Swagtron Swagger elektrische scooter Review: modieus, strak woon-werkverkeer

Inhoudsopgave:

Swagtron Swagger elektrische scooter Review: modieus, strak woon-werkverkeer
Swagtron Swagger elektrische scooter Review: modieus, strak woon-werkverkeer
Anonim

Bottom Line

De combinatie van lichtgewicht, duurzame koolstofvezel en een compact ontwerp maakt de Sawagtron Swagger ideaal voor stadsbewoners die onderweg zijn. De batterij raakt echter snel leeg bij de hoogste snelheden, dus het is beter voor een kortere woon-werkverkeer.

Swagtron SWAGTRON Swagger hoge snelheid volwassen elektrische scooter

Image
Image

We hebben de Swagtron Swagger elektrische scooter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor degenen die in de grote stad wonen, kan het een noodzaak zijn om een nieuwe, milieuvriendelijkere optie te vinden om naar het werk te pendelen. Gelukkig worden elektrische scooters steeds vaker in steden gezien als een snelle manier om de reistijd te verkorten. Sommige merken bieden budgetvriendelijke opties en met ongeveer $ 200 probeert de Swagtron Swagger deze niche te vullen. In de loop van een week hebben we de Swagtron getest over een breed scala aan wegomstandigheden, waarbij we hebben gecontroleerd op ontwerp, prestaties en levensduur van de batterij. Lees verder voor onze gedachten.

Image
Image

Design: klein, strak en leuk

Met een afmeting van 10 bij 42 bij 6 inch (LWH, opgevouwen), kan de Swagtron gemakkelijk worden gecomprimeerd om overal in huis of op kantoor op te bergen. De scooter is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en felroze. Het model dat we ontvingen was felroze en was ook vrij licht, met 17 pond. Het glanzende, strakke ontwerp is geweldig om in alle weersomstandigheden tegen een stootje te kunnen, omdat de glans het vuil verbergt. Het voetkussen liet echter te wensen over, want na één keer gebruik begonnen de "Swagtron" -woorden al te vervagen.

De Swagtron-scooter is een geweldige scooter om over korte afstanden in de stad of rond een universiteitscampus te rijden.

Een groot nadeel van de Swagtron is dat de stuurhoogte niet verstelbaar is. Als je een groter persoon bent, raden we je aan ergens anders te zoeken. Toen we de Swagtron voor een eerste testrit namen, moesten we onze schouders optrekken om plaats te bieden aan het stuur. De versnellings- en vertragingsknoppen (respectievelijk zwart en felrood) bevinden zich op het stuur, binnen handbereik van de duimen, wat zorgt voor een gemakkelijke grip voor zowel kleine als grote handen.

Het display bevindt zich links van het gaspedaal. Als je moeite hebt om kleine letters te zien, raden we je aan ergens anders een scooter te zoeken, omdat het scherm moeilijk te zien is als je 25 kilometer per uur rijdt.

Image
Image

Instelproces: lang maar gemakkelijker dan andere modellen

Twee belangrijke aspecten van dit model zijn dat je niet alleen de montage van de scooter moet voltooien, maar ook de batterij moet opladen. De montage is vrij eenvoudig, aangezien de scooter uit verschillende onderdelen bestaat: de scooterbody (opgevouwen en gedeeltelijk gemonteerd), het stuur, de standaard, vijf schroevendraaiers en een handig instructieboekje dat laat zien hoe je dingen in elkaar zet. We begonnen met een van de schroevendraaiers om de standaard op te zetten, en draaiden gewoon de enige schroef los, staken de standaard in de gleuf en draaiden hem weer vast.

Toen dat was voltooid, drukten we op de hendel onderaan de achterkant van de nek van de scooter, waardoor we hem gemakkelijk konden uitvouwen tot een staande positie. De enige andere keer dat we de schroeven gebruikten, was om de positie van het stuur tegen de nek van de scooter aan te passen. Voor het stuur zelf zijn ze links en rechts gelabeld, en het is gemakkelijk om ze vast te schroeven en vast te zetten, en er is geen andere uitrusting nodig.

Ten slotte wordt de scooter niet opgeladen. We moesten de oplader in een stopcontact steken en hem daar laten zitten terwijl hij opdroogde. Een belangrijk ding om op te merken is dat het ongeveer twee uur duurt om op te laden, niet de geadverteerde 90 minuten.

Image
Image

Prestaties: Geweldig op gladde oppervlakken

We hebben de wateren getest met de Swagtron door hem eerst op onze ongebruikte, residentiële stoep te nemen voor een rondje. Het inschakelen van de Swagtron was eenvoudig, omdat het LCD-scherm wordt geleverd met een aan / uit-knop. Als u op deze knop drukt, worden de stroom en het scherm ingeschakeld.

Aangezien dit onze eerste keer op een elektrische scooter was, hielden we onszelf in evenwicht en duwden we het gaspedaal in. Wat we ons niet realiseerden, is dat de scooter begint op de hoogste versnelling - vijf - en dus trokken we naar voren. Dit was echter een simpele hang-up, en toen we eenmaal voorbij deze korte en snelle leercurve waren, vonden we de bedieningselementen gemakkelijk te manoeuvreren.

Hoewel het wordt geleverd met een voorvering, houdt het niet goed stand bij hobbels en scheuren. We reden over een oude weg die opnieuw geplaveid moet worden en we konden elke hobbel en barst voelen.

Er zijn vijf versnellingen op de Swagtron, variërend van 4 mijl per uur (mph) tot de 15 mph die de scooter belooft. De Swagtron begint op de hoogste stand en we merkten dat we de straat op en neer renden op de milieuvriendelijke motor van 250 watt. Als je de snelheid wilt verlagen, zijn er op en neer knoppen op het display die overeenkomen met de versnellingsinstellingen. Tik een of meerdere keren om de versnellingen te vertragen. We ontdekten dat dit echt een leuke functie was toen we door de stad raasden, vooral omdat we het drukke verkeer naderden.

Toen we de snelheden op de Swagtron testten, ontdekten we dat de maximale snelheden van de scooter de volgende waren: 4 mph, 6 mph, 8 mph, 12 mph en 13,9 mph (een oneven getal), en niet de 15 mph die de Swagtron belooft. Hoewel het niet overeenkwam met de snelheden die de Swagtron adverteert, was 13,9 mijl nog steeds een heel snel tempo en een stuk gemakkelijker te hanteren dan snellere scooters.

Een leuke functie die we erg leuk vonden, is dat wanneer we versnelden, het display liet zien hoeveel batterijvermogen het gaspedaal nodig had om de snelheid te verhogen. In het begin raakte de batterij zichtbaar leeg en toen we op kruissnelheid kwamen, sprong hij weer omhoog. Dit was geweldig wanneer we versnelden of wanneer we het op en neer racen. Het is echter belangrijk op te merken dat als de batterij leegraakt of hetzelfde blijft, u echt de levensduur van de batterij verliest. We hebben dit op de harde manier ontdekt, dus houd het in de gaten als u voor dit model kiest.

De Swagtron presteerde, zoals we ontdekten, redelijk solide op heuvels, vooral in vergelijking met andere modellen die we hebben getest. De maximale aanbevolen hoek is 20, en dus probeerden we het op de steilste heuvel die we konden vinden - we vermoedden dat het tussen de 20-25 graden zou zijn. Dacht dat het aanzienlijk vertraagde, slaagde het erin om de heuvel op te komen zonder grote schokken in het gaspedaal. Hoewel we de Swagtron op de heuvels van San Francisco niet zouden aanbevelen, zou het geweldig zijn voor minder heuvelachtige steden of fietspaden.

Een enorm nadeel van de Swagtron is de voorwielophanging. Hoewel het wordt geleverd met een voorwielophanging, houdt het niet goed stand bij hobbels en scheuren. We reden er over een oude weg die opnieuw geplaveid moest worden en we konden elke hobbel en barst voelen. Erger nog, we hadden het gevoel dat we moeite hadden om de controle te behouden met zijn kleine wielen terwijl we door de beschadigde straat manoeuvreerden. Door de kleine wielen konden we het niet veilig over grote brokstukken zoals stokken krijgen zonder ernstig letsel te riskeren. Dit is absoluut een meer stadsgerichte scooter, en we raden af om hem op iets anders dan gladde oppervlakken te gebruiken.

De kleine wielen zorgden ervoor dat we het niet veilig over grote brokstukken zoals stokken konden krijgen zonder ernstig letsel te riskeren.

Een ander punt van zorg met de Swagtron is de hoogte. Voor lange mensen werkt het meestal prima. Het is echter niet verstelbaar, en dus is de hoogte die je ziet de hoogte die je krijgt. Als je een grotere scooter wilt, raden we je aan ergens anders te zoeken.

Image
Image

Batterijlevensduur: matig en ongeïnspireerd

Ongeduldig wachtten we tot de batterij was opgeladen binnen het tijdsbestek van 1,5 uur dat Swagtron ons had beloofd. De markering van 90 minuten ging echter voorbij en het kleine rode stipje scheen tot aan de markering van twee uur. Dit is zeker iets om op te merken als je snel ergens moet zijn.

De batterij zelf viel een beetje tegen. De Swagtron beweert dat hij tot 24 kilometer meegaat, maar in de hoogste versnelling haalde de scooter het amper zes kilometer voordat de lithium-ionbatterij het begaf en we naar huis moesten. Het gaat langer mee in de lagere versnellingsinstellingen, maar realistisch gezien gaat de scooter alleen de geadverteerde 15 mijl mee in de laagste versnelling. Dat is geweldig, totdat je je realiseert dat het sneller is om te lopen dan om in de laagste versnelling te rijden. We hadden graag een sterkere batterij in deze scooter gezien.

Bottom Line

Met ongeveer $ 200 is de Swagtron een middenklasse maar toch budgetvriendelijke prijs. Voor de prijs krijg je veel met deze scooter: eenvoudige bediening, een geweldig versnellingssysteem en een gemakkelijk te begrijpen LCD-scherm. Als u op zoek bent naar iets dat ruwere wegen aankan, raden we u aan ergens anders te zoeken. Aan de andere kant, als rijden in de stad de belangrijkste focus zal zijn, dan vindt de Swagtron Swagger een goede balans tussen prijs en functies.

Swagtron Swagger elektrische scooter versus de GOTRAX GXL V2 elektrische scooter

We hebben de Swagtron-scooter tegen de GOTRAX elektrische woon-werkscooter geplaatst om te zien hoe ze zich verhouden tot de andere. Voor de Swagtron hielden we echt van de vijf versnellingen van de motor, waardoor het gemakkelijker werd om de topsnelheid van 13,9 mph te regelen terwijl we over een universiteitscampus reden. We vonden dat het de betere keuze was om van en naar verschillende universiteitsgebouwen te reizen.

De GOTRAX doet echter dienst als scooter voor woon-werkverkeer over lange afstanden vanwege zijn topsnelheid van 16,2 mph. Terwijl de batterij van de Swagtron amper zes mijl meegaat, ging de enorme 36V-batterij van GOTRAX meer dan twaalf mijl mee door de stad. Beide worden geleverd met geweldige koplampen voor 's nachts rijden. Als wendbaarheid en een snelle reis door kleine delen van de stad is wat u zoekt, is de Swagtron beter geschikt voor u. Als u echter snelheid en een lange batterijduur wilt, is de GOTRAX iets voor u.

Goed, maar niet geweldig

De Swagtron-scooter is een geweldige scooter om over korte afstanden in de stad of rond een universiteitscampus te rijden. Met zes mijl runtime, vijf verschillende versnellingen en een solide ontwerp, dient het zeker zijn doel. Hoewel we graag een veel langere levensduur van de batterij hadden gezien, vooral met andere modellen op de markt die dit doel dienen, denken we nog steeds dat het een solide startersscooter is. Vergeet je helm niet!

Specs

  • Productnaam SWAGTRON Swagger hoge snelheid volwassen elektrische scooter
  • Product Merk Swagtron
  • Prijs $299,99
  • Garantie 1 jaar
  • Bereik 6 mijl per lading
  • Productafmetingen (gevouwen) 10 x 42 x 6 inch.
  • Productafmetingen (uitgevouwen) 40 x 42 x 6 inch.

Aanbevolen: