Fortnite Battle Royale Review: terug in het zadel met een leuk, nieuw seizoen

Inhoudsopgave:

Fortnite Battle Royale Review: terug in het zadel met een leuk, nieuw seizoen
Fortnite Battle Royale Review: terug in het zadel met een leuk, nieuw seizoen
Anonim

Bottom Line

Hoewel Fortnite misschien is begonnen als een experiment van Epic Games, is de Battle Royale-modus sindsdien veranderd in een wereldwijde sensatie dankzij de opvallende kleuren, opwindende mechanica en de bereidheid om zichzelf van seizoen tot seizoen opnieuw uit te vinden. Het is een fantastisch gratis te spelen spel met blijvend potentieel.

Epic Games Fortnite Battle Royale

Image
Image

We hebben de Fortnite Battle Royale gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Met meer dan 250 miljoen spelers is Fortnite's Battle Royale een third-person shooter die de wereld stormenderhand heeft veroverd - en met een goede reden. De levendige kleuren, gedenkwaardige animaties en constante updates dienen om de gameplay fris te houden voor terugkerende spelers, maar blijven stabiel genoeg om de ervaringen van nieuwe spelers niet te verstoren.

Image
Image

Plot: Geen, maar zo is het beter

Fortnite is plot light, een battle royale ontworpen zoals de Hunger Games in die zin dat het spelers op een kaart plaatst met één enkel doel: overleven tot het einde van de wedstrijd en de enige speler of ploeg zijn die overeind blijft. In plaats van een continue verhaalmodus, ervaren spelers dramatische verschuivingen in de spelmechanica en de kaart van seizoen tot seizoen.

Deze omvatten nieuwe verkenbare gebieden, wijzigingen aan bestaande gebieden, wapenverbeteringen en nieuwe in-game mechanica, zoals vissen of het toevoegen van boten. Afgelopen seizoenen waren vliegtuigen, snowboards, mechs en meer, dus wie weet wat de toekomstige seizoenen zullen brengen. De Battle Royale-modus kan na verloop van tijd een beetje repetitief worden, maar daarom zijn nieuwe seizoenen belangrijk. Ze veranderen het tempo van het spel en wekken de interesse van spelers nieuw leven in. De enige garantie is dat elk nieuw seizoen verandering met zich meebrengt, en met het aanbreken van hoofdstuk 2 is het duidelijk dat Epic Games hun touch niet heeft verloren voor het opnieuw bedenken van hun spel.

Image
Image

Gameplay: eenvoudig voor gemakkelijk oppakken en spelen

Om de Victory Royale te winnen, strijden spelers solo, met een partner of in squadrons van drie tot vier personen. Games zijn snel en duren tussen de 15 en 20 minuten als je het eenmaal onder de knie hebt, hoewel het altijd mogelijk is om eerder dood te gaan. Het spel begint door 100 spelers op Spawn Island te plaatsen terwijl het de teams in de rij zet. Eenmaal klaar, wordt iedereen op het eiland vervoerd naar een Battle Bus die over de Fortnite-kaart zweeft, zodat spelers naar beneden kunnen springen en hun zoektocht naar de top kunnen beginnen.

Wat beter is: niet alleen is de Battle Royale-modus gratis, maar wordt ook platformonafhankelijke gameplay ondersteund, zodat je overal en altijd met vrienden kunt spelen.

Spelen is simpel: plunder kisten, verken gebieden terwijl je op zoek bent naar wapens en munitie, drink drankjes om schilden te krijgen en gebruik je houweel om materialen te oogsten door de wereld om je heen af te breken. Doe in wezen alles wat nodig is om je snel op te winden en andere spelers uit te schakelen. Met vijf item-slots beschikbaar, is het belangrijk om ten minste één wapen te pakken (hoewel we zouden aanraden om er meerdere te pakken als je kunt), maar de resterende slots kunnen worden gebruikt om genezende items, drankjes, vishaspels en andere uitrusting te dragen - maar don niet te lang beslissen want de storm komt eraan.

De storm is een steeds verder oprukkende dreiging die met vaste tussenpozen verdwijnt en schade toebrengt die in de loop van de tijd toeneemt aan spelers die binnen zijn grenzen vastzitten, waardoor iedereen dichter bij elkaar wordt gedwongen naarmate de veilige zone kleiner wordt. Het laatste team dat overeind blijft, claimt de Victory Royale voor zichzelf.

Graphics: Goed, campy plezier

Fortnite's graphics zijn campy, oververzadigd en felgekleurd leuk, waardoor ze een traktatie zijn om naar te kijken. In tegenstelling tot concurrenten zoals PUBG of Apex Legends, ruilt Fortnite's grafische realisme in voor cartoonachtige, overdreven functies. In combinatie met de emotes en skins die tijdens het spel zijn verdiend, kunnen deze een aantal zeer vermakelijke in-game visuals opleveren.

Het is vermeldenswaard dat DirectX 12-ondersteuning officieel hier is voor pc-gebruikers, wat betekent dat mensen die op grafische kaarten van hogere kwaliteit spelen, een consistentere gameplay-ervaring moeten zien dankzij een verhoogde en stabielere framesnelheid. Als je systeem ouder is, kun je op lagere instellingen spelen, maar het maakt het beeld schokkerig en moeilijk te volgen. Het zal de klus klaren, maar we zouden het niet aanraden.

Image
Image

Bouwmechanica: bouwen, bouwen en nog meer bouwen

Het is misschien een royale strijd, maar de unieke bouwmechanica van Fortnite maakt het spel echt uniek en maakt het nog spannender. Al dat oogsten dat je doet, zal zijn vruchten afwerpen, want voor elke 10 stapels van een materiaal zoals hout of steen die je hebt, kun je een structuur bouwen. Houd er rekening mee dat de duurzaamheid en de bouwtijd afhankelijk zijn van het geselecteerde materiaal, dus neem de tijd om te experimenteren en te ontdekken welke technieken het beste voor u werken.

Bouwen is net zo belangrijk als schieten, dus het is essentieel om de basis te leren. Spelers kunnen vloeren, trappen, daken en muren bouwen, die zowel ter verdediging als, voor de fantasierijke speler, in de aanval kunnen worden gebruikt. Deze structuren helpen spelers hogerop op het slagveld te komen, toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare kaartlocaties en tijd te winnen voor genezingsitems of afschermingsdrankjes. Het lijkt contra-intuïtief om iets te bouwen in een Battle Royale-game, maar binnen enkele ogenblikken zullen structuren zich voor de ogen van een speler in elkaar knutselen.

Voor de meer casual speler zijn deze bouwbesturingen te vinden op het toetsenbord, maar het binden van de bouwsleutels aan ongebruikte muisknoppen kan snel een aanwinst worden op het slagveld waar elke seconde telt. Een naadloze verdediging kan het verschil zijn tussen overwinning en nederlaag.

Seizoenen: de down and dirty op de Battle Pass

Het seizoensgebonden Battle Pass-systeem biedt spelers beloningen naarmate ze ervaring opdoen in het spel, een verandering ten opzichte van het vorige systeem dat Chapter 1 gebruikte, dat gebaseerd was op het verhogen van de Battle Stars die verdiend werden met wekelijkse uitdagingen. De verschuiving naar op ervaring gebaseerde nivellering voelt veel intuïtiever aan. En eerlijk gezegd, het is leuk om de ervaringsbalk tijdens de wedstrijd te zien toenemen, hoewel het beter zou zijn als je de aanwezigheid ervan zou kunnen wijzigen om in te klappen of weer te geven in de HUD.

Als cosmetica niet zo belangrijk voor je is, is de Battle Pass een functie die je gemakkelijk kunt overslaan, maar als je graag verschillende doelen hebt waar je naartoe kunt werken en verdienen, dan is het een goed idee.

Net als Chapter 1 biedt de Battle Pass van Chapter 2 zowel gratis als premium beloningen. Dit komt bovenop de microtransacties die worden aangeboden voor cosmetische upgrades in de Fortnite Shop. Deze beloningen zijn puur cosmetisch, maar bieden grote persoonlijkheden. Ze variëren van nieuwe skins, zoals reddingswerkers of monsters gemaakt van Slurp Juice (de oplossing die spelers beschermt tegen schade), nieuwe zweefvliegtuigen om op de kaart te lanceren, nieuwe pikhouwelen en rugzakken, maar ook gekke dansen en emotes voor goofy plezier.

Om toegang te krijgen tot de premium beloningen, moeten spelers de Battle Pass kopen door in-game valuta te kopen die bekend staat als V-Bucks. De Battle Pass kost 950 V-Bucks of $ 9,50. Als je cosmetische upgrades op prijs stelt, is het een leuke add-on. Als cosmetica niet zo belangrijk voor je is, is de Battle Pass een functie die je gemakkelijk kunt overslaan, maar als je graag verschillende doelen hebt waar je naartoe kunt werken en verdienen, dan is het een goed idee. Elke Battle Pass is alleen geldig voor het seizoen waarin ze zijn gekocht, dus als je laat in het seizoen lid wordt, overweeg dan of het de moeite waard is om te investeren in een beloningssysteem dat je misschien niet kunt voltooien.

Image
Image

Modes: tijdelijke en alternatieve spelmodi voor afwisseling

Alsof de spelmechanica en de cosmetica niet opwindend genoeg waren, gaat Epic Games nog een stap verder door alternatieve modi, tijdelijke spelmodi en evenementen met unieke beloningen aan te bieden.

Deze omvatten permanente alternatieve modi zoals Team Rumble, met teams van 50 tegen 50 die strijden om een eliminatietelling om de wedstrijd te winnen, of crossover-evenementen tussen DC, Marvel, Stranger Things, John Wick, de NFL en meer. Deze crossover-evenementen zijn niet alleen op gevechten gebaseerde Epic Games is zelfs zo ver gegaan als het hosten van een virtueel concert op zijn servers met Marshmello, een populaire DJ en Fortnite-fan zelf. Het lijkt misschien vreemd, maar Epic zoekt consequent naar manieren om het spel opnieuw uit te vinden en de grenzen te verleggen van wat videogames aankunnen. Dit zorgt ervoor dat Fortnite fris en interessant blijft.

Als je graag verschillende beloningen verdient, geïntrigeerd bent door bouwmechanica, of gewoon een casual game waardeert die je kunt oppakken en spelen, is Fortnite's Battle Royale de duidelijke winnaar.

Bottom Line

De enige beslissing die spelers hoeven te nemen, is of ze de Battle Pass willen kopen, die te koop is voor 950 V-Bucks ($ 9,50). Verder is Fortnite Battle Royale gratis en beschikbaar op bijna elk groot platform: pc/Mac, Xbox One, PS4, iOS, Android en Nintendo Switch. Wat beter is, wordt ook platformonafhankelijke gameplay ondersteund, zodat je overal en altijd met vrienden kunt spelen.

Apex Legends vs. Fortnite Battle Royale

Battle Royale-games hebben de laatste tijd veel opschudding gezien in het veld, met de nieuwste uitdager die in februari 2019 arriveerde dankzij Apex Legends van Respawn Entertainment. Apex Legends is een first-person shooter en battle royale-game waarbij 60 spelers op een kaart worden gedropt en strijden tegen squadrons van drie om de heerschappij.

Met een spelersbestand van 70 miljoen mensen, slaat Apex Legends snel aan op Steam. Over het algemeen voelt het als een meer volwassen versie van Fortnite. In plaats van oververzadigde, cartoonachtige graphics, gekke dansen en emotes, worden spelers begroet door een meer verfijnde wereld die een glorieuze botsing van vuur en ijs is, en een grafische engine die doet denken aan de Titanfall-franchise. Rennen rond lavavelden, ziplinen door ijskraters en parachutespringen in de wolkenkrabbers van Capitol City is een echte traktatie. Een van de beste onderdelen van de kaart is het treinsysteem dat het eiland overspant, waardoor je snel tussen locaties kunt reizen en onverwachte kansen kunt benutten.

Naast de fantastische graphics biedt Apex Legends een geavanceerd ping-systeem dat onder meer plunderingen, vijandelijk gedrag, goedhartige gijzelingen en bewegingstactieken communiceert. Het is een systeem dat Fortnite zelfs op een beperktere manier heeft overgenomen. In tegenstelling tot het wapensysteem van Fortnite, bevat Apex Legends wapenbijlagen voor extra aanpassingsopties. Deze variëren van scopes, uitgebreide magazijnen, hop-ups tot het wijzigen van de vuursnelheid, voorraden en vatstabilisatoren.

Apex Legends heeft onlangs zijn derde seizoen bereikt en biedt zijn eigen Battle Pass voor 950 Apex Coins of $ 9,50, hoewel de beloningen lang niet zo aanlokkelijk lijken als die van Fortnite. Het biedt ook zowel gratis beloningen als betaalde beloningen voor spelers die de Battle Pass kopen, maar de gratis beloningen zijn er maar heel weinig. Veel van de spelersskins en wapenskins zijn leuk, maar hun aanwezigheid lijkt contra-intuïtief, vooral als je bedenkt dat je zelden de spelersskins ziet die je verdient in Apex Legends dankzij de first-person shooter-stijl. De enige keer dat je ze kunt waarderen, afgezien van de laadschermen, is wanneer je afwerkingsbewegingen uitvoert, een speler nieuw leven inblaast of skydive, wat vreemd lijkt voor iets dat je kunt aanpassen en extra cosmetica kunt kopen via microtransacties.

Als je graag verschillende beloningen verdient, geïntrigeerd bent door bouwmechanica of gewoon een casual game waardeert die je kunt oppakken en spelen, dan is Fortnite's Battle Royale de duidelijke winnaar. Als je echter op zoek bent naar een meer geavanceerde game, is Apex Legends een aantrekkelijke uitdager en zeker de moeite waard om nog een keer te bekijken - en net als Fortnite is Apex Legends gratis om te spelen. Dus, als je de tijd hebt, waarom probeer je dan niet beide?

Een leuke, snelle battle royale die met recht de wereld stormenderhand heeft veroverd

Fortnite heeft de wereld stormenderhand veroverd en met meer dan 250 miljoen spelers wereldwijd is het gemakkelijk te begrijpen waarom het zo geliefd is. Als je een fan bent van campy-plezier, levendige graphics, third-person shooters of battle royale-games, dan is Fortnite's Battle Royale zeker de moeite van het bekijken waard - en het beste van alles, het is gratis om te spelen. Gecombineerd met het voortdurende vermogen van Epic Games om Fortnite seizoen na seizoen opnieuw uit te vinden, is Fortnite Battle Royale een absolute winnaar in onze boeken.

Specs

  • Productnaam Fortnite Battle Royale
  • Epic Games van het productmerk
  • Prijs $29,99
  • PC Minimale instellingen OS: Windows 7/8/10 64-bit, CPU: Core i3 2,4 Ghz, Geheugen: 4GB RAM, GPU: Intel HD 4000
  • PC Aanbevolen instellingen OS: Windows 7/8/10 64-bit, CPU: Core Core i5 2,8 Ghz, Geheugen: 8GB RAM, GPU: Nvidia GTX 660 of AMD Radeon HD 7870 equivalent DX11 GPU
  • Mac Minimale instellingen OS: Mac OSX High Sierra (10.13.6+), CPU: Core i3 2.4 Ghz, Geheugen: 4GB RAM, GPU: Intel Iris Pro 5200
  • Mac Aanbevolen instellingen Besturingssysteem: Mac OSX High Sierra (10.13.6+), CPU: Core i5 2.8 Ghz, Geheugen: 8GB RAM, GPU: Nvidia GTX 660 of AMD Radeon HD 7870 equivalent DX11 GPU
  • Platformen pc/Mac, Xbox One, PS4, iOS, Android en Nintendo Switch
  • Ondersteunde talen Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans (Latijns-Amerika, Spanje), Turks

Aanbevolen: