Hoe een nationale inspanning kan helpen een einde te maken aan het chiptekort

Inhoudsopgave:

Hoe een nationale inspanning kan helpen een einde te maken aan het chiptekort
Hoe een nationale inspanning kan helpen een einde te maken aan het chiptekort
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Experts pleiten voor een nationale investering in chipproductie om ervoor te zorgen dat gebruikers alles kunnen krijgen, van gameconsoles tot auto's.
  • Eén bedrijf zei dat het de vraag naar tablets en telefoons ziet stijgen, waar fabrikanten niet aan kunnen voldoen.
  • Intel en andere bedrijven hebben plannen aangekondigd om nieuwe halfgeleidergieterijen in de VS te bouwen.
Image
Image

Door een tekort aan computerchips is er een tekort aan alles, van gameconsoles tot auto's. Sommige experts zijn van mening dat een grotere nationale investering in chipproductie het probleem zou kunnen oplossen.

Een wetsvoorstel dat bekend staat als de CHIPS for America Act werd vorig jaar geïntroduceerd om stimulansen te bieden om onderzoek in de halfgeleiderindustrie mogelijk te maken en toeleveringsketens te beveiligen. In februari ondertekende president Biden een uitvoerend bevel dat de beoordeling van potentiële risico's in de toeleveringsketens van halfgeleiders omvat. Maar sommige waarnemers zeggen dat er meer moet worden gedaan.

"De Amerikaanse regering kan de komende zes maanden tot een jaar niets doen om dit echt te verlichten", zei Mike Juran, CEO van Altia, een bedrijf voor het ontwerpen van gebruikersinterfaces in de auto-industrie, in een video-interview. "Het opzetten van deze fabrieken is behoorlijk complex. We hebben een langetermijnstrategie nodig."

Pandemie verhoogt de vraag naar elektronica

COVID-19 veroorzaakte een kettingreactie toen specifieke marktsectoren, zoals de auto-industrie, een daling van de vraag naar hun producten voorspelden, zei Syed Alam, de wereldwijde leider in halfgeleiders van adviesbureau Accenture, in een e-mailinterview.

"De fabrikanten verminderden hun vraag naar chips dienovereenkomstig, en hun vrijgekomen capaciteit werd snel opgeëist door andere markten die pieken in de vraag verwachtten, zoals pc's en consumentenelektronica," voegde hij eraan toe.

De vraag naar sommige lcd's, met name laptops en iPads, is het afgelopen jaar enorm gestegen doordat scholen en bedrijven over de hele wereld volledig virtueel zijn geworden.

Het chiptekort is overal voelbaar waar mensen apparaten kopen. Jet City Device Repair, dat jaarlijks meer dan 20.000 apparaten repareert, ziet dat meer klanten om alles vragen, van tablets tot smartphones.

"De vraag naar sommige lcd's, met name laptops en iPads, is het afgelopen jaar enorm gestegen, omdat scholen en bedrijven over de hele wereld volledig virtueel zijn geworden", zei Matt McCormick, de CEO van het bedrijf, in een e-mailinterview.

"Bijvoorbeeld, ongeveer 25 miljoen van de 50 miljoen Amerikaanse studenten maakten deel uit van een 1-op-1 apparaatprogramma voor de pandemie. Tegenwoordig ligt dat aantal dicht bij 100%."

De VS loopt achter in het maken van chips

De VS zijn bezig met een inhaalslag op sommige Aziatische landen in de chipproductie. Een enkele fabriek voor de fabricage van halfgeleiders kost $ 10- $ 20 miljard om te bouwen, merkte Nir Kshetri, een professor aan de Universiteit van North Carolina-Greensboro, op in een e-mailinterview.

"Een vorm van publieke steun is van cruciaal belang om deze industrie te ontwikkelen," voegde hij eraan toe.

"Een belangrijke les van economieën zoals Taiwan en Zuid-Korea die succesvol zijn geweest in de productie van halfgeleiders, is dat overheidssteun een sleutelrol speelde in de groei van deze industrie. In de afgelopen twee decennia hebben Chinese chipfabrikanten overheidssteun gekregen subsidies van $50 miljard."

Intel en andere bedrijven hebben plannen aangekondigd om nieuwe halfgeleidergieterijen in de VS te bouwen of hun bestaande faciliteiten uit te breiden, zei James Prior, het hoofd van wereldwijde communicatie bij halfgeleiderbedrijf SiFive, in een e-mailinterview.

Image
Image

"Dit wordt gedaan op aandringen van de Amerikaanse regering, evenals door grote klanten die afhankelijk zijn van halfgeleiders om hun producten van stroom te voorzien," voegde hij eraan toe.

"SiFive werkt samen met grote gieterijen om IP en diensten aan te bieden die een snellere time-to-market voor nieuwe ontwerpen mogelijk maken, geoptimaliseerd voor nieuwe workloads."

Juran zei dat hij inspanningen ondersteunt om tientallen miljarden dollars te injecteren om de industrie in de VS een vliegende start te geven.

"Er zijn heel veel fabrieken verspreid over het land die we kunnen herstarten of bouwen", voegde hij eraan toe. "Colorado Springs heeft een Intel-fabriek die is gebouwd en die eigenlijk nooit online is gekomen. Het zal duur zijn, maar het rendement op de investering is hoog."

Het hebben van chipfabrikanten in de VS kan ook helpen bij logistieke uitdagingen. Door de productie dichter bij de doelmarkten te brengen, kunnen aanvoerlijnen en doorlooptijden worden verkort, zei Prior.

"Veel knelpunten of vertragingen die zijn ontstaan door een tragere verwerking van zendingen (minder boten, premium prijzen voor luchtvrachtruimte, verminderde capaciteit voor inklaring, minder grote installaties op de weg om goederen te vervoeren) kunnen worden verminderd, " voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: