Hoe meer games aan de SNES Classic toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe meer games aan de SNES Classic toe te voegen
Hoe meer games aan de SNES Classic toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Installeer Hakchi 2 op je pc, sluit de console aan op je computer, voeg game-ROM's toe en flash de aangepaste kernel.
  • Als je in de toekomst meer games wilt uploaden, sluit je de console opnieuw aan op de pc en selecteer je Synchroniseer geselecteerde games met NES/SNES Mini.
  • SNES-ROM's hebben meestal de extensie. SMC, maar u kunt de hele gecomprimeerde map met het SMC-bestand uploaden.

Dit artikel legt uit hoe je games kunt toevoegen aan de SNES Classic met een Windows-pc. Je hebt je eigen SNES-games nodig in de bestandsindeling alleen-lezen geheugen (ROM).

Hoe u meer games aan uw SNES-klassieker kunt toevoegen

Zodra je de games hebt die je nodig hebt, is de volgende stap het instellen van de vereiste software. Je kunt Hakchi ook gebruiken om games toe te voegen aan de NES Classic Edition volgens dezelfde instructies.

  1. Sluit je SNES Classic aan op je pc via een USB-kabel. Zorg ervoor dat de console is uitgeschakeld en laat de HDMI-kabel indien mogelijk aangesloten op uw tv, zodat u uw voortgang kunt volgen.

    Als je pc je SNES Classic niet automatisch herkent, probeer dan een andere kabel te gebruiken dan de kabel die bij de console is geleverd.

  2. Verkrijg de nieuwste versie van Hakchi 2 van Github. Download het ZIP-bestand en pak de inhoud uit naar uw computer.

    Image
    Image
  3. Open hakchi.exe (het pictogram lijkt op een NES-controller). Als u wordt gevraagd om extra bestanden te downloaden en uw apparaat opnieuw op te starten, opent u hakchi.exe opnieuw na het opnieuw opstarten.

    Image
    Image
  4. Selecteer SNES (VS/Europa).

    Image
    Image
  5. Selecteer Add more games en kies de ROM's die je aan je SNES Classic wilt toevoegen. U kunt. SMC-bestanden of ZIP-mappen uploaden die ze bevatten.

    Image
    Image
  6. Selecteer onder de lijst Aangepaste games de games die je hebt geüpload om boxart toe te voegen. Selecteer Google om afbeeldingen rechtstreeks van Google te krijgen.

    Image
    Image
  7. Selecteer in het Hakchi 2-venster Kernel > Installeren/Repareren, en kies vervolgens Yeswanneer u wordt gevraagd of u de aangepaste kernel wilt flashen.

    Image
    Image
  8. Volg de instructies op het scherm. U wordt gevraagd de benodigde stuurprogramma's te installeren als deze niet automatisch zijn geïnstalleerd.

    Image
    Image
  9. Als je klaar bent, selecteer je Synchroniseer geselecteerde games met NES/SNES Mini. Je wordt gevraagd om te bevestigen dat je de aangepaste kernel al hebt geflitst.

    Image
    Image
  10. Nadat de gamebestanden zijn geüpload, schakelt u de SNES Classic uit en koppelt u hem los van uw computer.
  11. Steek de SNES Classic-stroombron weer aan en zet vervolgens je console aan. De nieuwe games zouden moeten verschijnen in een map met de titel "New Games " in de lijst naast de vooraf geladen titels.
  12. Als je in de toekomst meer games wilt uploaden, sluit je de console opnieuw aan op je pc en selecteer je Synchroniseer geselecteerde games met NES/SNES Mini. Je hoeft niet elke keer de aangepaste kernel te flashen.

    Image
    Image

ROMS vinden voor de SNES Classic

Gamers gebruiken al tientallen jaren emulators en ROM's om hun favoriete retro-titels te spelen, maar de legaliteit van dergelijke praktijken is twijfelachtig. Dat gezegd hebbende, kunt u gemakkelijk ROM's voor de meeste SNES-bibliotheek online vinden. De SNES Classic heeft zo'n 200 MB interne opslagruimte, genoeg ruimte voor tientallen ROM's. Boxart neemt doorgaans meer ruimte in beslag dan games, dus als u meer titels wilt uploaden, laat u de boxart weg.

ROM is geen bestandsextensie, maar een type bestand. SNES-ROM's hebben meestal de extensie. SMC, maar als je een ZIP-bestand hebt met een ROM, kun je gewoon de hele gecomprimeerde map naar je console uploaden. Met Hakchi kun je ROM's voor andere consoles toevoegen aan de SNES Classic, maar de games werken niet. Sommige SNES-games die exclusief in Japan zijn uitgebracht, werken ook niet.

Aanbevolen: