Een watermerk toepassen op uw afbeeldingen in Inkscape

Inhoudsopgave:

Een watermerk toepassen op uw afbeeldingen in Inkscape
Een watermerk toepassen op uw afbeeldingen in Inkscape
Anonim

Wat te weten

  • Select Layer > Add Layer > Add. Gebruik de tool Text om een watermerk of copyrightinformatie toe te voegen.
  • Kies het gereedschap Select en selecteer de tekst. Ga naar Object > Fill and Stroke. Selecteer Fill tab en sleep de Opacity slider om de transparantie te verminderen.
  • Om een ©-symbool in Windows te typen, drukt u op Ctrl+ Alt+ C . Druk in macOS op Option +G.

Het toevoegen van een watermerk aan uw foto's met Inkscape ontmoedigt anderen om uw werk zonder toestemming te gebruiken. Hier leest u hoe u een watermerk maakt met Inkscape versie 0.92.4 voor Windows, Mac en Linux.

Een watermerk toevoegen in Inkscape

Elke watermerkinformatie die u bovenop een ontwerp plaatst, kan uw naam of andere identificerende informatie bevatten om aan te geven dat het kunstwerk niet gratis te gebruiken is. Uw watermerk moet groot genoeg zijn om duidelijk te zijn en toch transparant genoeg om uw kunst zichtbaar te maken. Watermerken toepassen in Inkscape:

  1. Open de afbeelding waaraan u een watermerk wilt toevoegen in Inkscape.

    Image
    Image
  2. Selecteer Layer > Laag toevoegen. Door het watermerk op een aparte laag te plaatsen, kunt u het later gemakkelijker verplaatsen of wijzigen.

    De watermerklaag moet altijd boven de afbeeldingslaag worden geplaatst. Selecteer Layer > Schakel over naar Layer Above in het menu om lagen omhoog te verplaatsen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Add om de nieuwe laag te maken.

    Image
    Image
  4. Selecteer de tool Text, klik op de afbeelding en typ uw watermerk of copyrightinformatie. U kunt het lettertype en de grootte wijzigen met behulp van de bedieningselementen in de bovenste werkbalk. De kleur van de tekst kan worden gewijzigd met behulp van de stalen onderaan het venster.

    Om een ©-symbool in Windows te typen, drukt u op Ctrl + alt="Image" + C. Als dat niet werkt en je hebt een numeriek toetsenblok op je toetsenbord, houd dan de Alt-toets ingedrukt en typ 0169. Typ op Mac Option + G.

    Image
    Image
  5. Klik op het gereedschap Select en selecteer vervolgens de watermerktekst.

    Image
    Image
  6. Ga naar Object > Fill and Stroke.

    Image
    Image
  7. Selecteer de Fill tab (als deze nog niet is geselecteerd), en sleep de Opacity schuifregelaar naar links om de tekst semi-transparant.

    Image
    Image

Als je tevreden bent, kun je het bestand opslaan en de afbeelding exporteren in verschillende formaten, waaronder PNG.

Aanbevolen: