Hoe YouTube-kanalen te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube-kanalen te blokkeren
Hoe YouTube-kanalen te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Desktop: Ga naar de Over-pagina van een kanaal > Flag icon > Gebruiker blokkeren > Verzenden.
  • App: Tik op het menupictogram met drie stippen > Gebruiker blokkeren > Block.
  • Als je een YouTube-account blokkeert, worden hun video's uit je feed verwijderd en kunnen ze niet meer reageren op je video's.

Dit artikel behandelt het proces voor het blokkeren van specifieke YouTube-kanalen op desktop en mobiel. Als je een YouTube-kanaal blokkeert, worden hun video's uit je feed verwijderd en kan dat account niet reageren op je uploads en je geen berichten sturen.

Hoe een YouTube-kanaal op desktop te blokkeren

De blokkeringsoptie is in de loop der jaren nogal wat verplaatst op de website van YouTube, dus het is begrijpelijk als je het niet kunt vinden. Hier leest u hoe u de YouTube-blokkeringsknop kunt vinden en goed kunt gebruiken.

  1. Open je favoriete webbrowser en ga naar de YouTube-kanaalpagina die je wilt blokkeren.

    Zorg ervoor dat je op het juiste kanaal zit, want je wilt niet per ongeluk het verkeerde account blokkeren.

  2. Klik op Over.

    Image
    Image
  3. Klik op het flag icoon onder de kanaalstatistieken.

    Image
    Image
  4. Klik Gebruiker blokkeren.

    Image
    Image
  5. Klik op Verzenden.

    Image
    Image

Een YouTube-kanaal op mobiel blokkeren

Kun je YouTube-kanalen blokkeren op iOS- en Android-smartphones en -tablets? Absoluut. Hier is hoe.

  1. Open de officiële YouTube-app op je iPhone of Android-smartphone of -tablet en ga naar het YouTube-account waar je naar kijkt.

    Je kunt dit snel doen door op de cirkelprofielfoto van een account in de buurt van een van hun video's te tikken.

  2. Tik op het weglatingsteken (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Gebruiker blokkeren.
  4. Er verschijnt een bevestigingsbericht - tik op Block.

    Image
    Image

Hoe YouTube-kanalen te negeren

Als je het beu bent om de video's van hetzelfde account in je feed te zien terwijl je op YouTube surft, kun je verschillende praktische acties ondernemen door op het weglatingsteken naast de titel te tikken op zowel mobiel als internet.

Er verschijnt een menu met verschillende opties. Hier zijn de drie die je misschien wilt gebruiken om deze video, en anderen die hem leuk vinden, te blokkeren voor je YouTube-ervaring.

  • Niet geïnteresseerd. Deze optie zal YouTube vertellen om te stoppen met het aanbevelen van deze video en anderen die deze video leuk vinden. Als je dit kiest bij een video over tomaten, toont YouTube je minder video's over tomaten, ongeacht het kanaal.
  • Beveel het kanaal niet aan Als u deze optie selecteert, wordt YouTube geïnformeerd om u geen video's meer te laten zien over welk onderwerp dan ook van dit specifieke YouTube-kanaal. Deze optie kan handig zijn als u nieuws over een specifiek onderwerp uit veel bronnen wilt ontvangen en bepaalde accounts wilt uitsluiten.
  • Report Als je vindt dat een YouTube-video aanstootgevend, gevaarlijk of misleidend is, kun je deze optie op de desktopversie kiezen om YouTube hiervan op de hoogte te stellen. Als je dit meldt, wordt deze video niet meer aan jou getoond en weet YouTube ook dat ze de video moeten onderzoeken en mogelijk volledig van het platform moeten verwijderen.

Naast de bovenstaande drie opties, wil je misschien ook het volgende proberen om video's van je YouTube-ervaring te blokkeren.

  • Probeer YouTube Kids YouTube Kids is een geheel gratis app die is ontworpen voor jonge kijkers. Het filtert automatisch inhoud voor volwassenen en beveelt media aan die bedoeld zijn voor kinderen om te bekijken zonder toezicht van een ouder. Het kan echter nog steeds de moeite waard zijn om de YouTube-kijkgeschiedenis te bekijken, voor het geval er twijfelachtige clips door het algoritme glippen.
  • Blijf op je abonnementsfeed. Je abonnementsfeed toont alleen video's van je geabonneerde accounts. YouTube kan je vaak misleiden om de Home-feed te gebruiken, maar wees voorzichtig, want de Home-feed is niet je abonnementsfeed.

Aanbevolen: