Een dynamisch bereik gebruiken in Excel met AANTAL.ALS en INDIRECT

Inhoudsopgave:

Een dynamisch bereik gebruiken in Excel met AANTAL.ALS en INDIRECT
Een dynamisch bereik gebruiken in Excel met AANTAL.ALS en INDIRECT
Anonim

Wat te weten

  • De INDIRECT-functie verandert het bereik van celverwijzingen in een formule zonder de formule te bewerken.
  • Gebruik INDIRECT als argument voor AANTAL. ALS om een dynamisch bereik van cellen te creëren die voldoen aan gespecificeerde criteria.
  • De criteria worden vastgesteld door de INDIRECT-functie en alleen cellen die aan de criteria voldoen, worden geteld.

Dit artikel legt uit hoe u de INDIRECT-functie in Excel-formules kunt gebruiken om het bereik van celverwijzingen in een formule te wijzigen zonder de formule zelf te hoeven bewerken. Dit zorgt ervoor dat dezelfde cellen worden gebruikt, zelfs als uw spreadsheet verandert. Informatie is van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel voor Mac en Excel Online.

Gebruik een dynamisch bereik met de AANTAL. ALS - INDIRECTE formule

De INDIRECT-functie kan worden gebruikt met een aantal functies die een celverwijzing als argument accepteren, zoals de SOM- en AANTAL. ALS-functies.

Het gebruik van INDIRECT als argument voor AANTAL. ALS creëert een dynamisch bereik van celverwijzingen die door de functie kunnen worden geteld als de celwaarden voldoen aan een criterium. Het doet dit door tekstgegevens, ook wel een tekenreeks genoemd, om te zetten in een celverwijzing.

Image
Image

Dit voorbeeld is gebaseerd op de gegevens in de bovenstaande afbeelding. De AANTAL. ALS - INDIRECT formule die in de zelfstudie is gemaakt, is:

=AANTAL. ALS(INDIRECT(E1&":"&E2), ">10")

In deze formule bevat het argument voor de INDIRECT-functie:

  • De cel verwijst naar E1 en E2, die de tekstgegevens D1 en D6 bevatten.
  • De bereikoperator, de dubbele punt (:) tussen dubbele aanhalingstekens (" ") die de dubbele punt in een tekst verandert tekenreeks.
  • Twee ampersands (&) die worden gebruikt om de dubbele punt samen te voegen of samen te voegen met de celverwijzingen E1 en E2.

Het resultaat is dat INDIRECT de tekstreeks D1:D6 omzet in een celverwijzing en deze doorgeeft aan de AANTAL. ALS-functie die moet worden geteld als de cellen waarnaar wordt verwezen groter zijn dan 10.

De INDIRECT-functie accepteert alle tekstinvoer. Dit kunnen cellen in het werkblad zijn die tekst- of tekstcelverwijzingen bevatten die rechtstreeks in de functie worden ingevoerd.

Dynamisch het bereik van de formule wijzigen

Onthoud dat het doel is om een formule te maken met een dynamisch bereik. Een dynamisch bereik kan worden gewijzigd zonder de formule zelf te bewerken.

Door de tekstgegevens in de cellen E1 en E2 te wijzigen van D1 en D6 in D3 en D7, kan het door de functie opgetelde bereik eenvoudig worden gewijzigd van D1:D6 in D3:D7. Dit elimineert de noodzaak om de formule rechtstreeks in cel G1 te bewerken.

De AANTAL. ALS-functie in dit voorbeeld telt alleen cellen met getallen als ze groter zijn dan 10. Hoewel vier van de vijf cellen in het bereik van D1:D6 gegevens bevatten, bevatten slechts drie cellen getallen. Cellen die leeg zijn of tekstgegevens bevatten, worden door de functie genegeerd.

Tekst tellen met AANTAL. ALS

De AANTAL. ALS-functie is niet beperkt tot het tellen van numerieke gegevens. Het telt ook cellen die tekst bevatten door te controleren of ze overeenkomen met een bepaalde tekst.

Hiervoor wordt de volgende formule ingevoerd in cel G2:

=AANTAL. ALS(INDIRECT(E1&":"&E2), "twee")

In deze formule verwijst de functie INDIRECT naar cellen B1 tot B6. De AANTAL. ALS-functie telt het aantal cellen met de tekstwaarde twee op.

In dit geval is het resultaat 1.

COUNTA, COUNTBLANK en INDIRECT

Twee andere Excel-telfuncties zijn COUNTA, dat cellen telt die elk type gegevens bevatten, terwijl alleen lege of lege cellen worden genegeerd, en COUNTBLANK, dat alleen lege of lege cellen in een bereik telt.

Aangezien beide functies een vergelijkbare syntaxis hebben als de AANTAL. ALS-functie, kunnen ze in het bovenstaande voorbeeld worden vervangen door INDIRECT om de volgende formules te maken:

=COUNTA(INDIRECT(E1&":"&E2))

=COUNTBLANK(INDIRECT(E1&":"&E2)

Voor het bereik D1:D6 retourneert COUNTA een antwoord van 4, omdat vier van de vijf cellen gegevens bevatten. AANTAL BLANK retourneert een antwoord van 1 omdat er slechts één lege cel in het bereik is.

Waarom een INDIRECTE functie gebruiken?

Het voordeel van het gebruik van de INDIRECT-functie in al deze formules is dat nieuwe cellen overal in het bereik kunnen worden ingevoegd.

Het bereik verschuift dynamisch binnen de verschillende functies en de resultaten worden dienovereenkomstig bijgewerkt.

Image
Image

Zonder de INDIRECT-functie zou elke functie moeten worden bewerkt om alle 7 cellen op te nemen, inclusief de nieuwe.

De voordelen van de INDIRECT-functie zijn dat tekstwaarden kunnen worden ingevoegd als celverwijzingen en dat het bereiken dynamisch bijwerkt wanneer uw spreadsheet verandert.

Dit maakt het algehele onderhoud van spreadsheets veel gemakkelijker, vooral voor zeer grote spreadsheets.

Aanbevolen: