Patroonvullingen gebruiken in Illustrator

Inhoudsopgave:

Patroonvullingen gebruiken in Illustrator
Patroonvullingen gebruiken in Illustrator
Anonim

Patroonvullingen kunnen objecten en tekst verlevendigen, en patronen in Illustrator zijn gebruiksvriendelijk. Ze kunnen worden toegepast op vullingen, streken en zelfs in een object worden vergroot of verkleind, geroteerd of verplaatst. Illustrator wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan vooraf ingestelde patronen en u kunt uw eigen patronen maken met symbolen of uw eigen illustraties. Laten we eens kijken naar het toepassen van patronen op een object en dan kijken hoe gemakkelijk het is om het patroon binnen een object te vergroten/verkleinen, te verplaatsen of zelfs te roteren.

Patroonvullingen zijn toegankelijk via het deelvenster Stalen, Window > Stalen Er is slechts één patroon in het deelvenster Stalen wanneer u Illustrator voor het eerst opent, maar laat u niet voor de gek houden. Het menu Stalenbibliotheken bevindt zich onderaan het deelvenster Stalen. Het bevat tal van vooraf ingestelde kleurstalen, waaronder commerciële paletten zoals Trumatch en Pantone, evenals kleurenpaletten die de natuur, kinderdingen, feesten en nog veel meer weerspiegelen. U vindt in dit menu ook vooraf ingestelde verlopen en patroonvoorinstellingen.

Je hebt Illustrator-versie CS3 of hoger nodig om patronen met succes te gebruiken.

Een patroonbibliotheek kiezen

Image
Image

Kies Patronen in het menu Stalenbibliotheken met een willekeurig object op het tekenbord geselecteerd. U kunt kiezen uit drie categorieën:

  • Basic Graphics, die bestaat uit lijn-, punt- of textuurpatroonbibliotheken
  • Decoratief, bestaande uit klassieke, geometrische, ornament- of primitieve patroonbibliotheken
  • Natuur, die bestaat uit dierenhuiden of bibliotheken met bladpatronen

Klik op de bibliotheek in het menu om deze te openen. De stalen die u opent, verschijnen in hun eigen zwevende paneel op uw werkruimte. Ze worden pas aan het deelvenster Stalen toegevoegd nadat ze zijn gebruikt op een object in de afbeelding.

Rechts van het menupictogram Stalenbibliotheek, onderaan het nieuwe deelvenster Stalen, ziet u twee pijlen die u kunt gebruiken om door de andere stalenbibliotheken te bladeren. Dit is een snelle manier om te zien welke andere stalen beschikbaar zijn zonder ze in het menu te hoeven kiezen.

Een patroonvulling toepassen

Image
Image

Zorg ervoor dat het vulpictogram actief is in de vulling/streek-chips onder aan de gereedschapskist. Klik op een patroon in het paneel om het te kiezen en toe te passen op het momenteel geselecteerde object. Het wijzigen van het patroon is net zo eenvoudig als klikken op een ander staal. Terwijl je verschillende stalen uitprobeert, worden ze toegevoegd aan het deelvenster Stalen, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden als je besluit er een te gebruiken die je al hebt geprobeerd.

Een patroonvulling schalen zonder het formaat van het object te wijzigen

Image
Image

Patronen worden niet altijd geschaald naar de grootte van het object waarop u ze toepast, maar ze kunnen worden geschaald. Kies het gereedschap Schalen in de gereedschapskist en dubbelklik erop om de opties te openen. Stel het gewenste schaalpercentage in en zorg ervoor dat "Patterns" is aangevinkt en "Scale Strokes &Effects" en "Objects" niet zijn aangevinkt. Hierdoor kan het patroon opvullen, maar blijft het object op zijn oorspronkelijke grootte. Zorg ervoor dat "Voorbeeld" is aangevinkt als u een voorbeeld van het effect op uw object wilt bekijken. Klik op OK om de transformatie in te stellen.

Een patroonvulling binnen een object verplaatsen

Image
Image

Kies de selectiepijl in de gereedschapskist om een patroonvulling binnen een object te verplaatsen. Houd vervolgens de tilde-toets ingedrukt (~ onder de Escape-toets linksboven op uw toetsenbord) terwijl u het patroon op het object sleept.

Een patroon roteren binnen een object

Image
Image

Dubbelklik op het gereedschap Roteren in de gereedschapskist om de opties te openen en een patroonvulling binnen een object te roteren zonder het object zelf te roteren. Stel de gewenste draaihoek in. Vink "Patronen" aan in het gedeelte Opties en zorg ervoor dat "Objecten" niet is aangevinkt. Vink het voorbeeldvak aan als u het effect van de rotatie op het patroon wilt zien.

Een patroonvulling met een lijn gebruiken

Image
Image

Om een patroonvulling aan een streek toe te voegen, moet u eerst controleren of het streekpictogram actief is in de vulling/streek-chips onder aan de gereedschapskist. Dit werkt het beste als de streek breed genoeg is om het patroon te zien. onze slag op dit object is 15 pt. Klik nu op het patroonstaal in het deelvenster Stalen om het op de streek toe te passen.

Tekst vullen met een patroonvulling

Image
Image

Het vullen van tekst met een patroonvulling is een extra stap. U moet de tekst maken en vervolgens naar Type > Contouren maken Zorg ervoor dat u zeker bent van het lettertype en dat u de tekst niet gaat wijzigen voordat u dit doet! U kunt tekst niet bewerken nadat u er contouren van heeft gemaakt, dus u kunt het lettertype of de spelling na deze stap niet meer wijzigen.

Breng de vulling nu op dezelfde manier aan als bij elk ander object. Het kan ook een gevulde lijn hebben als je wilt.

Een aangepast patroon gebruiken

Image
Image

Je kunt ook je eigen patronen maken. Maak het kunstwerk waarvan u een patroon wilt maken, selecteer het en sleep het naar het deelvenster Stalen en zet het daar neer. Gebruik het om een object of tekst te vullen nadat u de opdracht Contouren maken hebt gebruikt. U kunt ook naadloze patronen gebruiken die in Photoshop zijn gemaakt. Open het PSD-, PNG- of JPG-bestand in Illustrator (Bestand > Open) en sleep het vervolgens naar het deelvenster Stalen. Gebruik het als een vulling op dezelfde manier als bij elk ander patroon. Begin met een afbeelding met een hoge resolutie voor de beste resultaten.

Lagenpatronen

Image
Image

Patronen kunnen worden gelaagd met behulp van het deelvenster Vormgeving. Klik op de knop Nieuwe vulling toevoegen, open het menu Stalenbibliotheken en kies een andere vulling. Experimenteer en geniet! Er is echt geen limiet aan de patronen die je kunt maken.

Aanbevolen: