Hoe een slechte systeemconfiguratie-infofout in Windows 10 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe een slechte systeemconfiguratie-infofout in Windows 10 op te lossen
Hoe een slechte systeemconfiguratie-infofout in Windows 10 op te lossen
Anonim

“Slechte systeemconfiguratie-info” is een stopcodefout van Windows 10 die meestal vergezeld gaat van het volgende bericht:

Uw pc heeft een probleem ondervonden en moet opnieuw worden opgestart. (Slechte systeemconfiguratie-info)

Misschien is er iets meer informatie over de oorzaak van de fout. Oplossingen zijn onder meer het bijwerken van de systeemstuurprogramma's, het repareren van het Windows-register en het opnieuw opbouwen van de opstartconfiguratiegegevens (BCD).

Wat veroorzaakt foutieve systeemconfiguratie-info?

“Bad System Config Info” is een algemene fout die om verschillende redenen kan verschijnen:

  • Ontbrekende Windows-updates
  • Verouderde stuurprogramma's
  • Slechte opstartconfiguratiegegevens (BCD)
  • Beschadigde Windows-registerbestanden
  • Beschadigde hardware

Als u deze stopcodefout ziet wanneer uw computer opstart, moet u vertrouwen op de geavanceerde opstartopties van Windows.

De oplossingen die in dit artikel worden aanbevolen, zijn ook van toepassing op oudere versies van Windows.

Image
Image

Hoe een slechte systeemconfiguratie-infofout in Windows 10 op te lossen

Probeer deze stappen in volgorde totdat u het bericht 'Slechte systeemconfiguratie-info' niet meer ziet.

  1. Start Windows opnieuw. Dit is meestal geen permanente oplossing, maar door het systeem opnieuw op te starten, worden tijdelijke bestanden gewist die problemen kunnen veroorzaken.
  2. Verwijder recent geïnstalleerde applicaties en updates. Als de fout optreedt nadat u een nieuw programma of een update hebt geïnstalleerd, kunnen er problemen zijn met de compatibiliteit van Windows.
  3. Controleer op Windows-updates. Microsoft heeft mogelijk een update uitgebracht die het probleem verhelpt. U moet altijd nieuwe Windows-updates installeren wanneer daarom wordt gevraagd, zodat uw pc correct werkt.
  4. Run CHKDSK. CHKDSK is een ingebouwde tool die uw pc scant op corrupte bestanden en deze repareert. Misschien wil je eerst SFC uitvoeren, dat specifiek naar je Windows-systeembestanden kijkt, maar CHKDSK dekt die bestanden en al het andere op je harde schijf.
  5. Windows-stuurprogramma's bijwerken. Uw hardware heeft de nieuwste stuurprogramma's nodig om goed met Windows te werken. Apparaatstuurprogramma's worden meestal automatisch bijgewerkt, maar u moet handmatig controleren op updates voor recent toegevoegde hardware (d.w.z. toetsenborden, printers, enz.).

  6. Repareer het Windows-register. Het Windows-register is essentieel om ervoor te zorgen dat uw software en hardware naadloos kunnen samenwerken. Het uitvoeren van de automatische reparatie lost de meeste registerproblemen op. Als dit niet het geval is, kunt u een systeemvernieuwing uitvoeren, waardoor al uw toepassingen opnieuw worden geïnstalleerd zonder uw persoonlijke bestanden te verwijderen.
  7. Gebruik Windows Systeemherstel. Als u een Windows-herstelpunt hebt ingesteld, kunt u uw pc herstellen naar een eerdere staat voordat de fout begon. Systeemherstel is alleen van toepassing op systeembestanden, dus uw persoonlijke bestanden (documenten, foto's, enz.) worden niet beïnvloed.

    Uw pc zou automatisch normale herstelpunten moeten maken, maar u kunt herstelpunten ook handmatig instellen.

  8. Bouw het trimvest opnieuw op. Als uw pc niet opstart, kan er een probleem zijn met de opstartconfiguratiegegevens (BCD). Gelukkig kun je het opnieuw opbouwen met behulp van de opdrachtprompt. Het opnieuw opbouwen van de BCD lost ook de fout BOOTMGR ontbreekt en soortgelijke opstartproblemen op.

  9. Test je RAM. Gebruik het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic om te controleren op problemen met uw RAM. Als er een probleem wordt ontdekt, moet u mogelijk het RAM-geheugen vervangen.
  10. Controleer en repareer uw harde schijf. Als je onlangs nieuwe RAM of andere hardware hebt geïnstalleerd, controleer dan of deze goed is geïnstalleerd. Als je je computer hebt laten vallen of beschadigd hebt, kijk dan of je hem onder garantie kunt laten repareren. Mogelijk moet u uw pc openen.
  11. De fabrieksinstellingen van uw Windows 10 pc. Als laatste redmiddel zorgt het resetten van uw pc ervoor dat deze terugkeert naar de oorspronkelijke staat en een nieuw exemplaar van Windows wordt geïnstalleerd. Tenzij u de optie Mijn bestanden bewaren kiest, verliest u al uw persoonlijke gegevens en software, dus maak indien mogelijk eerst een back-up van uw harde schijf.

Aanbevolen: