Hoe voeg je een YouTube-video toe aan je Wikispaces Wiki

Inhoudsopgave:

Hoe voeg je een YouTube-video toe aan je Wikispaces Wiki
Hoe voeg je een YouTube-video toe aan je Wikispaces Wiki
Anonim

Wikispaces is in 2019 gesloten. Je kunt video's op je wiki-pagina's insluiten met behulp van andere gratis online wiki-tools. De informatie van dit artikel is bedoeld voor archiveringsdoeleinden.

Wat te weten

  • Ga naar YouTube.com. Blader door de video's en vind er een die je wilt toevoegen aan je Wikispaces-wiki.
  • Selecteer het Share menu. Als u een kopie van de video-URL op uw website wilt weergeven, selecteert u Link om te delen en kopieert u vervolgens de URL.
  • Als u de video wilt insluiten, selecteert u Insluiten. Gebruik Show More om de grootte en andere opties te selecteren, markeer vervolgens de code en kopieer deze.

Dit artikel legt uit hoe je een YouTube-video insluit in je Wikispaces-wiki.

Kopieer de YouTube-code om te delen of in te sluiten

Ga naar YouTube.com om aan de slag te gaan. Blader door de video's en vind er een die je aan je Wikispaces-wiki wilt toevoegen. Als je een video op YouTube vindt, kijk dan onder de video naar het menu Delen.

Selecteer het menu Delen om verschillende opties te zien: een link die u kunt delen en knoppen die specifiek zijn voor insluiten, e-mailen en verschillende sociale-mediasites.

  • Link om te delen: Dit geeft de URL van de video weer. Kopieer deze code om naar de video te linken vanuit je Wikispaces-wiki. Wanneer je de video bekijkt en stopt, krijg je de mogelijkheid om die starttijd-cue in de URL op te nemen. Vink dit vakje aan als u niet bij het begin wilt beginnen.
  • Klik op de Copy link om het te kopiëren, zodat je het ergens anders kunt plakken.
  • Embed: Als je wilt dat de video op je Wikispaces-wiki verschijnt, kopieer dan deze code. De video wordt ingesloten in een iframe-code. Gebruik de Meer weergeven link om een voorbeeld van de video te zien. Met Meer weergeven kun je de grootte wijzigen en voorgestelde video's weergeven nadat de video is afgelopen, de spelerbedieningen en de videotitel en speleracties. U kunt ook de privacyverbeterde modus inschakelen. Als u een van deze wijzigt, wordt de code bijgewerkt. Markeer de code en kopieer deze.
Image
Image

Voeg de YouTube-code toe aan Wikispaces

  1. Ga naar de pagina op Wikispaces waar je de YouTube-video wilt toevoegen.

  2. Klik op Deze pagina bewerken.
  3. Klik op de Embed Media knop. Het is degene die eruitziet als een kleine tv.
  4. Plak de code die je van YouTube hebt gekopieerd in het pop-upvenster.

    Image
    Image
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Opslaan onderaan de pagina.

Bekijk je video

Nu kun je je video bekijken op je Wikispaces-wiki. Als je een nieuwe pagina hebt toegevoegd en de nieuwe pagina aan je navigatie wilt toevoegen, ga dan naar de onderkant van de pagina en selecteer Navigatie bewerken onderaan de navigatiebalk.

  1. Kies de plaats in de navigatie waar u uw nieuwe link wilt toevoegen.
  2. Klik op de Link toevoegen knop.

    Image
    Image
  3. Kies de pagina die u wilt toevoegen in de vervolgkeuzelijst.

  4. Voeg een titel voor de pagina toe.
  5. Selecteer OK.
  6. Selecteer Opslaan.

Aanbevolen: