Motorola Edge+ Review: voldoet niet aan vlaggenschipuitmuntendheid

Inhoudsopgave:

Motorola Edge+ Review: voldoet niet aan vlaggenschipuitmuntendheid
Motorola Edge+ Review: voldoet niet aan vlaggenschipuitmuntendheid
Anonim

Motorola Edge+

Goed voor Motorola om iets anders te proberen met zijn vlaggenschip Edge+, maar een onhandig ontwerp en een teleurstellend scherm houden dit te dure toestel tegen.

Motorola Edge+

Image
Image

Motorola heeft ons een recensie-eenheid gegeven die onze schrijver kon testen, die ze terugstuurden na hun grondige evaluatie. Lees verder voor hun volledige mening.

Motorola stond de afgelopen jaren vooral bekend om zijn budgettelefoons, met de jaarlijkse Moto G-lijn die voortdurend waar voor je geld levert, en het bedrijf is uitgebreid met een reeks niche-varianten uit het middensegment van de Motorola One. We hebben Moto niet veel zien doen op het vlaggenschipfront nadat de Moto Z-lijn met snap-on "Moto Mod" -accessoires fluisterend uitging, maar de Motorola Edge+ van 2020 is een goede terugkeer naar top-end smartphones.

De Motorola Edge+ werd afgelopen lente uitgebracht en gaat op de meeste gebieden voor toptechnologie, inclusief volledige 5G-ondersteuning, en heeft een opvallend gebogen ontwerp met steile "waterval" -randen. Het is een ontwerp dat voor vorm boven functie kiest, maar met die te scherpe randen die de ervaring enigszins verminderen, en het prijskaartje van $ 1.000 is moeilijk te slikken gezien de uitstekende concurrentie in het bereik van $ 700-800.

Image
Image

Ontwerp: het is een gekke wobbler

Zoals de naam al doet vermoeden, mag je het unieke ontwerpelement van de Edge+ niet missen: het zijn de gebogen "waterval" -randen aan de rechter- en linkerkant van het scherm, die veel scherper buigen dan je gemiddelde bochtige Android scherm. Deze waterv altrend begon in 2019 op te pikken met telefoons van Huawei en Oppo die normaal niet in de Verenigde Staten te vinden zijn, maar Motorola pakte het op en bracht het hier met de Edge +.

Het voordeel is dat het lijkt alsof er in principe geen rand aan de rechter- en linkerkant van de telefoon is, en door een beetje breedte af te scheren via de rondingen krijg je een heel lang scherm met een smal gevoel. Dat maakt het iets gemakkelijker om met één hand te gebruiken, hoewel je duim waarschijnlijk nog steeds niet ver omhoog zal reiken op een scherm dat zo hoog is. En er zijn nadelen aan de manier waarop het scherm eruitziet en reageert, zoals we in een later gedeelte zullen onderzoeken.

Het aluminium frame van de Motorola Edge+ heeft ook een opvallend accent aan de boven- en onderkant: een zeer lichte inzet waardoor de telefoon iets beter op je pink rust. Tussen het ronde ontwerp en het bolvormig aanvoelende achterglas, vind ik de Edge + een beetje glad in mijn handen, zodat een kleine inkeping in het frame helpt. Het helpt echter niet als de Edge+ naast me op de bank zit en gestaag van het kussen en soms op de grond glijdt. Het is serieus glad op een manier die me doet denken aan de LG G8 ThinQ ervoor.

Er is echter een heel vreemde ontwerpfout in de mix waar ik niet van hou. De meeste telefoons hebben tegenwoordig uitstekende cameramodules, en de Edge+ is daarop geen uitzondering – het is ook niet de grootste die er is. Echter, tussen de vorm van deze verticale pilvormige module en de afmetingen van het achterglas, wiebelt en trilt de Motorola Edge+ op een plat oppervlak als geen andere telefoon die ik heb gebruikt. Veel andere telefoons liggen misschien niet helemaal plat, maar ze zakken snel in zodra ze op een tafel of bureau zijn geplaatst. De Edge+ rammelt in een onaangename mate op een plat oppervlak, dus als je iemand bent die graag een telefoon plat neerlegt en op een oppervlak gebruikt, kan het ongelooflijk vervelend zijn.

Image
Image

Het Thunder Grey-achterglas op deze review-eenheid heeft een reflecterende blauwe glans die aantrekkelijk is, en de Smoky Sangria-versie ziet eruit als een onderscheidende optie. Vreemd genoeg heeft de Motorola Edge+ geen IP-certificering voor water- en stofbestendigheid, wat vreemd is voor een vlaggenschip-smartphone van $ 1.000 die in 2020 werd uitgebracht. Aan de positieve kant, in tegenstelling tot de meeste andere telefoons in deze prijsklasse, heeft het een 3,5 mm koptelefoonpoort. De interne opslag van 256 GB is stevig en zou voor de meeste gebruikers meer dan genoeg moeten zijn, hoewel het ontbreken van een microSD-kaartsleuf voor uitbreidbare opslag een andere vreemde omissie is voor een Android-telefoon voor deze prijs.

Weergavekwaliteit: bochtig maar inconsistent

Het 6,7-inch "Endless Edge"-scherm ziet er groter uit dan de meeste dankzij de gebogen zijkanten, die de zichtbare breedte verminderen. Het is op het eerste gezicht een goed uitziend scherm: een solide helder en levendig OLED-paneel, met een soepele verversingssnelheid van 90 Hz om animaties en menubewegingen extra snel te laten voelen. Een 1080p-paneel dat tot dit formaat is uitgerekt, ziet er iets minder scherp uit dan op een kleinere telefoon, maar dat is een kleine nitpick.

Helaas, hoewel uniek, is het schermontwerp in watervalstijl niet netto positief. Vanwege de scherpe curve zien afbeeldingen aan de zijkanten van het scherm er vervormd uit en is er geen manier om een volledig, duidelijk beeld van het hele scherm te krijgen zonder dat een deel er wankel uitziet. Er zijn ook functionele problemen, omdat het scherm soms invoer van de rand van je vingers registreert terwijl je je best doet om zo'n scherp gebogen telefoon vast te houden, waardoor menu's raar doen of onbedoeld door links tikken. Het is gewoon geen voordeel in het algemeen. Ik zou hier elke dag een flatscreen overheen nemen.

De vingerafdruksensor op het scherm van de Edge+ is ook traag en krijgt soms niet het signaal om je vinger een seconde of twee te lezen nadat je hem hebt ingedrukt. Alles bij elkaar genomen zou het scherm een bepalend, opvallend kenmerk van de Motorola Edge+ ervaring moeten zijn, maar het is een teleurstelling.

De Motorola Edge+ wiebelt en trilt op een plat oppervlak als geen andere telefoon die ik heb gebruikt.

Instelproces: eenvoudig

Het instellen van de Motorola Edge+ is een eenvoudig proces. Het draait Android 10 en beschikt over hetzelfde soort softwaregestuurde installatie, die begint nadat je de aan / uit-knop aan de rechterkant van de telefoon voor het eerst hebt ingedrukt. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm om de telefoon aan de gang te krijgen, waaronder inloggen op een Google-account, het accepteren van de algemene voorwaarden en het selecteren van de instellingen die worden weergegeven.

Image
Image

Prestaties: het is een snelheidsduivel

De Motorola Edge+ is uitgerust als een toptelefoon en presteert dienovereenkomstig. Het heeft dezelfde Qualcomm Snapdragon 865-processor die te zien is in veel van de geavanceerde Android-telefoons van 2020, samen met een flinke 12 GB RAM ernaast. In het dagelijks gebruik voelt de Edge + erg pittig en responsief aan en kan hij alle eisen aan bij het laden van apps en games, het afspelen van media, surfen op internet en scrollen door Android. De sneller dan gemiddelde schermverversingsfrequentie van 90 Hz helpt dat gevoel van supervloeiende prestaties te versterken.

Benchmark-tests leverden resultaten op die zich in dezelfde marge bevinden als andere telefoons met Snapdragon 865, hoewel de resultaten gedeeltelijk kunnen variëren op basis van schermresolutie en verversingssnelheid. Met de Work 2.0-benchmarktest van PCMark leverde de Edge+ een score van 11, 469 op. Dat is iets minder dan de Samsung Galaxy S20 FE 5G die op 12, 222 werd afgeleverd, maar hoger dan de OnePlus 8T op 10, 476. Echter, op Geekbench 5, de Edge+ plaatste iets hogere nummers (901 single-core, 3, 311 multi-core) dan die telefoons, dus het is een wassen.

Games draaien ook goed op deze high-end telefoon, met glanzende 3D-titels zoals Call of Duty: Mobile en Asph alt 9: Legends die beide soepel spelen tijdens mijn tests. GFXBench-tests leverden cijfers op die vergelijkbaar zijn met andere top-Android-telefoons, met 47 frames per seconde op de intensieve Car Chase-demo en een volledige 90 fps op dit 90Hz-scherm met de minder veeleisende T-Rex-demo.

Toen ik gebruikmaakte van het 5G Ultra Wideband-netwerk van Verizon, zag ik een pieksnelheid van 2,44 Gbps, of bijna 25x de hoogste Nationwide-snelheid. Dat is ongelooflijk snel.

Connectiviteit: klaar voor Verizon 5G

De Motorola Edge+ is volledig exclusief voor Verizon en is geoptimaliseerd voor het hele huidige 5G-spectrum van de provider. Dat betekent dat u kunt profiteren van de sneller dan LTE 5G landelijke dekking die zich snel uitbreidt in de Verenigde Staten, evenals de waanzinnig snelle maar nauwelijks geïmplementeerde 5G Ultra Wideband-dekking die vooral geconcentreerd is in stedelijke gebieden met veel verkeer.

Met het 5G Nationwide-netwerk zag ik meestal mobiele downloadsnelheden tussen 60-100 Mbps, wat twee tot drie keer zo hoog is als wat ik normaal registreer bij Verizon's 4G LTE-netwerk net ten noorden van de stadsgrenzen van Chicago. Maar toen ik gebruikmaakte van het Ultra Wideband-netwerk, zag ik een pieksnelheid van 2,44 Gbps, of bijna 25x de hoogste Nationwide-snelheid. Dat is ongelooflijk snel, maar de nabijgelegen buitenwijk waarin ik het heb getest, heeft maar één dekkingsgebied dat meerdere blokken in één straat beslaat, in de buurt van een bioscoop, treinstation en universiteitscampus.

Je zult het op dit moment waarschijnlijk niet vaak meemaken, tenzij je in een grote stad woont. Toch is de Edge+ goed uitgerust om te profiteren van het volledige 5G-netwerk van Verizon terwijl het zich uitbreidt.

Geluidskwaliteit: Luisteren

Tussen de onderste luidspreker en het oortje boven het scherm krijg je een zeer goede stereoweergave van de Motorola Edge+. Of je nu naar muziek luistert of video's bekijkt terwijl je onderweg bent, de audio-uitvoer is helder en duidelijk en stevig in balans. Hetzelfde kan ook gezegd worden voor oproepen, of je nu luistert via het oortje of via de luidspreker.

De levensduur van de batterij is een gebied waarop ik geen klachten heb over de Motorola Edge+, dankzij het enorme batterijpakket van 5000 mAh.

Camera/Video Kwaliteit: Geweldig bij daglicht, twijfelachtig elders

De Motorola Edge+ heeft drie camera's aan de achterkant, waaronder een met een zeer groot aantal megapixels: de hoofdsensor weegt 108 megapixels en gebruikt pixelbinning om pixels te combineren om 27-megapixel afgewerkte foto's te maken. Je krijgt ook een 16-megapixel ultrabrede camera, ideaal voor landschapsfoto's, en een 8-megapixel telelenscamera met 3x zoom.

Op klaarlichte dag levert de hoofdsensor van de Edge+ foto's die net zo sterk zijn als bijna elke andere smartphone op de markt, waarbij hij dat enorme aantal megapixels gebruikt om heel veel details vast te leggen en vast te houden tot het eindresultaat. De ultragroothoekfoto's zien er op het kleine scherm ongeveer net zo goed uit, maar de telezoomcamera levert niet altijd scherpe en zuivere resultaten.

De prestaties bij weinig licht op de Edge+ laten echter te wensen over. Terwijl topschutters zoals de Apple iPhone 12 en Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G routinematig solide resultaten leveren bij weinig of lastige lichtomstandigheden, zelfs binnenshuis, kan de Edge+ moeite hebben om de juiste witbalans te bereiken of schone foto's te leveren zonder veel ruis. Het is een stapje hoger dan de OnePlus 8T, maar er zijn momenteel betere smartphone-shooters op de markt.

Image
Image

Batterij: het grootste verkoopargument

De levensduur van de batterij is een gebied waarop ik geen klachten heb over de Motorola Edge+, dankzij het enorme batterijpakket van 5000 mAh. Dat is groter dan de overgrote meerderheid van de telefoons op de markt, met veel rivaliserende Android-tijdgenoten die in het bereik van 4.000-4.500 mAh landen. Dat betekent dat er genoeg extra sap in zit om je de dag door te helpen en een buffer vormt voor je intensievere dagen.

De meeste dagen was ik klaar voor het slapengaan met nog 50-60 procent van de lading over, soms meer. Dat maakt de Edge+ tot de zeldzame levensvatbare tweedaagse telefoon, hoewel dagen met langere 3D-games of streaming media meer van die lading zouden kunnen wegnemen. Dat is echter geweldig: of je nu een bescheiden of zware gebruiker bent, je zult de voordelen van dit beestachtige batterijpakket zien.

Je laadt het snelst op met de 18W bedrade USB-C-oplader, hoewel 'snelst' hier relatief is. We hebben de laatste tijd hogere laadsnelheden gezien op andere Android-vlaggenschepen, met name de OnePlus 8T met zijn ongelooflijke 65W Warp-oplader, en 18W is niets bijzonders. Toegegeven, de nieuwe iPhone 12 laadt ook op met 18 W, maar vanwege de enorme 5.000 mAh-cel hier is het een lang proces: het duurt meer dan 2.5 uur om de Motorola Edge+ op te laden vanuit het niets.

De Edge+ kan ook draadloos opladen tot 15W met een compatibel oplaadstation. Bovendien kun je een deel van je extra batterijduur delen met de draadloos oplaadbare telefoon van een vriend door deze op de achterkant van de Edge+ te plaatsen, dankzij de draadloze functie voor het delen van energie van 5 W.

De vraagprijs van de Motorola Edge+ van $ 1.000 geeft hem een voorsprong op de meeste rivaliserende Android-telefoons, en hoewel het een krachtige en veelzijdige handset is, klopt de waardepropositie niet.

Software: teveel carrier crud

Ik ben meestal een fan van Motorola's Android-skins, die meestal alle goede, functionele dingen over puur Android met rust laten en gewoon optionele, handige functies toevoegen. Dat is hier meestal het geval met Android 10 op de Edge +, maar helaas bevat deze telefoon met carrier-lock ook veel bloatware.

Het wordt geleverd met een heleboel overtollige apps, waaronder verschillende games (twee verschillende versies van solitaire?!) en Verizon-specifieke apps. Dat is vervelend; het komt de ervaring niet ten goede om een heleboel voorgeladen rommel aan boord te hebben. De games en apps van derden kunnen worden verwijderd, terwijl de eigen apps van Verizon alleen kunnen worden uitgeschakeld.

Anders werkt Android 10 hier soepel en zal op een bepaald moment in de hopelijk nabije toekomst upgraden naar Android 11. De Moto-app bevat een aantal optionele Moto Actions-bewegingen die u misschien ook handig vindt, zoals twee keer een hakbeweging maken om de zaklamp van de telefoon in te schakelen, of snel twee keer uw pols draaien om de camera op elk moment te openen.

Image
Image

Prijs: het klopt niet

De vraagprijs van de Motorola Edge+ van $ 1.000 geeft hem een voorsprong op de meeste rivaliserende Android-telefoons, en hoewel het een krachtige en veelzijdige handset is, klopt de waardepropositie niet. Wat de Android-kant betreft, zou ik zeggen dat de Samsung Galaxy S20 FE 5G een betere algehele ervaring biedt voor bijvoorbeeld $ 700. De standaard Galaxy S20 5G werd gelanceerd voor $ 1000 en is een betere allround-telefoon dan de Edge +, en je kunt hem nu vinden voor bijna $ 700. De nieuwe iPhone 12 van Apple verslaat de Edge + op bijna elk punt voor $ 799.

Motorola heeft de Edge+ tegen het einde van 2020 kort verkocht voor $ 700, waardoor het misschien gemakkelijker was om enkele tekortkomingen en ergernissen van de telefoon over het hoofd te zien. Het was echter geen permanente prijsdaling, en zowel Motorola als Verizon vermelden het op het moment van schrijven voor de volle prijs.

Image
Image

Motorola Edge+ vs. Samsung Galaxy S20 FE 5G

Samsung's onlangs budgetvriendelijkere Galaxy S20 FE 5G doet een aantal concessies aan belangrijke componenten in vergelijking met de standaard S20, bijvoorbeeld door de glazen achterkant te laten vallen ten gunste van plastic en de QHD + resolutie-optie van het 120Hz 1080p-scherm te verminderen. Het mist ook mmWave 5G-bandondersteuning, dus het Ultra Wideband-netwerk van Verizon wordt niet ondersteund.

Toch vind ik het de betere allround telefoon in deze vergelijking. De camera's zijn betrouwbaarder bij niet-ideale verlichting, het flatscreen heeft geen kanttekeningen en het heeft nog steeds ondersteuning voor de smaak van het 5G-netwerk dat je eerder beschikbaar zult vinden. Het is ook $ 300 minder dan de Edge+, en is verder vergelijkbaar in kernmogelijkheden.

Nog wat meer tijd nodig voordat je een beslissing neemt? Bekijk onze gids voor de beste 5G-smartphones.

Je kunt het beter doen voor de prijs

Ik geef toe: de Motorola Edge+ is geen moeilijke telefoon om mee te leven. De prestaties zijn geweldig, de 5G-snelheden zijn geweldig, de camera's zijn geweldig bij daglicht en de levensduur van de batterij is indrukwekkend. En hoewel het ultragebogen scherm enkele problemen heeft, ziet het er nog steeds meestal goed uit. Maar er zijn gewoon te veel ergernissen en problemen met het ontwerp en het scherm voor een telefoon die $ 1.000 kost, vooral gezien de indrukwekkende concurrentie.

Specs

  • Productnaam Edge+
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755139992
  • Prijs $999,99
  • Releasedatum mei 2020
  • Gewicht 7.16 oz.
  • Productafmetingen 6,34 x 2,81 x 0,38 inch.
  • Kleur Smoky Sangria of Thunder Grey
  • Garantie 1 jaar
  • Schermscherm 6,7" FHD+ OLED
  • processor Qualcomm Snapdragon 865
  • RAM 12GB
  • Opslag 256GB
  • Camera 108MP/16MP/8MP
  • Batterijcapaciteit 5, 000mAh
  • Poorten USB-C
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: