Hoe de Google Spreadsheets AANTAL.ALS-functie te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Spreadsheets AANTAL.ALS-functie te gebruiken
Hoe de Google Spreadsheets AANTAL.ALS-functie te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Enter =AANTAL. ALS(bereik, criterium), ter vervanging van " bereik" en " criterium " met de gewenste gegevens.
  • Een vergelijkingsoperator zoals >, <=of kan in een uitdrukking worden gebruikt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de AANTAL. ALS-functie gebruikt in de web- en mobiele versies van Google Spreadsheets.

COUNTIF-syntaxis en argumenten

De AANTAL. ALS-functie combineert de ALS-functie en de AANTAL-functie in Google Spreadsheets. Deze combinatie telt het aantal keren dat specifieke gegevens worden gevonden in een geselecteerd celbereik dat voldoet aan een enkel, gespecificeerd criterium. Het IF-gedeelte van de functie bepa alt welke gegevens aan het criterium voldoen. Het COUNT-gedeelte telt het aantal cellen op dat aan het criterium voldoet.

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de functienaam, haakjes, kommascheidingstekens en argumenten. De syntaxis voor de AANTAL. ALS-functie is:

=AANTAL. ALS(bereik, criterium)

Het bereik is de groep cellen die de functie zal doorzoeken.

Als het bereikargument getallen bevat:

  • Een vergelijkingsoperator zoals > (groter dan), <=(kleiner dan of gelijk aan), of (niet gelijk aan) to) kan in een uitdrukking worden gebruikt. Elke cel in het bereik wordt gecontroleerd om te bepalen of deze aan het criterium voldoet.
  • Voor een criterium dat zoekt naar gelijke waarden, hoeft het gelijkteken (=) niet in de uitdrukking te worden opgenomen en hoeft de waarde niet tussen aanhalingstekens te staan merken.100 kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het criteriumargument in plaats van "=100", hoewel beide zullen werken.
  • Voor niet-gelijke uitdrukkingen die geen celverwijzingen bevatten, plaatst u de uitdrukking tussen dubbele aanhalingstekens (bijvoorbeeld "<=1000").
  • Voor uitdrukkingen die vergelijkingsoperatoren en celverwijzingen gebruiken, worden celverwijzingen niet tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst, zoals ""&B12 of "<="&C12.
  • Voor uitdrukkingen die vergelijkingsoperatoren en celverwijzingen gebruiken, wordt de vergelijkingsoperator aan de celverwijzing toegevoegd met een ampersand (&), wat het aaneenschakelingsteken is in Excel en Google Spreadsheets, bijvoorbeeld ""&B12 of " <="&C12.

Als het bereikargument tekstgegevens bevat:

  • Tekstreeksen staan tussen dubbele aanhalingstekens (bijvoorbeeld "drapes").
  • Tekstreeksen kunnen de jokertekens ? en bevatten die overeenkomen met één (?) of meerdere () aaneengesloten tekens.
  • Om te matchen met een echte ? of, typ een tilde voor deze tekens, bijvoorbeeld ~? en ~.

Het criterium bepa alt of een cel die wordt geïdentificeerd in het bereikargument wordt geteld of niet. Het criterium kan zijn:

  • Een nummer.
  • Een celverwijzing naar de locatie van gegevens in een werkblad, zoals B12.
  • Een uitdrukking, zoals 100, "<=1000" of ""&B12.
  • Tekstgegevens of een tekenreeks, "Drapes" is een voorbeeld.

AANTAL. ALS Functievoorbeelden

De AANTAL. ALS-functie die in dit artikel wordt gedemonstreerd, vindt het aantal gegevenscellen in kolom A dat aan verschillende criteria voldoet. De resultaten van de AANTAL. ALS-formule worden weergegeven in kolom B en de formule wordt weergegeven in kolom C.

  • De eerste vijf rijen van het voorbeeld bevatten tekstgegevens voor het criteriumargument van de functie en gebruiken cellen A2 tot A6 voor het bereikargument.
  • De laatste vijf rijen bevatten cijfergegevens voor het criteriumargument.
Image
Image

Hoe de COUNT-functie in te voeren

Google Spreadsheets gebruikt geen dialoogvensters om functieargumenten in te voeren zoals in Excel. In plaats daarvan heeft het een automatisch suggestievak dat verschijnt als de naam van de functie in een cel wordt getypt.

De onderstaande stappen laten zien hoe u de AANTAL. ALS-functie en de bijbehorende argumenten in cel B11 invoert. In deze cel zoekt AANTAL. ALS in het bereik A7 tot A11 naar getallen die kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 100.000.

Om de AANTAL. ALS-functie en de bijbehorende argumenten in te voeren zoals weergegeven in cel B11 van de afbeelding:

  1. Selecteer cell B11 om het de actieve cel te maken. Hier worden de resultaten van de AANTAL. ALS-functie weergegeven.

    Image
    Image
  2. Typ het gelijkteken (=) gevolgd door de naam van de functie countif.
  3. Terwijl u typt, verschijnt het vak voor automatisch voorstellen met de namen en syntaxis van functies die beginnen met de letter C.
  4. Als de naam AANTAL. ALS in het vak verschijnt, drukt u op Enter om de functienaam in te voeren, gevolgd door een ronde haak.

    Image
    Image
  5. Markeer cellen A7 tot A10 om deze cellen als bereikargument op te nemen.

    Image
    Image
  6. Typ een komma om te fungeren als scheidingsteken tussen de bereik- en criteriumargumenten.
  7. Typ na de komma de uitdrukking "<="&C12 om deze als criteriumargument in te voeren.

  8. Druk op Enter om de functie te voltooien.
  9. Het antwoord 4 verschijnt in cel B11, aangezien alle vier de cellen in het bereikargument getallen bevatten die kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 100, 000.

Selecteer cel B11 om de voltooide formule in de formulebalk boven het werkblad te zien:

=countif (A7:A10, "<="&C12

Aanbevolen: