Hoe krijg ik toegang tot een Gmail-account met Eudora

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik toegang tot een Gmail-account met Eudora
Hoe krijg ik toegang tot een Gmail-account met Eudora
Anonim

Wat te weten

  • Schakel IMAP-toegang in voor Gmail, open vervolgens Eudora en selecteer Extra > Accountinstellingen > Account Actions> E-mailaccount toevoegen.
  • Wanneer u nieuwe berichten opstelt, selecteert u de pijl-omlaag in het veld Van om te kiezen welk e-mailaccount u wilt gebruiken.
  • Opmerking: hoewel Eudora in 2013 werd stopgezet, ondersteunt het nog steeds POP3-, IMAP- en SMTP-protocollen.

Dit artikel legt uit hoe je toegang krijgt tot een Gmail-account met Eudora 8.0 voor Windows en Mac.

Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Eudora

Om je Gmail-account aan Eudora te koppelen zodat je berichten kunt verzenden en ontvangen:

  1. Zorg ervoor dat je IMAP-toegang hebt ingeschakeld voor je Gmail-account.
  2. Open Eudora en selecteer Extra > Accountinstellingen.

    Image
    Image
  3. Select Accountacties > E-mailaccount toevoegen.

    Image
    Image
  4. Voer de naam in die u wilt weergeven wanneer u Gmail-berichten verzendt vanuit Eudora, voer vervolgens uw Gmail-inloggegevens in en selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Eudora zal automatisch de IMAP- en SMTP-instellingen voor Gmail configureren. Als het klaar is, selecteer je Create Account.

    Als de poging niet is gelukt, moet u mogelijk minder goed beveiligde apps toegang geven tot uw Gmail-account en multi-factor authenticatie uitschakelen.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK op de pagina Accountinstellingen.

    Image
    Image
  7. Dubbelklik op uw Gmail-account in het linkerdeelvenster en dubbelklik vervolgens op Inbox om uw berichten te zien. Het kan een paar minuten duren voordat al je berichten verschijnen.

    Image
    Image

Bottom Line

Hoewel de ondersteuning voor Eudora in 2013 werd stopgezet, ondersteunt de e-mailclient nog steeds POP3-, IMAP- en SMTP-protocollen naast SSL- en S/MIME-authenticatie. Dat betekent dat je vanuit Eudora toegang hebt tot je Gmail-account als dit nog steeds je favoriete e-mailprogramma is.

Hoe u berichten kunt verzenden vanaf uw Gmail-account in Eudora

Wanneer u nieuwe berichten opstelt, selecteert u de pijl-omlaag in het veld Van om te kiezen welk e-mailaccount u wilt gebruiken.

Image
Image

Is Eudora nog steeds beschikbaar?

Hoewel Eudora niet langer beschikbaar is op de website van de ontwikkelaar, kun je versies van het programma vinden op verschillende torrent-websites en andere plaatsen op het web.

Download de nieuwste updates voor uw besturingssysteem en installeer antivirussoftware voordat u bestanden van internet downloadt.

Geschiedenis van Eudora

Eudora is vernoemd naar de Amerikaanse auteur Eudora Welty, een Amerikaanse schrijver van korte verhalen en romanschrijver die schreef over het Amerikaanse Zuiden, vanwege haar korte verhaal "Waarom ik woon bij de P. O." Oorspronkelijk gratis verspreid, werd Eudora in 1991 overgenomen en gecommercialiseerd door Qualcomm.

In 2006 stopte Qualcomm met de ontwikkeling van de commerciële versie en sponsorde het de creatie van een nieuwe open-sourceversie op basis van Mozilla Thunderbird, met de codenaam Penelope, later omgedoopt tot Eudora OSE. De ontwikkeling van de open-sourceversie stopte in 2010 en werd officieel beëindigd in 2013.

Aanbevolen: