Hoe een autoradiocode te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe een autoradiocode te vinden
Hoe een autoradiocode te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste methode: neem contact op met de serviceafdeling van uw plaatselijke dealer voor de code of om de autoradio voor u te resetten.
  • Tweede methode: ga naar de website van de autofabrikant met de gegevens van uw auto en vraag de code aan.
  • Derde methode: vertrouw op gratis of betaalde online bronnen en databases.

Dit artikel legt de opties uit voor het vinden van een autoradiocode. U kunt contact opnemen met een plaatselijke dealer en met de serviceafdeling praten, rechtstreeks naar de website gaan van de autofabrikant die uw voertuig heeft vervaardigd, of vertrouwen op gratis of betaalde online bronnen en databases.

Een autoradiocode vinden

Sommige autoradio's hebben een antidiefstalfunctie die in werking treedt wanneer de batterij leeg raakt. Deze functie vergrendelt normaal gesproken het apparaat totdat de juiste autoradiocode is ingevoerd. De code is bijna altijd specifiek voor het merk en model van de radio en voor de exacte eenheid.

Als de code voor je head-unit nergens in je gebruikershandleiding staat, heb je een paar stukjes informatie nodig voordat je verder kunt gaan, waaronder:

  • Het merk, model en jaar van het voertuig.
  • Het voertuigidentificatienummer (VIN) van het voertuig.
  • Het merk, serienummer en onderdeelnummer van de radio

Nadat je deze informatie hebt, kies je een van de drie methoden om de autoradiocode te vinden.

Om het merk, serienummer en onderdeelnummer van uw radio te verkrijgen, moet u deze meestal verwijderen. Als u zich niet op uw gemak voelt bij het verwijderen en installeren van een autoradio, brengt u uw voertuig naar een plaatselijke dealer en vraagt u de serviceafdeling om de radio voor u te resetten.

Officiële OEM autoradio codebronnen

Als u een autoradio wilt kopen bij een officiële OEM-bron (Original Equipment Manufacturer), kunt u contact opnemen met een plaatselijke dealer of rechtstreeks bij de fabrikant een code aanvragen.

Image
Image

De meeste autofabrikanten verwijzen u naar uw plaatselijke dealer. Toch kunt u bij een handvol, zoals Honda, Mitsubishi en Volvo, uw code online aanvragen.

Nadat u de relevante informatie over uw auto en radio hebt verzameld, gebruikt u de volgende tabel met populaire autofabrikanten om een plaatselijke dealer of de officiële website voor het aanvragen van autoradiocodes te vinden.

OEM Dealerzoeker Online code aanvragen
Acura Ja Ja
Audi Ja Nee
BMW Ja Nee
Chrysler Ja Nee
Ford Ja Nee
GM Ja Nee
Honda Ja Ja
Hyundai Ja Nee
Jeep Ja Nee
Kia Ja Nee
Land Rover Ja Nee
Mercedes Ja Nee
Mitsubishi Ja Ja
Nissan Ja Nee
Subaru Ja Nee
Toyota Ja Nee
Volkswagen Ja Nee
Volvo Ja Ja

Als u contact opneemt met een plaatselijke dealer, spreekt u meestal met de serviceafdeling. Vraag de serviceschrijver of een monteur uw autoradiocode kan opzoeken.

Er is een kans dat u de code via de telefoon kunt verkrijgen, maar het kan zijn dat u een afspraak moet maken om de dealer te bezoeken. U heeft ook de mogelijkheid om uw auto naar de dealer te brengen, waar de serviceafdeling het serienummer van de radio zal achterhalen en de code voor u zal invoeren.

Als de fabrikant die uw voertuig heeft gebouwd online zoeken naar codes aanbiedt, voert u doorgaans uw VIN, het serienummer van de radio en contactgegevens in, inclusief telefoonnummer en e-mailadres. De code kan voor uw administratie naar u worden gemaild.

Officiële Head Unit Fabrikant Code Verzoek

Naast lokale dealers en OEM-services voor online codeverzoeken, kunt u mogelijk uw autoradiocode verkrijgen van het bedrijf dat de head-unit heeft gebouwd. In deze tabel staan enkele voorbeelden van fabrikanten van head-units die autoradiocodes kunnen leveren:

Fabrikant kopunit Offline Klantenservice Online code aanvragen
Alpine (800)421-2284 Ext.860304 Nee
Becker (201)773-0978 Ja (e-mail)
Blaupunkt/Bosch (800)266-2528 Nee
Clarion (800)347-8667 Nee

Elke kopfabrikant heeft zijn eigen beleid met betrekking tot autoradiocodes. In sommige gevallen kunnen ze je helpen met "persoonlijke" codes die een vorige eigenaar heeft ingesteld, maar ze verwijzen je door naar de OEM van het voertuig voor een fabriekscode.

In andere gevallen kunnen ze een eigendomsbewijs nodig hebben om ervoor te zorgen dat de hoofdeenheid niet wordt gestolen. In tegenstelling tot OEM's van voertuigen, rekenen fabrikanten van head-units doorgaans een vergoeding voor het opzoeken van een autoradiocode.

Andere bronnen, waaronder online code-opzoekservices en databases

Als de fabrikant van uw voertuig geen online service voor het aanvragen van codes heeft en u liever een online hulpmiddel gebruikt om contact op te nemen met een lokale dealer, zijn er gratis en betaalde databases die nuttig kunnen zijn.

Een andere optie is om contact op te nemen met een autoradio-installateur bij jou in de buurt. Omdat ze altijd met dit soort situaties te maken hebben, betalen sommige autoradio-installateurs voor toegang tot databases met autoradiocodes. Omdat ze voor de informatie betalen, brengen ze doorgaans kosten in rekening voor deze service.

Wees voorzichtig bij het gebruik van een site die gratis toegang tot autoradiocodes belooft, vooral als de site om uw creditcardgegevens vraagt. Er zijn legitieme sites die dit soort diensten aanbieden, maar er is een kans dat u malware van een kwaadwillende site opha alt of ten prooi v alt aan een oplichter.

Aanbevolen: