Alle niet-Apple MP3-spelers die met iTunes werken

Inhoudsopgave:

Alle niet-Apple MP3-spelers die met iTunes werken
Alle niet-Apple MP3-spelers die met iTunes werken
Anonim

Als we denken aan de smartphones en mp3-spelers die compatibel zijn met iTunes, zijn de iPhone en iPod waarschijnlijk de enige dingen die in je opkomen. Maar dat klopt niet helemaal. Er zijn zelfs enkele MP3-spelers gemaakt door andere bedrijven dan Apple die compatibel zijn met iTunes.

Om nog een stap verder te gaan, wist u dat veel smartphones, met hulp van bepaalde add-on-software, ook muziek kunnen synchroniseren met iTunes? Lees verder om alles te weten te komen over de niet-Apple-apparaten die compatibel zijn met iTunes.

Image
Image

Wat betekent iTunes-compatibiliteit?

Compatibel zijn met iTunes kan twee dingen betekenen: inhoud kunnen synchroniseren met een mp3-speler of smartphone met behulp van iTunes, of muziek kunnen afspelen die in de iTunes Store is gekocht. Dit artikel richt zich alleen op het kunnen synchroniseren van inhoud met iTunes.

Voor meer informatie over of muziek die bij iTunes is gekocht compatibel is met niet-Apple-apparaten, ga je naar How MP3 and AAC Are Different. Als u denkt dat uw synchronisatieproblemen hardwarematig zijn en niet vendor lock-in, kan het oplossen van USB-verbindingsproblemen met mp3-spelers u aan de slag helpen.

Alle huidige iTunes-compatibele mp3-spelers

Jarenlang werden de enige mp3-spelers die compatibel waren met iTunes gemaakt door Apple. Dat was niet altijd waar: er was een korte tijd in de begintijd van iTunes toen er veel opties waren (daarover meer in de volgende sectie). Meer recentelijk biedt een nieuwe oogst van high-end MP3-spelers iTunes-ondersteuning. Dankzij de dominantie van smartphones worden er nog relatief weinig traditionele mp3-spelers gemaakt, maar de volgende toestellen werken wel met iTunes:

Astell & Kern AK70 Onkyo DP-X1 Questyle QP1R DAP
Astell & Kern AK Jr Pioneer XDP-300R Sony Walkman NW-ZX2
Flio X7 PonoPlayer Sony Walkman NWZ-A15

Beëindigde MP3-spelers die compatibel waren met iTunes

In het verleden was de situatie echter anders. Er waren veel meer apparaten die met iTunes werkten. In de begindagen van iTunes bouwde Apple ondersteuning voor een aantal niet-Apple-apparaten in de Mac-versie van iTunes (de Windows-versie ondersteunde geen van deze spelers). Hoewel deze apparaten geen muziek konden afspelen of synchroniseren die in de iTunes Store was gekocht, werkten ze wel met mp3's die via iTunes werden beheerd en van andere bronnen waren verkregen.

De niet-Apple MP3-spelers die compatibel waren met iTunes waren:

Creative Labs Nakamichi Nike SONICBlue/S3
Nomad II SoundSpace 2 psa]speel 60 Rio One
Nomad II MG psa]play120 Rio 500
Nomad II c Rio 600
Nomad Jukebox Rio 800
Nomad Jukebox 20GB Rio 900
Nomad Jukebox C Rio S10
Novad MuVo Rio S11
Rio S30S
Rio S35S
Rio S50
Rio Chiba
Rio Fuse
Rio Cali
RioVolt SP250
RioVolt SP100
RioVolt SP90

Al deze MP3-spelers zijn nu niet meer leverbaar. Ondersteuning voor hen bestaat nog steeds in sommige oudere versies van iTunes. Die versies zijn op dit moment jaren verouderd en die ondersteuning zal verdwijnen als je iTunes upgradet.

Bottom Line

Er is nog een andere interessante voetnoot in de geschiedenis van de iPod met een niet-Apple MP3-speler die met iTunes werkte: de HP iPod. In 2004 en 2005 heeft Hewlett-Packard de iPod van Apple in licentie gegeven en iPods met het HP-logo verkocht. Omdat dit echte iPods waren, alleen met een ander logo, waren ze compatibel met iTunes. De HP iPods werden stopgezet in 2005.

Waarom iTunes geen niet-Apple-apparaten ondersteunt

Conventionele wijsheid zou kunnen suggereren dat Apple zou moeten willen dat iTunes het grootste aantal apparaten ondersteunt om de meeste gebruikers voor iTunes en de iTunes Store te krijgen. Hoewel dit logisch is, past het niet bij hoe Apple prioriteit geeft aan zijn bedrijven.

De iTunes Store en de inhoud die daar beschikbaar is, is niet het belangrijkste dat Apple wil verkopen. Apples topprioriteit is eerder om hardware te verkopen - zoals iPods en iPhones - en het maakt gebruik van de gemakkelijke beschikbaarheid van materiaal bij iTunes om dat te doen. Apple verdient het overgrote deel van zijn geld aan de verkoop van hardware. De winst die het oplevert voor de verkoop van een enkele iPhone is meer dan de winst voor het verkopen van honderden nummers bij iTunes.

Als Apple niet-Apple-hardware zou laten synchroniseren met iTunes, zouden consumenten misschien niet-Apple-apparaten kopen. Dat is iets wat Apple zoveel mogelijk wil vermijden.

Bottom Line

In het verleden waren er enkele apparaten die direct uit de doos met iTunes konden synchroniseren. Het streamingsoftwarebedrijf Real Networks en de maker van draagbare hardware Palm boden software aan die andere apparaten iTunes-compatibel maakte. De Palm Pre kon bijvoorbeeld synchroniseren met iTunes door zich voor te doen als een iPod wanneer hij met iTunes communiceerde. Vanwege Apple's streven om hardware te verkopen, heeft het bedrijf iTunes een aantal keren geüpdatet om deze functie te blokkeren. Na meerdere keren geblokkeerd te zijn, heeft Palm deze pogingen opgegeven.

Software die iTunes-compatibiliteit toevoegt

Zoals we hebben gezien, ondersteunt iTunes alleen synchronisatie met een klein aantal niet-Apple MP3-spelers. Maar er zijn een aantal programma's die aan iTunes kunnen worden toegevoegd om het te laten communiceren met Android-telefoons, Microsoft's Zune MP3-speler, oudere MP3-spelers en andere apparaten. Als je een van die apparaten hebt en iTunes wilt gebruiken om je media te beheren, bekijk dan deze programma's:

  • DoubleTwist Sync (synchroniseert Android-apparaten)
  • iSyncr (synchroniseert Android-apparaten)
  • iTunes Agent (synchroniseert MP3-spelers op Windows)
  • iTunes Fusion (synchroniseert MP3-spelers, Android-apparaten, Windows Phone en Blackberry op Windows)
  • iTuneMyWalkman (synchroniseert MP3-spelers op Mac)
  • TuneSync (synchroniseert Android-apparaten).

Aanbevolen: