Hoe IRR te berekenen in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe IRR te berekenen in Excel
Hoe IRR te berekenen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de cellen die u wilt controleren en klik met de rechtermuisknop. Selecteer Cellen opmaken > Nummer > Nummer of Accounting.
  • Wijzig de opmaak en selecteer OK. Selecteer een cel waar u de IRR wilt plaatsen en druk op Enter.
  • De IRR-syntaxis is =IRR(waarden, [gissing]). Waarden moeten één positief en één negatief getal hebben en in de gewenste volgorde staan.

Als u het interne rendement (IRR) van een investering kent, kunt u plannen voor toekomstige groei en uitbreiding van die investering. Om die getallen te berekenen, gebruikt u de IRR-formule in Microsoft Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, Excel voor Mac, Excel voor Microsoft 365 en Excel Online.

De IRR-functie begrijpen

De syntaxis voor de IRR-functie is als volgt: =IRR(values, [guess]) waarbij "values" de lijst met waarden is die een reeks cashflows in gelijke stappen zoals een bepaalde datum elke maand of maandelijks. Waarden kunnen ook celverwijzingen of referentiebereiken zijn. A2:A15 zijn bijvoorbeeld de waarden in het celbereik A2 tot en met A15.

De "gissing" is een optioneel argument waarvan u vermoedt dat het dicht bij uw IRR-resultaat ligt. Als u dit argument niet gebruikt, wordt in Excel standaard de waarde 0,1 (10%). Wanneer u de Guess-waarde gebruikt, ontvangt u een NUM-fout of is het eindresultaat niet wat u verwachtte. Maar u kunt deze waarde altijd wijzigen.

De IRR-formule gebruiken in Excel

Uw waarden moeten ten minste 1 positief getal en 1 negatief getal bevatten om de interne rentabiliteitsformule correct te laten werken. Uw eerste negatieve getal is hoogstwaarschijnlijk de initiële investering, maar kan andere negatieve waarden in de array hebben.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat u uw waarden in de gewenste volgorde invoert. IRR gebruikt de volgorde van de waarden om te berekenen. U moet er ook voor zorgen dat uw reeks getallen is opgemaakt als getallen. Tekst, logische waarden en lege cellen worden genegeerd door de IRR-formule van Excel.

Hoe IRR te berekenen in Excel

U moet er eerst voor zorgen dat uw reeks waarden voor de netto cashflow in al uw invoer de getalnotatie heeft. Om dit te bereiken, doet u het volgende:

  1. Selecteer de cellen die u wilt controleren of wijzig het formaat.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Cellen opmaken.

    Image
    Image
  3. Selecteer op het tabblad Nummer Nummer of Accounting.

    Image
    Image

    Je zou het Boekhoudformaat kunnen gebruiken als je haakjes rond negatieve waarden wilt gebruiken.

  4. Maak eventuele opmaakaanpassingen links van het Category veld en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image

    Als u bijvoorbeeld Boekhouding gebruikt en u de Symbol wilt instellen op $, gebruikt u het vervolgkeuzemenu om $. U kunt ook selecteren hoeveel decimalen uw waarden hebben.

  5. Selecteer een cel waarin u de IRR-waarde wilt plaatsen en voer het volgende in:

    =IRR(waarden, [gissing])

    In het voorbeeld zou de formule luiden:

    =IRR(B4:B16)

    Image
    Image

    Hier wordt een celbereik gebruikt in plaats van werkelijke waarden. Dit is vooral handig als u in financiële spreadsheets werkt waar waarden kunnen veranderen, maar de cellocatie niet. Houd er ook rekening mee dat de gebruikte formule de standaardwaarde van Excel van 0,1 gebruikt. Als u een andere waarde wilt gebruiken, zoals 20%, voert u de formule in als: =IRR(B4:B16, 20%)

  6. Zodra u de formule naar uw behoeften hebt ingevoerd en opgemaakt, drukt u op Enter om de waarde te zien.

    Als je een celwaarde wilt gebruiken, gebruik dan de celverwijzing in plaats van het getal. In dit voorbeeld is een lijst met Guess-waarden ingevoerd in kolom E. Gebruik deze formule om een schatting van 20% te berekenen: =IRR(B4:B16, E5) Dit maakt het gemakkelijker om verschillende waarden te berekenen door een referentiecel in te voeren waar u de getal en niet de formule.

Aanbevolen: