OnePlus 9 Review: de wiskunde komt nog steeds te kort

Inhoudsopgave:

OnePlus 9 Review: de wiskunde komt nog steeds te kort
OnePlus 9 Review: de wiskunde komt nog steeds te kort
Anonim

Bottom Line

De OnePlus 9 komt een beetje tekort in zijn waardevergelijking, maar als slimme fotografie niet bovenaan je verlanglijstje staat, kan het een zeer aantrekkelijk alternatief zijn.

OnePlus 9

Image
Image

We hebben de OnePlus 9 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Android-smartphonemaker OnePlus heeft het meest agressieve releaseschema voor hardware op de markt en geeft om de zes maanden een nieuwe upgrade van het vlaggenschip uit. Dat betekent dat het bedrijf altijd iets recents en fris in de aanbieding heeft, maar het eindresultaat is vaak dat de apparaat-naar-apparaat-verbeteringen meestal behoorlijk incrementeel zijn.

Er is veel om van te houden over de OnePlus 9, maar er zijn nog een paar gaten waardoor hij niet past bij die van de Samsung Galaxy S21 en Apple iPhone 12.

Dat is weer waar met de nieuwe OnePlus 9, die volgt op de OnePlus 8T van afgelopen herfst en niet significant verschilt van zijn voorganger. Het heeft een nieuwe processor, maar de functieset en kernervaring zijn grotendeels ongewijzigd. Gelukkig begint de OnePlus 9 het grootste probleem van de 8T aan te pakken en levert het verbeterde cameraprestaties, zelfs als het niet helemaal overeenkomt met de beste vlaggenschiptelefoons van vandaag. Er is veel om van te houden over de OnePlus 9, maar er zijn nog steeds een paar gaten waardoor hij niet past bij die van de Samsung Galaxy S21 en Apple iPhone 12.

Ontwerp: kleine, maar solide upgrades

De productcyclus van zes maanden betekent dat de OnePlus 9 qua uiterlijk niet veel is veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Vanaf de voorkant is het in wezen identiek: het scherm is even groot, de uitsparing voor de camera bevindt zich nog steeds in de linkerbovenhoek en ze hebben hetzelfde silhouet. OnePlus heeft de frameknoppen echter een heel klein beetje naar beneden verplaatst, wat handig is voor gebruik met één hand. De bekende OnePlus-waarschuwingsschuifregelaar aan de rechterkant is een aanhoudend voordeel en biedt gemakkelijke toegang om te schakelen tussen de instellingen voor bellen, trillen en stil meldingen.

Het vegen aantrekkende matte achterglas van de OnePlus 8T is vervangen door een glanzende afwerking, wat vooral aantrekkelijk is in deze aangename, paarsachtige Winter Mist-stijl.

Vanaf de achterkant zijn er echter tweaks - en ze zijn allemaal ten goede. Het nieuwe camerasysteem, ontwikkeld in samenwerking met de Zweedse cameramaker Hasselblad, heeft een meer onderscheidende uitstraling. De drukke "zes-ogen" -module van de OnePlus 8T die was geladen met camera's en sensoren, is vervangen door een paar grotere cameralenzen, een kleinere monochrome camera ernaast en een dubbele LED-flitser, evenals een subtiel Hasselblad-logo.

Beter nog, het smudge-aantrekkende matte achterglas van de OnePlus 8T is vervangen door een glanzende afwerking, wat vooral aantrekkelijk is in deze aangename, paarsachtige Winter Mist-stijl (Astral Black is ook beschikbaar). Het trekt nog steeds vingerafdrukken en vegen aan, maar ze zijn niet zo voor de hand liggend en opzichtig als op mat glas. OnePlus heeft deze keer het metalen frame van eerdere telefoons vervangen door plastic, maar deze kostenbesparende zet is beter dan de meer voor de hand liggende plastic achterkant van de Samsung Galaxy S21. Het is moeilijker om het verschil te zien.

Image
Image

Alles bij elkaar genomen is de OnePlus 9 strak en aantrekkelijk, en ziet hij er iets meer onderscheidend uit dan het vorige model. Het nadeel is helaas dat OnePlus nog steeds geen waterbestendigheid biedt voor de ontgrendelde versie van de telefoon; alleen de T-Mobile carrier-exclusive-editie heeft het. Bijna alle andere premium telefoons op vlaggenschipniveau hebben een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid, maar er zijn geen garanties dat de OnePlus 9 de elementen zal weerstaan. Dat is ontmoedigend voor een telefoon van $ 729.

Het is misschien wel hetzelfde gebouwd als de T-Mobile-versie, en OnePlus wilde gewoon niet de certificeringskosten betalen voor een niet-gesubsidieerde, ontgrendelde handset. Toch is er geen garantie dat je dure telefoon het goed doet na het nemen van een onverwacht bad.

Ook heeft OnePlus het aantal interne opslag gehalveerd van 256 GB in de OnePlus 8T tot slechts 128 GB hier, zonder opties met een hogere capaciteit te koop en geen mogelijkheid om een microSD-kaart te gebruiken voor uitbreidbare opslag. Hoewel 128 GB genoeg opslagruimte is voor veel gebruikers, is het een opmerkelijke downgrade die de veelzijdigheid en waarde van de telefoon beperkt voor mensen die veel games of offline media willen opslaan, of die heel veel foto's en video's willen maken.

Met de Galaxy S21 kun je in ieder geval zijn opslagcapaciteit van 128 GB verdubbelen voor $ 50 meer, maar er is op het moment van schrijven geen OnePlus 9-model met een hogere capaciteit aangeboden in de Verenigde Staten.

Bottom Line

Zoals in de hele review beschreven, is de OnePlus 9 een bescheiden upgrade ten opzichte van de OnePlus 8T, die in oktober 2020 werd uitgebracht. OnePlus heeft een nieuw camerasysteem geïmplementeerd dat is gemaakt in samenwerking met Hasselblad, inclusief de nieuwe Qualcomm Snapdragon 888-processor voor een bescheiden powerboost en het uiterlijk van de achterkant van de telefoon aangepast. De OnePlus 9 voegt ook draadloos opladen toe, maar heeft de helft van de interne opslag van zijn voorganger.

Weergavekwaliteit: Scherp en soepel

Gelukkig is het scherm nog steeds uitstekend. Net als de 8T heeft de OnePlus 9 een 6,55-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1080p, en hij ziet er schitterend uit dankzij de snelle 120Hz verversingssnelheid die zijdezachte overgangen en animaties levert.

Image
Image

Zet aan zij met de 8T, ziet het scherm er eigenlijk een beetje brutaler en pittiger uit dan zijn voorganger, en het wordt veel helder en is mooi helder op dit formaat. Nogmaals, ik heb geen klachten op deze afdeling. De in-display vingerafdruksensor werkt ook goed en bleek zowel nauwkeurig als snel in mijn testen.

Bottom Line

De OnePlus 9 wordt ingesteld als elke andere moderne Android-telefoon met een standaardvormfactor. Druk gewoon op de aan/uit-knop aan de rechterkant van het scherm en volg de aanwijzingen op het scherm om de telefoon in te stellen met uw Google-account en voorkeuren. U moet de algemene voorwaarden accepteren en kiezen of u gegevens van een andere telefoon of een cloudback-up wilt kopiëren.

Prestaties: Overal soepel zeilen

De OnePlus 9 is een van de krachtigste Android-telefoons die momenteel op de markt is dankzij de nieuwe Qualcomm Snapdragon 888-processor. De Snapdragon 888, die eerder dit jaar voor het eerst te zien was in de Galaxy S21-lijn, is momenteel de snelste chip voor Androids, en je voelt hem in actie tijdens de OnePlus 9-ervaring. Ik merkte geen vertraging in mijn dagelijkse gebruik, met een stevige 8GB RAM hier om stabiele prestaties en soepele multitasking te garanderen.

De OnePlus 9 is een van de krachtigste Android-telefoons die momenteel op de markt is dankzij de nieuwe Qualcomm Snapdragon 888-processor.

PCMark's Work 2.0 benchmark-test gaf een score van 11, 368, wat merkwaardig genoeg een paar stappen achter lag op de 13, 002-score die ik registreerde met de Galaxy S21. De OnePlus 9 haalde echter hogere cijfers in de Geekbench 5-test, met een single-core score van 1, 123 en een multi-core score van 3,743-de S21 scoorde respectievelijk 1, 091 en 3, 315.

Met andere woorden, het is een was tussen hen. Beide telefoons voelen vergelijkbaar snel en responsief aan, met de 120Hz-schermen die helpen bij dat gevoel van vloeiendheid aan beide kanten.

De nieuw uitgebrachte League of Legends: Wild Rift werkt ook als een droom op de OnePlus 9, en deze telefoon zou elk mobiel spel met gemak aan moeten kunnen. GFXBench-tests laten een mooie upgrade zien ten opzichte van de OnePlus 8T, met 58 frames per seconde in de resource-intensieve Car Chase-test - ik zag slechts 46 fps op de 8T - samen met een vergelijkbaar resultaat van 61 fps op de T-Rex-test.

Connectiviteit: wat 5G, maar niet allemaal

De OnePlus 9 ondersteunt de gebruikelijke sub-6GHz 5G-banden voor T-Mobile en Verizon (niet AT&T), maar ondersteunt niet de aanzienlijk snellere, maar veel minder beschikbare mmWave 5G-banden die beide providers hebben. De Galaxy S21 en iPhone 12 ondersteunen bijvoorbeeld beide soorten 5G-dekking, maar de OnePlus 9 houdt vast aan de langzamere, maar meer overvloedige variant.

Ik heb de OnePlus 9 getest op Verizon's 5G Nationwide (sub-6GHz) netwerk en zag een pieksnelheid van 117Mbps download, wat redelijk dicht in de buurt komt van wat ik heb gezien met andere moderne 5G-telefoons binnen dat dekkingsbereik.

Het is een verbetering ten opzichte van de gemiddelde Verizon 4G LTE-snelheden in dit gebied, net ten noorden van Chicago, dat meestal in het bereik van 50-70 Mbps ligt. Ik heb andere 5G-telefoons getest op het sub-6Ghz 5G-netwerk van T-Mobile en heb snelheden gezien die meer dan het dubbele zijn van die van het 5G Nationwide-netwerk van Verizon, dus uw ervaring kan variëren op basis van locatie en provider.

Verizon's 5G Ultra-Wideband (mmWave) dekking wordt op het moment van schrijven schaars ingezet, meestal in stedelijke gebieden met veel voetverkeer, maar het is ongelooflijk snel: ik heb snelheden geregistreerd in het bereik van 2-3 Gbps met andere, compatibele 5G-telefoons binnen de gedekte gebieden. De OnePlus 9 is echter niet uitgerust om te profiteren van die extra snelheid wanneer deze beschikbaar is.

Bottom Line

De OnePlus 9 levert stereoweergave van hoge kwaliteit met zowel de speciale luidspreker aan de onderkant als de dunne oortelefoon boven het scherm. Het afspelen van muziek blijft helder, zelfs bij een hoger volume en zorgt voor een goed uitgebalanceerd geluid, zelfs als er niet veel bas op kan komen. Toch is het erg goed om video's te bekijken of een beetje muziek af te spelen zonder de hulp van een externe luidspreker. Het gebruik van de speakerphone is ook sterk, net als de gesprekskwaliteit bij normaal gebruik van de oortelefoon.

Camera-/videokwaliteit: goed, maar nog steeds niet geweldig

Camerakwaliteit is al lang de belangrijkste klacht over OnePlus-telefoons in vergelijking met hun vlaggenschipconcurrenten. Deze keer bracht de maker een aantal nieuwe Sony-sensoren binnen en werkte hij samen met het legendarische cameramerk Hasselblad om te leveren wat volgens hem verbeterde kleuren en verwerking voor de OnePlus 9 is.

Image
Image

Hoewel ik het ermee eens ben dat de resultaten iets consistenter zijn dan bij de OnePlus 8T, is het nog steeds niet voldoende om te matchen met de beste smartphonecamera's in de ruimte. Je krijgt hier een 48-megapixel hoofdsensor samen met een 50-megapixel ultrabrede sensor en een 2-megapixel monochrome sensor om zwart-witfoto's te verbeteren. Heb je een monochrome sensor nodig? Waarschijnlijk niet. Een telezoomlens, zoals op de Galaxy S21, zou op een veel regelmatigere basis aanzienlijk nuttiger zijn geweest.

Goed belichte opnamen bij gebruik van de hoofdsensor zijn routinematig fantastisch, met veel details en behoorlijk goed beoordeelde kleuren. De ultrabrede camera maakt donkere opnamen met een beetje minder algehele scherpte, maar ze zijn meestal solide. Maar zelfs met deze nieuwe sensoren en Hasselblad's slimme beeldvorming, worstelt de OnePlus 9 nog steeds in scenario's met weinig licht en kan hij de verlichting verkeerd interpreteren in lastigere opnamen, vooral binnenshuis.

Image
Image

Ik heb een filmrol vol met binnenopnamen die ofwel onverwacht donker, vreemd zacht of ergens daar tussenin zijn. Het zijn meestal bruikbare opnamen, maar bij rechtstreekse opnamen tegen de Galaxy S21 legt de sensor van Samsung veel meer details vast in scènes met weinig licht en kan hij in de meeste scenario's beter omgaan met verlichting. Zelfs als je de nachtopnamemodus gebruikt, verlicht de S21 scènes beter, terwijl de OnePlus 9 soms lichten uitblaast die op de telefoon zijn gericht.

Ik heb er niet veel vertrouwen in dat ik met deze telefoon in alle scenario's een geweldige foto kan maken.

Het is een kleine stap in de goede richting, maar gezien de geleidelijke winsten van andere recente vlaggenschiptelefoons, voelt het niet echt alsof de OnePlus 9 veel terrein heeft gewonnen. Ik hoop dat software-updates de verwerking kunnen vergemakkelijken en de consistentie kunnen vergroten, want vanaf nu heb ik er niet veel vertrouwen in dat ik met deze telefoon in alle scenario's een geweldige foto kan maken.

Batterij: Warp-opladen is geweldig

De OnePlus 9 heeft een totale batterijcapaciteit van 4.500 mAh, verdeeld over twee kleinere cellen, en het is voldoende vermogen om een zware dag te gebruiken. Op een normale dag zou ik eindigen met een resterende lading van 40 procent of meer. Dat betekent dat je voldoende ademruimte hebt op dagen dat je meer op de batterij leunt voor het spelen van games of het gebruik van de GPS.

Nog indrukwekkender is dat de OnePlus 9 ongelooflijk snel 65 W bedraad snel opladen biedt, wat vijf keer de oplaadsnelheid is van de Galaxy S21. Het bewijs is in de pudding: ik heb de OnePlus 9 in slechts 31 minuten van 0 procent opgeladen. Dat is ongelooflijk. En de eerste 20 procent daarvan kwam in slechts 5 minuten, wat betekent dat je snel een solide opwaardering kunt krijgen voordat je naar huis of kantoor gaat.

Image
Image

Gelukkig bevat OnePlus de noodzakelijke Warp-oplader, waarmee hij breekt met de door iPhone 12 en Galaxy S21 geleide trend om de power-steen uit de doos te laten. Tussen de dramatisch hogere oplaadsnelheid en de meegeleverde oplader, is het een gewaardeerde focus die me doet nadenken over het gewicht van enkele van de omissies elders in de algemene OnePlus 9-waardevergelijking.

De OnePlus 9 voegt ook 15W draadloos opladen toe, wat sneller is dan de iPhone 12 of Galaxy S21 aankan op een compatibele Qi-oplader (de iPhone 12 ha alt slechts 15W met Apple's eigen MagSafe-oplader).

Draadloos opladen is geweldig om de hele dag door van stroom te genieten, hoewel het aanzienlijk langzamer is dan de bedrade optie hier. Er is ook "omgekeerd" draadloos opladen waarmee u andere apparaten, zoals draadloos oplaadbare telefoons of accessoires, op de achterkant van de OnePlus 9 kunt plaatsen om uw batterijlading met hen te delen.

Software: zuurstof is verfrissend

De OnePlus 9 draait de nieuwste en beste Android 11 met de eigen OxygenOS-skin van de maker erop. OxygenOS lijkt minder op de standaard Android-skin van Google dan in het verleden en lijkt nu meer op Samsung's kijk op Android, maar het blijft overal vloeiend en aantrekkelijk, met veel opties voor aanpassing.

OnePlus heeft niet bevestigd hoeveel toekomstige upgrades er naar de OnePlus 9 zullen komen, maar het is waarschijnlijk dat Android 12 en 13 op tijd zullen verschijnen. Hopelijk zal OnePlus dezelfde driejarige verbintenis aangaan voor upgrades die Google en Samsung hebben.

Prijs: minder geld, maar compromissen

Voor $ 729 is de OnePlus 9 $ 20 goedkoper dan zijn voorganger, hoewel hij de helft van de opslagruimte en een plastic frame heeft als duidelijke compromissen, maar hij voegt draadloos opladen toe. Wat nog belangrijker is, als je nu naar vlaggenschip-telefoons kijkt, is de OnePlus 9 $ 70 goedkoper dan de Galaxy S21 en iPhone 12.

Image
Image

Op het eerste gezicht lijken die besparingen de OnePlus 9 misschien een betere waarde te geven. Maar je krijgt minder consistente camera's en geen mmWave 5G op beide fronten, om nog maar te zwijgen van geen waterbestendigheidsclassificatie. Als je op dit moment bereid bent $ 700 + aan een smartphone uit te geven, dan zou ik zeggen dat het het beetje extra geld waard is voor betere camera's, waterbestendigheid en bredere 5G-ondersteuning. Maar de OnePlus 9T heeft zijn eigen unieke voordelen, vooral met dat ongelooflijk snelle 65W bekabelde opladen en de batterij die lang meegaat. Wat is het belangrijkste voor u?

OnePlus 9 versus Samsung Galaxy S21

Zowel de OnePlus 9 als de Galaxy S21 hebben 120Hz Full HD-schermen en snelle prestaties dankzij de Snapdragon 888-chip erin, maar er zijn andere voordelen in beide richtingen. De Galaxy S21 maakt betere foto's bij weinig licht en meer consistente opnamen in het algemeen, plus een telecamera voor scherpere zoomopnamen. Het ondersteunt ook ultrasnelle mmWave 5G waar dekking beschikbaar is en heeft een IP68 waterbestendigheidsclassificatie.

Image
Image

Aan de andere kant gaat de batterij van de OnePlus 9 langer mee en laadt hij snel op dankzij de meegeleverde 65W-oplader, terwijl de Galaxy S21 geen oplader in de doos heeft. Al deze voordelen zijn opmerkelijk, maar ik zou zeggen dat de S21 er meer in zijn richting heeft. Als iemand die veel foto's maakt met mijn telefoon, draag ik vooral daarom liever de Galaxy S21. Maar als je er in de meeste scenario's niet zoveel om geeft om ongerepte foto's te maken, dan lijkt de OnePlus 9 misschien een betere waarde.

Het klopt, maar heeft sterke concurrentie

Ik ben vooral dol op het hanteren van de OnePlus 9, en dat komt door het schitterende scherm, de indrukwekkende snelheid, het eersteklas ontwerp en de uitstekende batterijduur. Het zijn echter de talloze zwakke punten en weglatingen die me in plaats daarvan naar de Galaxy S21 of iPhone 12 duwen. Beide zijn iets duurdere opties, maar ze voelen aan als robuustere, complete handsets. Je bespaart een beetje geld met de OnePlus 9, maar gezien wat er is, ben ik er niet van overtuigd dat dit de betere waarde is.

Specs

  • Productnaam 9
  • Productmerk OnePlus
  • UPC 6921815615606
  • Prijs $729.00
  • Releasedatum maart 2021
  • Gewicht 6.9 oz.
  • Productafmetingen 6,33 x 2,92 x 0,34 inch.
  • Kleur Astral Black, Morning Mist
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 11
  • processor Qualcomm Snapdragon 888
  • RAM 8GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 48/50/2MP
  • Batterijcapaciteit 4, 500mAh
  • Poorten USB-C
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: