoegtoepassing voor Excel installeren. De ToolPak werkt op Excel 2007 of nieuwer op Windows-systemen en op Excel 2016 of nieuwer op macOS-systemen.

In recente versies van Microsoft Excel op Windows typt u add-in in het zoekvak in Excel en drukt u op enter Selecteer vervolgens de resultaat met het tandwiel links van de woorden Add-in die worden weergegeven. (Voor andere versies van Excel op Windows, selecteer Bestand > Opties > Add-Ins Kies vervolgens in het vak Beheren Excel Add-ins en Go) Schakel vervolgens het selectievakje naast Analysis ToolPak in en selecteer vervolgens OK

Image
Image

Selecteer in macOS-versies van Excel Extra > Excel Add-ins. Schakel vervolgens het selectievakje naast Analysis ToolPak in en kies OK.

Voor meer manieren om het Analysis ToolPak te installeren, volg de Microsoft's Load the Analysis ToolPak in Excel help-pagina. Na installatie geeft de ToolPak u toegang tot tools voor gegevensanalyse.

  1. Selecteer het tabblad Data, zoek vervolgens naar het gedeelte Analyse en selecteer Data-analyse.

    Image
    Image
  2. Selecteer Regression uit de lijst en kies vervolgens OK.

    Image
    Image
  3. In het veld Y-bereik invoeren voert u (of selecteert u) het celbereik in dat de Y-variabelen bevat. Dit kan bijvoorbeeld $B$2 zijn:$B$10.

    Image
    Image
  4. In het veld Input X Range voert u (of selecteert u) het celbereik in dat de X-variabelen bevat. Dit kan bijvoorbeeld $A$2 zijn:$A$10.

    Image
    Image
  5. Selecteer optioneel het vakje voor Labels of maak andere gewenste aanpassingen aan de weergegeven regressieberekeningsopties.
  6. Selecteer in het gedeelte Uitvoeropties de uitvoerlocatie. Meestal wil je de Nieuw werkbladlaag:-knop kiezen, terwijl je het vak ook niet ingevuld laat.

    Image
    Image
  7. Kies OK.

De regressieresultaten worden weergegeven in een nieuw blad.

Image
Image

Voer een regressieanalyse uit in Excel Online

In een browser, inclusief de Safari-browser op een iPad, kunt u online een lineaire regressie uitvoeren in Excel met behulp van een add-on.

  1. Open het Excel-spreadsheet met uw gegevens in een browser met Excel Online.
  2. Kies Invoegen > Office-invoegtoepassingen.

    Image
    Image
  3. Typ in het zoekvak dat wordt weergegeven " XLMiner Analysis ToolPak" en druk op enter.
  4. Selecteer Add op het XLMiner Analysis ToolPak-scherm om verschillende mogelijke datatools aan de rechterkant van het scherm toe te voegen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Lineaire regressie in het XLMiner Analysis ToolPak-menu.

    Image
    Image
  6. In het veld Y-bereik invoeren voert u (of selecteert u) het celbereik in dat de Y-variabelen bevat. Dit kan bijvoorbeeld B2:B11 zijn.

    Image
    Image
  7. In het veld Input X Range voert u (of selecteert u) het celbereik in dat de X-variabelen bevat. Dit kan bijvoorbeeld A2:A11 zijn.

    Image
    Image
  8. Selecteer optioneel het vakje voor Labels of maak andere gewenste aanpassingen aan de weergegeven regressieberekeningsopties.
  9. Voor Uitvoerbereik selecteert u een cellocatie ver genoeg naar rechts of onder aan uw blad om ervoor te zorgen dat deze buiten het bereik van andere gegevens in uw Excel-document v alt. Als al uw gegevens bijvoorbeeld in de kolommen A tot en met C staan, kunt u F2 invoeren in het uitvoerbereikvak.

    Image
    Image
  10. Kies OK.

De regressieresultaten worden weergegeven in uw Excel-blad, beginnend bij de cel die u hebt geselecteerd.

Aanbevolen: