Hoe gegevens uit slechte sectoren te lokaliseren en te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens uit slechte sectoren te lokaliseren en te herstellen
Hoe gegevens uit slechte sectoren te lokaliseren en te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Open herstelconsole > wacht op opdrachtprompt > voer chkdsk /r commando > in druk op Enter.
  • Volgende: Wacht tot Recovery Console klaar is met scannen van harde schijf > leesbare gegevens worden hersteld > herstart pc.

Dit artikel legt uit hoe u de herstelconsole in Windows XP kunt gebruiken om gegevens van slechte harde-schijfsectoren te lokaliseren en te herstellen.

Als je in feite normaal toegang hebt tot Windows, kun je het Windows-equivalent van de chkdsk-tool gebruiken. Zie Hoe u uw harde schijf kunt scannen met Foutcontrole in Windows XP voor hulp.

Hoe u uw gegevens kunt herstellen

Volg deze eenvoudige stappen om de Recovery Console-tools te gebruiken om gegevens van beschadigde sectoren op uw harde schijf te lokaliseren en te herstellen.

  1. Ga naar Windows XP Recovery Console, de geavanceerde diagnostische modus van Windows XP met speciale tools waarmee u slechte sectoren kunt vinden en herstellen.
  2. Wanneer u de opdrachtprompt bereikt, typt u de volgende opdracht en drukt u vervolgens op Enter.

    
    

    chkdsk /r

    Image
    Image
  3. De chkdsk-opdracht scant uw harde schijf op beschadigde sectoren. Als er gegevens leesbaar zijn van een gevonden slechte sector, zal chkdsk deze herstellen.

    Als je het bericht "CHKDSK gevonden en opgelost een of meer fouten op het volume" ziet, heeft chkdsk een niet-gespecificeerd probleem gevonden en verholpen. Anders vond chkdsk geen problemen.

  4. Pak de Windows XP-cd uit, typ exit en druk vervolgens op Enter om uw pc opnieuw op te starten.

    Ervan uitgaande dat slechte sectoren van de harde schijf de oorzaak van uw probleem waren en chkdsk de gegevens ervan kon herstellen, zou Windows XP nu normaal moeten starten.

Aanbevolen: