Waarom ik een hekel heb aan Bluetooth-koptelefoons

Inhoudsopgave:

Waarom ik een hekel heb aan Bluetooth-koptelefoons
Waarom ik een hekel heb aan Bluetooth-koptelefoons
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bluetooth-hoofdtelefoons zijn bevrijdend, maar ik loop voortdurend tegen problemen aan met de levensduur van de batterij en verbindingsproblemen.
  • De levensduur van de batterij is verschrikkelijk, zelfs met mijn AirPods Max, vergeleken met een bedrade hoofdtelefoon zonder batterij.
  • Eén bedrijf maakt zelfs een externe batterij met een ingebouwde oplaadsleuf voor je AirPods en AirPods Pro.
Image
Image

Bluetooth-hoofdtelefoons zijn een van de grootste uitvindingen van de mensheid totdat ze je in de steek laten, wat meestal het geval is.

Ik herinner me met plezier de dagen van bedrade hoofdtelefoons, toen je de stekker in je tablet, laptop of telefoon stak en naar muziek luisterde of wat dan ook. De ene fabrikant na de andere heeft stilletjes hoofdtelefoonaansluitingen laten vallen en dure en gimmicky Bluetooth- alternatieven op de markt gebracht in de voortdurende race om slankere apparaten.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dol op mijn Apple AirPods Max en gebruik ze de hele dag om afleiding te blokkeren en van muziek te genieten. Als ik aan het sporten ben, heb ik een paar AirPods Pro die opmerkelijk werk leveren door me een onbelast gevoel te geven terwijl ik aan het joggen ben.

Bluetooth-koptelefoons en -oordopjes zijn verslavend omdat ze zo bevrijdend zijn. Als je ze eenmaal hebt geprobeerd, is het moeilijk om terug te gaan naar de wirwar van draden waarmee we vroeger leefden. Waren ze maar betrouwbaarder.

Niet elk apparaat waarnaar u wilt luisteren, is compatibel met Bluetooth.

Nooit genoeg sap

De problemen beginnen zich te voordoen wanneer ik mijn koptelefoon nodig heb voor iets cruciaals, zoals een werkgesprek. Dat is onvermijdelijk wanneer ik ontdek dat mijn koptelefoon niet is opgeladen.

De levensduur van de batterij is gewoon verschrikkelijk, zelfs op mijn nieuwe AirPods Max, vergeleken met een bedrade hoofdtelefoon zonder batterij. Ik kan de Max zelden een hele dag gebruiken voordat ik op zoek moet naar een oplader. Ik herinner me met plezier de dagen dat je je geen zorgen hoefde te maken over het opladen van een belachelijk aantal apparaten.

En trouwens, het is gek dat de gadgets van Apple nog steeds geen universele oplaadstandaard hebben, ook al maakt hetzelfde bedrijf ze. Mijn iPad Air 2020 laadt bijvoorbeeld op via USB-C, maar de AirPods laden op via een Lightning-verbinding. Dus ik moet eraan denken om beide opladers mee te nemen, wat ik vaak niet doe.

Apple biedt op slimme wijze een aantal redelijk geprijsde adapters, zodat u uw bedrade hoofdtelefoon in een USB-C- of bliksemaansluiting kunt plaatsen. Het enige probleem is dat deze kleine adapters 's werelds gemakkelijkste dingen zijn om te verliezen, en ik kan ze nooit vinden als ik er een nodig heb.

Image
Image

Ondanks mijn overvloed aan Apple-apparaten, blijf ik vaak mijn MacBook Pro gebruiken, simpelweg omdat het de laatste gadget is die ik bezit met een bedrade hoofdtelefoonaansluiting. Ik heb onlangs een paar bedrade oordopjes besteld en ben van plan ze te gebruiken in die kritieke situaties waarin ik het me niet kan veroorloven zonder stroom te komen of mijn verbinding te verliezen.

Om het probleem met de levensduur van de batterij op te lossen, kun je een externe batterij meenemen om je koptelefoon opgeladen te houden. Ik heb mijn toevlucht genomen tot dit doen tijdens lange vliegreizen, en het is niet leuk, maar het werkt. In de meeste gevallen gaat het sjouwen met een ander accessoire echter voorbij aan het hele doel van een gestroomlijnde Bluetooth-hoofdtelefoon of -oordopjes.

Eén bedrijf maakt zelfs een externe batterij met een ingebouwde oplaadsleuf voor je AirPods en AirPods Pro. De Chargeworx 10.000 mAh Powerbank met AirPods-houder kost ongeveer $ 50 en belooft tot 75 uur extra batterijduur voor je telefoon en oordopjes.

Verbinding of verbroken verbinding?

Een ander constant probleem is dat, hoewel het Bluetooth-verbindingsproces in de loop der jaren veel beter is geworden, het nog steeds verre van perfect is. Mijn dure AirPods Max hebben een fantastische geluidskwaliteit en zijn prachtig gebouwd, maar ze verbreken constant de verbinding of raken in de war over welk apparaat ik gebruik.

Laatst probeerde ik iemand te interviewen via mijn iPhone, maar de AirPods Max bleef denken dat ik via mijn MacBook Pro sprak.

Image
Image

Niet elk apparaat waarnaar u wilt luisteren, is compatibel met Bluetooth. Het entertainmentsysteem in vliegtuigen bijvoorbeeld vereist over het algemeen een bekabelde verbinding.

Bowers & Wilkins hebben een geniale oplossing voor het verbindingsprobleem met hun nieuwe PI7 echt draadloze oordopjes. De USB-C-poort aan de onderkant van de draadloze oplaadcassette van de PI7 accepteert ook een 3,5 mm naar USB-C-adapterkabel. Dat betekent dat hij op bijna elk apparaat met een koptelefoonaansluiting kan worden aangesloten en dat het geluid draadloos naar de oordopjes wordt gestreamd.

De P17's zijn echter niet goedkoop. Ze kosten $ 400, ongeveer $ 150 duurder dan Apple's AirPods Pro.

Blijkbaar heeft het bevrijdende gevoel van het dragen van een Bluetooth-koptelefoon of -oordopjes een prijs. Het is misschien de moeite waard als alleen mijn geluidsapparatuur opgeladen en verbonden blijft.

Aanbevolen: