OnePlus 9 Pro Review: Stellaire styling, snelheid en camerasysteem

Inhoudsopgave:

OnePlus 9 Pro Review: Stellaire styling, snelheid en camerasysteem
OnePlus 9 Pro Review: Stellaire styling, snelheid en camerasysteem
Anonim

Bottom Line

De OnePlus 9 Pro belooft een eersteklas ervaring aan Android-gebruikers die een verfijnd uiterlijk, 5G-connectiviteit, razendsnelle snelheid en een professionele camera willen vanaf hun mobiele apparaat.

OnePlus 9 Pro

Image
Image

OnePlus heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor onze volledige versie.

De OnePlus 9 Pro is de nieuwste illustratie van de toewijding van het merk om enkele van de beste smartphones op de markt te maken tegen meer betaalbare prijzen dan je zult vinden in typische vlaggenschipmodellen. Shoppers die op zoek zijn naar een modieuze en hoogwaardige ervaring, zullen een lange lijst met opmerkelijke functies vinden, waaronder een prominent 6,7-inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, 5G-connectiviteit op ondersteunde netwerken en een responsieve Snapdragon 888-processor voor het laden van al uw meest gebruikte apps en games zonder problemen.

Ook nieuw voor de OnePlus 9 Pro en zijn iets kleinere broer of zus, de OnePlus 9, is een langverwachte samenwerking met Hasselblad, een autoriteit en zwaargewicht in de wereld van fotografie en cameralenzen. Deze upgrade is een flinke stap voorwaarts voor OnePlus-telefoons en brengt hem in goed gezelschap met andere premiummodellen zoals de Apple iPhone 12 Pro Max of de Samsung Galaxy S21 Ultra.

Ontwerp: verfijnd maar glad

De OnePlus 9 Pro heeft een vleugje verfijning, met een reflecterende maar enigszins matte achterkant. Het Morning Mist-model dat ik heb getest, las als zilver met een regenboogeffect, gebaseerd op de manier waarop het licht erop viel. Dat is geen toeval; OnePlus maakt gebruik van wat het een gradiëntbrekingseffect noemt dat de kleur aan de randen geleidelijk transformeert van zilver naar zwart. Het nieuwe quad-camerasysteem is ook prominent aanwezig in de rechterbovenhoek van het apparaat en is een opvallende verschijning.

Image
Image

Net als andere OnePlus-modellen is de 9 Pro iets supersized met een lengte van 6,4 inch en een gewicht van 6,9 gram. Dat is niet erg compact of handig groot genoeg voor een zak. De slanke 2,9-inch brede en 0,34-inch diepe constructie maakt hem minder onpraktisch dan ik had verwacht in mijn kleinere handen. Hoewel ik de kleine iPhone SE (2020) net genoeg telefoon vind en comfortabel met mijn handgrootte, maakt het slanke ontwerp van de 9 Pro het gemakkelijk om duiminvoer te gebruiken zonder kramp of inspanning, zelfs met één hand.

Een nadeel van het prachtige glanzende ontwerp van dit apparaat is dat het gewoon een beetje te glad is om te hanteren zonder een beschermhoes. Ik kreeg de kans om een OnePlus-hoes te gebruiken die voor dit model is ontworpen, wat ook heel aantrekkelijk is en het verlies van kijktoegang tot de kleurgradatie compenseert. Zelfs de behuizing is echter een beetje glad, dus ik ben er nog steeds voorzichtig mee omgegaan. Hoewel OnePlus dit apparaat een IP68-classificatie voor water- en stofdichtheid geeft, heb ik ervaren dat dit apparaat net iets te kwetsbaar aanvoelde om blootstelling of ruwe behandeling te riskeren.

Wat is er nieuw: geavanceerde cameratechnologie en opladen met warp-snelheid

De OnePlus 9 Pro (en de OnePlus 9) profiteren van het nieuwe vlaggenschipcamerasysteem in samenwerking met Hasselblad, een grote stap voorwaarts ten opzichte van de OnePlus 8-serie. OnePlus-klanten die op iets meer van het camerasysteem hadden gehoopt, zullen blij zijn met deze upgrade, die verbeterde kleuren geeft aan elke opname met Natural Color Calibration.

Vertaling: kleuren komen meer naar voren dan ooit tevoren op een vlaggenschip van OnePlus. Op de 9 Pro maken vier camera's, waaronder een 50 MP ultrabrede camera en 8K-videomogelijkheden, het vastleggen van beelden een stuk beter.

De OnePlus 9 Pro (en de OnePlus 9) profiteren van het nieuwe vlaggenschipcamerasysteem in samenwerking met Hasselblad, een grote stap voorwaarts ten opzichte van de OnePlus 8-serie.

Afgezien van het briljante fotosysteem, krijgen de OnePlus 9-modellen ook een innovatief Fluid 2.0-scherm dat zich dynamisch aanpast om de batterij te sparen en vloeiende overgangen te maken. De OnePlus 9 Pro beschikt ook over Warp Charge-technologie in bedrade en draadloze modi, die in slechts 15 minuten een hele dag stroom levert.

Prestaties: Moeiteloos pittig

De OnePlus 9 Pro werkt op de Qualcomm Snapdragon 888-chip, die je in andere Android-modellen zoals de Samsung S21 en S21 Ultra vindt. Het is de snelste en nieuwste processor in de Qualcomm 800-serie chipsets en zet zijn topstatus in met technologie die alles een boost geeft, van camerasystemen tot gaming-ondersteuning en 5G-connectiviteit. Volgens OnePlus levert de Snapdragon 888 25 procent snellere prestaties dan de eerdere Snapdragon 865.

Deze eersteklas Android-processor stelt de 9 Pro niet teleur, die wordt geleverd met 12 GB RAM en 256 GB aan opslagruimte. Het is met vlag en wimpel geslaagd op de PCMark Work 2.0-test, verdiende 11. 929. Grafische benchmarks bleken net zo indrukwekkend, met 57 fps op GFXBench Car Chase 2.0 en 60 fps op de T-Rex-benchmark.

Volgens OnePlus levert de Snapdragon 888 25 procent snellere prestaties dan de eerdere Snapdragon 865.

Ik heb verschillende cursussen gegeven op Asph alt 8 en merkte dat de 9 Pro ongelooflijk snel laadde en lag-vrije prestaties leverde. Audio en graphics waren ook levendig en indrukwekkend. Minder intensieve puzzelspellen worden ook vrijwel onmiddellijk geladen.

Naast het lichte gamen dat ik leuk vond, merkte ik ook de onmiddellijke app-downloads van de Play Store op en hoe snel alles, van Gmail tot streaming-apps zoals Spotify, Netflix en Discovery+, inhoud laadde en afspeelde zonder onderbreking.

Connectiviteit: indrukwekkende 5G-prestaties

De OnePlus 9 Pro ondersteunt 5G-connectiviteit, maar alleen op bepaalde netwerken. Op het moment van schrijven is dat van toepassing op klanten van T-Mobile, AT&T en Verizon. Ik heb het T-Mobile 5G-netwerk in Chicago kunnen testen met mijn non-carrier simkaart van Ting. Volgens tests uitgevoerd door T-Mobile is de gemiddelde 5G-downloadsnelheid in verschillende steden in het hele land (inclusief Chicago) ongeveer 218 Mbps.

Met Ookla Speedtest zag ik een topsnelheid van 315 Mbps, hoewel verschillende andere metingen in en rond mijn buurt en thuis dichter bij 214-267 Mbps zweefden. Dat was snel genoeg om Netflix zonder haperingen te streamen. LTE-snelheden waren vergelijkbaar; Ik zag een maximum van 237Mbps. Thuis profiteerde ik van de dual-band wifi-ondersteuning van de OnePlus 9 Pro en vond ik draadloze prestaties even geweldig met ongeveer 187 Mbps.

Weergavekwaliteit: onmiskenbaar levendig

De OnePlus 9 Pro heeft een prominent 6,7-inch Fluid AMOLED-scherm met een resolutie van 3216 x 1440 en een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor surfen op het web, gamen en streaming media altijd pittig aanvoelen.

Image
Image

Als je deze QHD+-helderheid niet altijd nodig hebt, kun je de batterij sparen met de FHD+-modus van 2412x1080. Voor extra scherpe weergave van een reeks inhoud, geven andere instellingen, zoals Vibrant Color Effect Pro, Motion Graphics Smoothing en Ultra-hoge videoresolutie, videoweergave weer met bijna onberispelijke en scherpe resultaten.

De dynamische verversingssnelheid van 120 Hz zorgt ervoor dat surfen, gamen en streamen op het web altijd pittig aanvoelt.

Dit indrukwekkende scherm ziet er niet alleen geweldig uit. Het is in staat tot tal van geweldige trucs om zich aan te passen aan uw levensstijl. Functies zoals de leesmodus en de nachtmodus helpen de belasting van uw ogen te verminderen en bevorderen het ontspannen. De instelling voor Ambient-weergave houdt ook kernmeldingen en informatie in een oogopslag bij de hand wanneer je het nodig hebt.

Geluidskwaliteit: duidelijk en aangenaam genuanceerd

De OnePlus 9 Pro wordt geleverd met een verrassend genuanceerd paar dubbele stereoluidsprekers met Dolby Atmos. Het streamen van muziek of podcasts zonder koptelefoon was leuk. Het geluid was helder en nooit geregistreerd als blikkerig of gedempt. Gaming-audio klonk bijzonder meeslepend zonder koptelefoon.

Hoewel ik met een koptelefoon met de aptX-audiocodec een verbeterde geluidskwaliteit opmerkte die ik niet had ervaren met dit specifieke accessoire op andere apparaten. Ik merkte ook subtiele verschillen op bij het schakelen tussen de muziek- en filmmodus in de Dolby Atmos-instellingen. De aanpassingen aan de oortelefoon zorgden voor een nog aangenamere luisterervaring met de modi Nuanced en Warm.

Image
Image

Ik was ook niet teleurgesteld in de duidelijkheid van het gesprek. In rustige omgevingen was de ontvangst zo duidelijk dat het soms leek alsof ik in dezelfde kamer was met de persoon aan de andere lijn. Toen ik belde in drukkere buitenomgevingen en een grote en luide winkel, was de geluidskwaliteit ook vrij helder zonder gedetecteerd achtergrondgeluid, zelfs niet wanneer ik aan beide kanten door maskers sprak.

Camera-/videokwaliteit: een speeltuin voor zowel beginners als professionals

Een van de belangrijkste veranderingen die de OnePlus 9 Pro biedt, is een verbeterd en geavanceerd nieuw camerasysteem. De opstelling met vier camera's omvat: een Sony 48MP-hoofdcamera, een 50MP ultragroothoekcamera, een 8MP-telelenscamera die tot 3,3x optische zoom biedt, en een monocamera.

Dit systeem biedt ook 4K-, 8K-, slow-motion- en time-lapse-video, samen met 1080p-opnamen. Dat komt bovenop de vele fotomodi, waaronder de Pro-modus voor volledige controle over sluitertijd, diafragma en witbalans.

Image
Image

De normale fotomodus was erg leuk om te gebruiken en leverde duidelijke en realistische resultaten op. Een van mijn favoriete functies is de ingebouwde macromodus, waarvoor geen speciale instellingen nodig zijn om te activeren. Plaats de camera gewoon dicht bij een onderwerp en de OnePlus 9 Pro past zich daarop aan. Buitenfoto's waren ook erg levendig en de nachtmodus voor binnenopnamen bij weinig licht maakte een merkbaar verschil.

Wat video betreft, waren slow motion en gewone video's over het algemeen soepel. Bij het experimenteren met 4K- en 8K-video merkte ik ook een nominaal verschil. Over het algemeen is het vrij eenvoudig om heldere en scherpe beelden vast te leggen met de OnePlus 9 Pro. De combinatie van een toegankelijke automatische modus en talloze geavanceerde opties doet me geloven dat het camerasysteem van de 9 Pro zowel gemiddelde gebruikers als professionals evenveel plezier biedt.

Batterij: solide prestaties met supersnel opladen

De OnePlus 9 Pro biedt solide batterijprestaties gedurende een hele dag en zelfs tot anderhalve dag voordat hij moet worden opgeladen. Het is niet verwonderlijk dat meer media-intensief gebruik, zoals gamen en streamen van Netflix-inhoud, de batterij sneller leegmaakte dan normaal dagelijks gebruik, meer gebaseerd op productiviteits-apps en lichter gebruik in het algemeen. Om de levensduur van de batterij te verlengen, heb ik gebruik gemaakt van instellingen zoals het verlagen van de verversingssnelheid tot 60 Hz en het kiezen voor FHD in plaats van QHD-resolutie.

Ik registreerde een snelle 33 minuten om op te laden van leeg tot 100 procent met de 65-watt-oplader.

De solide batterijprestaties worden verbeterd door de Warp Charge-functionaliteit. Ik registreerde een snelle 33 minuten om op te laden van leeg tot 100 procent met de 65-watt-oplader. In een ander geval zag ik het opladen van 1 procent naar 14 procent in slechts 2 minuten.

Image
Image

Met de Warp Charge draadloze oplader suggereert OnePlus dat de potentiële oplaadsnelheid van de 4.500mAh-batterij in slechts 30 minuten 1 procent tot 70 procent is. Hoe je het ook snijdt, dat is behoorlijk snel.

Software: luchtig en aanpasbaar Oxygen OS

Net als de voorgaande OnePlus 8T werkt de 9 Pro op Oxygen OS 11, gebaseerd op Android 11. De nieuwste versie geeft gebruikers nog meer kracht met functies zoals een always-on display met verschillende klokstijlen voor snelle, overzichtelijke informatie. De Zen-modus is een andere verbetering die is bedoeld om gebruikers aan te moedigen om gedurende een bepaalde tijd helemaal van het apparaat af te stappen.

De geüpgradede donkere modus biedt controle over hoe lang je deze instelling wilt activeren, en er is voldoende schermaanpassing, van de accentkleur tot het systeemlettertype. Oxygen OS plaatst ook opzettelijk bedieningselementen in de buurt van de duimen voor meer gestroomlijnde en natuurlijke interacties bij het maken van configuraties.

Ook op thema met gebruikersbediening, heb je drie verschillende inlogmethoden om uit te kiezen (vingerscannen, toegangscode of gezichtsherkenning), en navigatie-instellingen en snelle schermgebaren zijn allemaal aanpasbaar. De gebruikelijke Google-suite met apps is vooraf geïnstalleerd samen met Netflix en een gamemodus die automatisch wordt ingeschakeld om verkeerde invoer te voorkomen, meldingen te regelen en de temperatuur en het batterijniveau van het apparaat in de gaten te houden met een snelle veegbeweging.

Deze doordachte personalisatie en algehele soepele prestaties werken samen om een vloeiende en plezierige ervaring over de hele linie te bieden. Het besturingssysteem voelde nooit laggy of onhandig aan, wat mijn eerste indruk onderstreepte: dit is een eersteklas apparaat gericht op het leveren van een eersteklas ervaring.

Prijs: Premium bloeit voor iets minder

De OnePlus 9 Pro is te koop voor $ 1.069. In de wereld van high-end smartphones is dat een koopje. Zowel de Apple iPhone 12 Pro Max als de Samsung Galaxy S21 Ultra beginnen bij ongeveer $ 1.200. Als een professionele camera een prioriteit is, gebruikt de iPhone 12 Pro Max drie camera's en verschillende technologie om sommige gebruikers aan te spreken over de vier-camera OnePlus Pro. De Samsung Galaxy S21 Ultra is daarentegen een veel hechtere Android-concurrent. Wanneer deze twee modellen op elkaar worden gestapeld, onderscheiden een paar factoren het soort luxe ervaring dat deze Android-telefoons beloven.

Image
Image

OnePlus 9 Pro versus Samsung Galaxy S21 Ultra

Het is gemakkelijk om overlappingen te identificeren tussen de Samsung Galaxy S21 Ultra en de OnePlus 9 Pro. Beide modellen zijn ultrasnelle 5G-telefoons met grote schermen met responsieve verversingsfrequenties van 120 Hz, premium builds en geavanceerde camerasystemen. Ze delen de snelste Android-processor tot nu toe en bieden een vergelijkbare gebruikerservaring tussen Android 11 en Oxygen OS 11.

Wat betreft waar de twee uiteenlopen, neemt de S21 Ultra de rand met zoomkracht op zijn 10x optische zoomtelelens. Het heeft ook een iets groter scherm van 6,8 inch dan 6,7 inch op de OnePlus 9 Pro. Hoewel de S21 Ultra een grotere batterij van 5.000 mAh heeft, wordt deze niet geleverd met een fysieke oplader, waardoor het aan de gebruiker ligt om de oplaadmethode te achterhalen. Gebruikers rapporteren ongeveer 1,5 uur voor oplaadtijd, die verbleekt in vergelijking met de razendsnelle 30 minuten durende prestaties van de Warp Charge-mogelijkheid van de OnePlus 9 Pro. Prijs is een andere factor om te overwegen. Terwijl de Samsung Galaxy S21 Ultra begint bij ongeveer $ 1.200, wordt dat model geleverd met slechts 128 GB aan opslagruimte.

Een frisse kijk op de luxe smartphone

De OnePlus 9 Pro is een capabele performer op essentiële gebieden, waaronder connectiviteit, ontwerp, cameratechnologie en snelheid. Deze high-end Android-smartphone houdt zich staande ten opzichte van premium concurrenten en biedt aanzienlijke prestaties voor iets minder. Of je nu iets anders wilt of al heel lang OnePlus-fan bent, de samenwerking met Hasselblad-camera's, de snelle oplaadmogelijkheden en de integratie van smartwatches zijn allemaal dwingende redenen om een sprong te maken of een overstap te maken met deze nieuwe vlaggenschiptelefoon.

Specs

  • Productnaam 9 Pro
  • Productmerk OnePlus
  • UPC 6921815615842
  • Prijs $1, 069.00
  • Releasedatum maart 2021
  • Gewicht 6.9 oz.
  • Productafmetingen 6,4 x 2,9 x 0,34 inch.
  • Color Morning Mist, Pine Green
  • Garantie 1 jaar
  • Platform OS Oxygen 11
  • processor Qualcomm Snapdragon 888
  • RAM 12GB
  • Opslag 256GB
  • Camera 48/50/8/2MP viervoudige camera
  • Batterijcapaciteit 4500mAh
  • Waterbestendigheid IP68

Aanbevolen: