Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Review: Silly Shooting for All

Inhoudsopgave:

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Review: Silly Shooting for All
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Review: Silly Shooting for All
Anonim

Electronic Arts Plants Vs. Zombies: Battle for Neighborville

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville barst van de komische stijl en persoonlijkheid en is een teamgebaseerde third-person shooter die zeer geschikt is voor jongere spelers.

Electronic Arts Plants Vs. Zombies: Battle for Neighborville

Image
Image

Onze recensent kocht Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville zodat ze de game grondig konden doorspelen. Blijf lezen voor hun volledige mening.

Om de woordspelingen van de game te omarmen, maakt Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville deel uit van een universum dat opbloeide uit zijn nederige wortels als een casual, gratis pc-game van de tower defense-variant. Dit omvat het planten van het zaad van de kenmerkende hilariteit en vreemde rivaliteit van de franchise in een reeks multiplayer third-person shooters: Garden Warfare, Garden Warfare 2 en nu Battle for Neighborville. Deze nieuwste inzending herleeft met niet alleen een nieuwe naam, maar ook nieuwe klassen en vernieuwde spelmodi, zowel in termen van coöperatieve speler-tegen-omgeving (PvE) en competitieve speler-tegen-speler (PvP) actie.

Battle for Neighborville is ook beschikbaar op PlayStation 4 en pc, maar ik speelde het op Xbox One. Als je op zoek bent naar een shooter op onze lijst met de beste Xbox One-kindergames, dan is dit een goed idee.

Configuratieproces: laden en leren

Plaats de schijf voor de eerste keer in je Xbox One en je zult wat installatie en updates moeten wachten. Het proces duurde bij mij in totaal ongeveer een half uur, maar tijdens de installatie laat de game je de tijd verdrijven in een eenvoudige demosessie voor tuinverdediging.

Image
Image

Wanneer de installatie is voltooid, word je rechtstreeks in de kleurrijke sociale lobby/hubwereld van Neighborville gegooid, bevolkt door je medespelers en belangrijke niet-spelerpersonages (NPC's). Je kunt op elk moment overschakelen naar de zombie-kant, maar je wordt aangemoedigd om als een plant te beginnen en tutorial-missies te doorlopen onder leiding van een zonnebloem genaamd Major Sweetie. Deze snelle speurtochten helpen je om je te oriënteren op alle functies die je vanuit de lobby kunt gebruiken, wat handig is omdat er helaas geen eenvoudig menu is om door de spelmodi te navigeren. Om overal naar toe te moeten lopen, is misschien meer meeslepend, maar het is minder handig.

Een centraal onderdeel van de hub-wereld is Giddy Park, een strijdgebied met carnavalsthema dat is gemaakt om personages en vaardigheden samen met/tegen andere spelers uit te testen. Het biedt een veilige plek voor nieuwelingen om te beginnen, met de coöp-campagnes als de volgende voorgestelde plek voor spelers om in te graven.

Plot: Hersenloze campagnes

Je hebt waarschijnlijk geen Plants vs. Zombies-game voor de plot opgepikt, en er wordt hier niet veel aangeboden. Je kunt met je gezelschap op pad gaan naar een van de drie free-roam PvE-regio's (een voor planten, een voor zombies en het stadscentrum dat door beide wordt gedeeld) om een paar verhaallijnen te spelen, maar het zijn meestal reeksen luchtige, onzinnige missies. De meeste beginnen met een quest-gever en eindigen met een baas, met belangrijke items die je kunt verdienen door gekke subtaken te voltooien. Verzamel een plantenbende om een jailbreak in de stijl van het Wilde Westen te stoppen. Red de tackelpop die wordt aanbeden door een zombiesekte. De gebruikelijke dingen.

Image
Image

Het behalen van zelfs de domste doelen is echter niet altijd een wandeling in het park. Je kunt missiemarkeringen en doelen niet altijd zien wanneer dat nodig is. Hoewel u de kaart kunt controleren en een waypoint kunt instellen, kan navigatie nog steeds omslachtiger zijn dan het zou moeten zijn. Er zijn ook enkele secties die te moeilijk lijken om voorbij te komen - het kostte me veel te veel pogingen om een taco-winkel alleen of met een coop-partner te verdedigen.

Waar Battle for Neighborville een meer gedenkwaardige indruk achterlaat, is in de absurde, over-the-top (maar onschuldige) dialoog die bijna elke NPC in jouw richting spuit. Het kan veel zijn om door te waden als je alleen maar tot de actie probeert te komen, maar er zijn echt grappige juweeltjes om van te genieten als je oplet.

De relatieve eenvoud van de gameplay maakt het een mooi instappunt in het op klassen gebaseerde shooter-genre.

Gameplay: een vleugje klasse

De kern van de gameplay van Battle for Neighborville zijn de 20 karakters, 10 planten en 10 zombies. Er zijn enkele analogen aan de zijkanten, maar elk heeft voor het grootste deel een eigen speelstijl. Vijf karakters aan elke kant zijn geclassificeerd als op schade gerichte aanvalsklassen. Deze omvatten de ondode explosieminnende actieheld uit de jaren 80 en de ste alth-ninjapaddenstoel Night Cap. Elke kant heeft ook Defend-klassen, zoals de met schild zwaaiende oranje Citron en de zombie Space Cadets die samen één krachtig ruimtestation kunnen vormen. De selectie wordt afgerond met twee ondersteuningsklassen per team die zijn gericht op genezing, crowdcontrol en buffs.

Elk personage heeft drie unieke vaardigheden die ze kunnen gebruiken bij het afkoelen, met over-the-top animaties en effecten die ze geweldig maken om te gebruiken. Je kunt ze verder aanpassen met een verwisselbare selectie van upgrades die de vaardigheden vergroten en andere aspecten van hun prestaties veranderen. Nieuwe upgrades worden ontgrendeld als je je eenheden om de tien niveaus promoot. Dit alles komt neer op een heleboel manieren om het spel te spelen, en veel flexibiliteit om verschillende builds voor elk personage uit te proberen.

Er zijn klachten onder de spelersgemeenschap over evenwichtsproblemen die de ontwikkelaars moeten oplossen, maar de meeste gewone spelers zouden zich hier geen zorgen over moeten maken. De toevoeging van onbeperkt sprinten in Battle for Neighborville heeft ook gemengde reacties gekregen. Het kan je leven gemakkelijker maken als je een schermutseling inha alt of vlucht, maar het kan vervelend zijn als je tegenstanders wegrennen voordat je ze kunt afmaken.

Om echt te zijn, als iemand die niet eens in de buurt van een elitespeler staat bij meer "serieuze" multiplayer-shooters, vond ik Battle for Neighborville gemakkelijk genoeg om op te pikken en vanaf de sprong fatsoenlijk te zijn. Tegelijkertijd moest ik nog veel leren over hoe ik vaardigheden het beste kon gebruiken en de kaarten kon omzeilen, en ik gaf tegenstanders veel gemakkelijke overwinningen in mijn eerste 14 uur spelen. Het idee om genoeg te verbeteren om mijn positie te behouden tegen ervaren spelers was een mooie stimulans om door te gaan, en het voelt niet als een onmogelijke uitdaging.

Het zal voor de meeste spelers niet moeilijk zijn om een favoriete modus te vinden op basis van hun favoriete merk bedlam.

Multiplayer-modi: eindeloos conflict

Er is gewoon geen rust in de eeuwige oorlog tussen antropomorfe planten en gereanimeerde lijken. De verscheidenheid aan online PvP-modi die beschikbaar zijn voor Battle for Neighborville-spelers kan je bijna eindeloos bezig houden met vechten. Turf Takeover plaatst je in een uitgestrekt 8v8-conflict met meerdere doelen, terwijl Battle Arena een meer intieme 4v4-deathmatch is die je dwingt om elke ronde een ander personage te gebruiken. Team Vanquish is een ongecompliceerde race naar 50 kills, en Garden/Graveyard Ops zijn throwback coöperatieve verdedigingswedstrijden tegen meerdere vijandelijke golven. Ten slotte is er een Mix-modus die door nog drie teamgevechtsvarianten gaat.

Het zal voor de meeste spelers niet moeilijk zijn om een favoriete modus te vinden op basis van hun favoriete merk bedlam. Wisselende wekelijkse evenementen en uitdagingen moedigen je echter aan om je te concentreren op bepaalde modi of personages, vaak met tijdelijke cosmetische stukken als beloning. Deze updates worden regelmatig uitgerold en de cyclus gaat door.

Image
Image

Graphics: Glorieus goofy

Er is geen twijfel over de visuele stijl waar Battle for Neighborville voor gaat. Kleurrijke wezens springen rond in een vlaag van bladeren en aan elkaar gepatchte machines. Heldere laserstralen, vlammenwanden en elektrische bouten ritsen heen en weer. Met kaas gevulde buizen en gigantische marshmallow-projectielen passeren boven je hoofd. Het is over-the-top en cartoony en trots op.

Om de waanzin te vergroten, kunnen spelers het uiterlijk van hun personages aanpassen met kostuums, hoeden en een mengelmoes van andere accessoires die ze hebben verdiend door uitdagingen of gekocht met in-game valuta op de gerandomiseerde prijzenautomaat. En deze aanpassingen gaan veel verder dan subtiele uniforme veranderingen. Er zijn een aantal zeer verschillende wearables om te mixen en matchen en om te pronken met de unieke look en flair van je personage, wat voor veel spelers een voldoende stimulans is om door te gaan met vechten.

Het Giddy Park-hubgebied zelf krijgt ook een periodieke make-over, met dramatische veranderingen in de omgeving op basis van de seizoenen of feestdagen. (Ik speel tijdens het Snow Day-festival met het winterthema.)

Kleurrijke wezens springen rond in een vlaag van bladeren en aan elkaar geknutselde machines.

Gezinsvriendelijk: een shooter voor de massa

Een belangrijk verkoopargument van Battle for Neighborville is dat het het plezier van multiplayer-shooters - meestal realistischer in hun afbeeldingen van geweld - neemt en het geschikter maakt voor jongere spelers. Je probeert nog steeds je vijanden aan te vallen en te verslaan met intense wapens, en de ondoden zijn overal, maar er is geen bloed of horror of verwijzingen naar thema's voor volwassenen. Zelfs de "kills" worden in het spel omgedoopt tot "overwinnaars".

De relatieve eenvoud van de gameplay maakt het ook een mooi instappunt in het op klassen gebaseerde shooter-genre. Mijn dochter zat te ver onder het beoogde leeftijdsbereik om competitief te zijn, maar ze kon nog steeds genieten van het ingaan van de strijd, het inzetten van gekke vaardigheden en het samenstellen van hilarische ensembles.

Image
Image

Prijs: betalen en opnieuw afspelen

De grootste domper op de prijs van Battle for Neighborville is het aantal gratis beschikbare competitieve shooters, die alleen de prijs van een online abonnement kosten. Maar als je op zoek bent naar een luchtiger, gezinsvriendelijker alternatief, dan biedt Battle for Neighborville je genoeg waar voor je geld, inclusief een potentieel eindeloze hoeveelheid replay-waarde van de vele modi, regelmatige uitdagingen en beloningen, en voortdurende updates.

Je kunt ook echt geld uitgeven aan premium valuta (Rainbow Stars!) om specifieke kostuumstukken te kopen, beschikbaar in beperkte tijdvensters. Je kunt kiezen wat je wilt in plaats van ze te verdienen door middel van uitdagingen of willekeurige pulls te krijgen met in-game valuta. Maar deze zijn allemaal cosmetisch en voegen geen gameplay-voordeel toe, dus het is een potentiële levensles voor jongere spelers over wat je geld wel of niet waard is.

Image
Image

Plants vs. Zombies: Strijd om Neighborville vs. Overwatch

Battle for Neighborville betreedt een schietarena vol gevestigde zwaargewichten en komt binnen met een erwtenkanon. Maar betekent dat dat het niet stand kan houden? Een van de grootste namen onder zijn concurrenten is Overwatch, een andere teamgebaseerde heldenschieter met een diverse cast van personages, complementaire klassentypen en unieke vaardigheden.

Een fundamenteel verschil in gameplay is het eerstepersoonsperspectief van Overwatch, in plaats van een derdepersoonsperspectief dat een stap terug doet en je avatar benadrukt. En natuurlijk heeft de competitieve diepte van Overwatch het tot een populaire sporttitel gemaakt, iets wat Battle for Neighborville niet kan evenaren. Maar soms is competitie niet het belangrijkste als je doel een goed moment is. Er is de kwestie van de volwassenheidsniveaus van je spelers: Overwatch heeft ook een cartoonachtige stijl, maar het is niet zo overdreven als Battle for Neighborville's, en bevat minder kindvriendelijke elementen die de Teen ESRB-classificatie rechtvaardigen. Overwatch biedt ook niet de mogelijkheid van solo of offline co-op PvE-campagnes.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste Xbox One-games.

Er zijn meer verfijnde shooters, maar Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville is er een die een grote portie kindvriendelijk, gemakkelijk op te pikken plezier biedt

Vooral fans van zijn energieke kunststijl en humor zullen veel vinden om ze lang bezig te houden.

Specs

  • Productnaam Planten Vs. Zombies: Battle for Neighborville
  • Product Merk Electronic Arts
  • UPC 014633736007
  • Prijs $40.00
  • Releasedatum september 2019
  • Platform Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, pc (oorsprong)
  • ESRB-beoordeling E10+
  • Spelers 1-2 lokaal, 1-24 online

Aanbevolen: