Canon PIXMA TR4520 Review: All-in-One op instapniveau die waarmaakt

Inhoudsopgave:

Canon PIXMA TR4520 Review: All-in-One op instapniveau die waarmaakt
Canon PIXMA TR4520 Review: All-in-One op instapniveau die waarmaakt
Anonim

Bottom Line

De Canon Pixma TR4500 is een zeer betaalbare all-in-one inkjetprinter op instapniveau die een uitstekende keuze is voor thuisgebruik en lichte thuiskantoren. Het dekt alle basissen vakkundig, maar verwacht geen fotoafdrukken van wereldklasse.

Canon Pixma TR4520

Image
Image

We hebben de Canon PIXMA TR4520 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Canon Pixma TR4500 is een instapmodel all-in-one (AIO) inkjetprinter met draadloze connectiviteit en ondersteuning voor Amazon's Alexa. Dit is een lichte printer die het meest geschikt is voor thuisgebruik, en er hangt een passend prijskaartje aan. Het heeft een aantal leuke functies, zoals automatisch dubbelzijdig afdrukken, en de afdrukkwaliteit is iets beter dan ik normaal verwacht van een budget all-in-one.

Ik heb de Pixma TR4500 in mijn thuiskantoor geïnstalleerd voor vijf uur intensief testen en ongeveer vijf dagen algemeen gebruik. Ik testte zaken als afdruksnelheid en -kwaliteit, afdrukkwaliteit van foto's, scan- en kopieermogelijkheden en gebruiksgemak. Ik was aangenaam verrast door de algehele prestaties van zo'n betaalbare printer, maar niet genoeg om hem aan te bevelen voor iets anders dan licht thuisgebruik.

Ontwerp: Oldschool-interface en bedieningselementen

De Pixma TR4500 ziet er over het algemeen niet gedateerd uit, maar de interface en bedieningselementen wel. In een tijd waarin veel inkjetprinters op instap- en middenniveau zijn overgestapt op grote, kleurrijke schermen, heeft de Pixma TR4500 een klein LCD-scherm en een groot assortiment fysieke knoppen. Het display is erg schaars en een beetje moeilijk te lezen als je er niet vanuit de juiste hoek naar kijkt, maar de grote knoppen zijn gemakkelijk te herkennen, waardoor de printer redelijk gebruiksvriendelijk is.

Het display en het bedieningspaneel bevinden zich aan de bovenkant van de printer, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is als u staat en naar beneden kijkt. Probeer het te gebruiken terwijl u voor de printer zit, en u zult moeite hebben om het scherm te lezen vanwege de bovengenoemde problemen met de kijkhoek.

Rechts van het display en het bedieningspaneel vindt u een opklapbaar paneel dat de automatische documentinvoer (ADF) verbergt. Daaronder bevindt zich een uitgesneden vak dat is ontworpen om documenten op te bergen nadat ze door de ADF zijn gehaald.

Het bedieningspaneel en de ADF klappen beide omhoog, dus het verwijderen van papierblokkades is een fluitje van een cent. Als u de ADF omhoog klapt, wordt ook een standaard flatbedscanner weergegeven als u een enkel document moet scannen, of als u iets moet scannen dat een onregelmatig formaat heeft of te dik is om door de ADF te gaan.

De voorkant van de printer klapt open en onthult de papiercartridge en het telescopische platform dat is ontworpen om documenten op te vangen terwijl ze worden afgedrukt. De papiercassette is handig aangesloten op de voorklep.

Verdere toegang tot de binnenkant is beschikbaar door een paneel naar beneden te klappen dat zich achter de hoofdklep bevindt. Hierdoor kunt u de twee inktcartridges plaatsen en toegang krijgen tot het papier in geval van een storing.

De achterkant van de printer is voorzien van de netsnoerconnector, Ethernet-poort, USB-poort en een aangesloten telefoonaansluiting als u de faxmogelijkheden van de machine wilt gebruiken. Er is ook een snelontgrendeling om een paneel te verwijderen voor extra toegang tot papierstoringen.

Image
Image

Configuratieproces: Theoretisch eenvoudig, maar ik kwam wel problemen tegen

Het instellen van de Pixma TR4500 zou vrij eenvoudig moeten zijn. Het begint met het stevig plaatsen van de twee inktcartridges, een kleur en een zwarte, en vervolgens de voorkant van het apparaat sluiten. U kunt de printer vervolgens instellen met de Canon PRINT-app.

Het zou allemaal vrij snel en gemakkelijk moeten zijn, maar ik kwam een probleem tegen waarbij het papier van verschillende formaten vastliep en foutcodes veroorzaakte tijdens het installatieproces. Dit is dezelfde set papier die ik gebruik voor al mijn printertests, en ik heb nog nooit een printer zoveel vellen zien opeten.

Toen de printer eenmaal tot rust kwam en stopte met het eten van mijn papier, was het proces redelijk pijnloos. Het is me gelukt om alles in te stellen en verbinding te maken met wifi met behulp van de Canon-app op mijn telefoon, waarna ik kon beginnen met afdrukken.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: fantastische kwaliteit voor een printer op instapniveau

De PIXMA TR4520 presteert zeer goed op het gebied van afdrukkwaliteit en produceert resultaten die perfect acceptabel zouden zijn in een professionelere kantooromgeving als verschillende beperkingen dat type gebruik niet uitsluiten. De tekst was scherp en duidelijk bij het afdrukken van zwart-wit tekstdocumenten, zelfs bij het afdrukken van vrij kleine lettertypen.

Gemengde tekst en afbeeldingen kwamen ook redelijk goed uit, inclusief kleurenafbeeldingen, vooral gezien het feit dat dit een instapmodel alles-in-één is. De kleurweergave was redelijk vervaagd op normaal papier, maar deed het vrij goed met verlopen en zeer fijne lijnen.

Ondanks de lage prijs en de afhankelijkheid van een inktcartridge met één kleur, produceert de PIXMA TR4520 fotoafdrukken van verrassend hoge kwaliteit. Ik heb een verscheidenheid aan foto's afgedrukt in 4x6-inch en 8x10-inch, en ze waren uniform levendig en kleurrijk, met prachtig verzadigde kleuren en goed uitgevoerde fijne details. Niet op het niveau van een goede fotoprinter, maar best goed voor een all-in-one in deze prijsklasse.

De TR4520 is absoluut een stuk beter dan wat ik gewend ben van een fotoprinter in deze prijsklasse, hoewel de inktkosten hoog genoeg zijn dat je dit apparaat waarschijnlijk niet als je primaire apparaat wilt gebruiken fotoprinter.

De TR4520 is absoluut een stuk beter dan wat ik gewend ben van een fotoprinter in deze prijsklasse, hoewel de inktkosten hoog genoeg zijn dat je dit apparaat waarschijnlijk niet als je primaire apparaat wilt gebruiken fotoprinter.

Afdruksnelheid: te langzaam voor intensief gebruik

Hoewel de PIXMA TR4520 prints van verrassend hoge kwaliteit produceert, komen ze er tergend langzaam uit. Ik heb het getimed op minder dan 9 pagina's per minuut (ppm) voor zwart-wittekst, wat aanzienlijk langzamer is dan andere printers die ik in dit bereik heb getest, waarvan de meeste meer dan 11 ppm afdrukken.

Kleurenpagina's komen er nog langzamer uit, aangezien de PIXMA TR4520 minder dan vijf kleurenpagina's per minuut afdrukt.

De PIXMA TR4520 doet het iets beter bij het printen van kleurenfoto's. Ik heb het gemiddeld op iets minder dan een minuut getimed om mijn 4x6-inch testfoto's af te drukken. Dat maakt het niet bepaald een snelheidsduivel, maar het is niet in lijn met andere printers die ik in dit bereik heb getest.

Hoewel de PIXMA TR4520 prints van verrassend hoge kwaliteit produceert, komen ze er tergend langzaam uit.

Bottom Line

De PIXMA TR4520 maakt fatsoenlijke kopieën van zwart-witdocumenten, met tekst die duidelijk genoeg is om te lezen, en goede grafische reproductie. Kopiëren in kleur is iets minder indrukwekkend en traag, maar meer dan acceptabel voor zo'n betaalbare printer.

Bedrijfskosten: te duur voor alles behalve incidenteel gebruik

Hoewel de PIXMA TR4520 zelf goed geprijsd is en een betere kwaliteit levert dan ik had verwacht, zijn de lopende kosten van het gebruik van deze printer te hoog voor alles behalve incidenteel thuisgebruik.

De standaard zwarte cartridge heeft een adviesprijs van $ 18, terwijl de driekleurencartridge een adviesprijs van $ 23 heeft, en ze hebben allebei een nominale waarde van 180 pagina's. De XL-cartridges kosten $ 26 en $ 30 per stuk, en ze hebben elk 300 pagina's.

In mijn ervaring gaan deze Canon-cartridges niet zo lang mee als de paginaclassificatie. Maar zelfs als ze dat wel zouden doen, zou u $ 0,08 per pagina moeten betalen voor zwart-wit en meer voor kleurenpagina's. Dat is prima om hier of daar een document of foto af te werken, maar het zal snel oplopen in elke vorm van een afdrukomgeving met gemiddeld tot hoog volume.

Image
Image

Connectiviteit: draadloze opties, maar ontbreekt in vergelijking met de concurrentie

Connectiviteitsopties zijn het enige gebied, behalve de bedrijfskosten, waar de PIXMA TR4520 echt waarmaakt voor zijn lage prijskaartje. Het heeft standaard Ethernet- en Wi-Fi-connectiviteit, en u kunt bedraad of draadloos afdrukken vanaf uw computer of via de Canon PRINT-app, maar er is hier geen Wi-Fi Direct- of NFC-connectiviteit.

Deze printer heeft ook een oude USB 2.0 Type B-connector in plaats van de snelle USB 3.0 Type-A-poorten die je bij veel concurrenten ziet. En dat is alles wat je krijgt. Het is begrijpelijk dat de connectiviteitsopties een beetje licht zijn vanwege de algehele lage prijs van dit apparaat, maar het is nog steeds een zwak punt.

Image
Image

Papierverwerking: genoeg voor standaard thuisgebruik

De Pixma TR4500 heeft een enkele lade voor 100 vel die u kunt configureren voor verschillende papierformaten, waaronder fotopapier. De capaciteit zou voldoende moeten zijn als je dit als een thuisprinter gebruikt die slechts af en toe een afdruktaak aankan, maar het is klein genoeg dat ik het frustrerend zou vinden om het voor een langere tijd in mijn eigen thuiskantoor te gebruiken.

Andere printers die ik in deze prijsklasse heb getest, zoals de Epson WF2760, hebben doorgaans een capaciteit van ongeveer 150 vel, en printers die zijn ontworpen voor uitgebreider gebruik worden vaak geleverd met twee laden of ten minste een secundaire papierinvoer.

Prijs: Fatsoenlijke basisprijs en een fantastische straatprijs

Met een adviesprijs van $ 100 is de Pixma TR4500 geprijsd om te verkopen. Het is iets lager geprijsd dan concurrenten met vergelijkbare mogelijkheden, wat tot uiting komt in zaken als de kleine papierlade en het ontbreken van individuele kleureninktcartridges.

De straatprijs van de Pixma TR4500 is meestal veel lager, waarbij Canon zelf de printer voor slechts $ 50 aanbiedt via zijn directe verkooppunt. Voor die prijs is dit een fantastische thuisprinter voor licht gebruik, en het is onwaarschijnlijk dat u een betere optie zult vinden voor een lagere prijs.

Canon PIXMA TR4520 vs. Epson WF2760

Met een adviesprijs van $ 130 is de Epson WF2760 (zie op Amazon) iets duurder dan de PIXMA TR4520. Het zijn beide inkjet all-in-one printers met vergelijkbare mogelijkheden, en ze zijn beide ontworpen voor redelijk licht gebruik.

De Epson WF2760 heeft drie verschillende kleuren inktcartridges in vergelijking met de enkele kleurencartridge van de PIXMA TR4520. Hoewel de PIXMA behoorlijk goed is in het printen van foto's, is de Epson doorgaans goedkoper in gebruik omdat hij alleen elke cartridge hoeft te vervangen als de inkt bijna op is.

De Epson is ook een snellere printer, biedt een breder scala aan draadloze connectiviteitsopties en heeft een grotere papierlade.

Hoewel de Epson qua cijfers een wat betere printer is, maakt de normale verkoopprijs van de PIXMA TR4520 van slechts $ 49,99 hem de aantrekkelijkere keuze voor licht thuisgebruik. Voor het geld zijn de iets betere prestaties van de Epson gewoon niet genoeg om de balans te laten doorslaan.

Als je een printer nodig hebt die beter geschikt is voor een thuiskantoor of zelfs een kleine kantooromgeving, zullen de PIXMA TR4520 of de Epson WF2760 waarschijnlijk niet voldoen. Daarvoor moet je wat ruimte maken in het budget voor zoiets als de Canon PIXMA G6020, die een straatprijs heeft die dichter bij $ 249 ligt.99.

Een alles-in-één printer met een geweldige prijs voor thuisgebruik in kleine volumes

De PIXMA TR4520 heeft een geweldige prijs voor wat je krijgt, maar dit is geen printer voor grote volumes. Het is het meest geschikt voor thuisgebruik met een laag volume, waarbij u uw printer niet vraagt om meer dan ongeveer 100 pagina's per maand uit te geven en slechts hier en daar een paar foto's afdrukt. Het heeft een geweldige afdrukkwaliteit en een aantal leuke functies zoals Alexa-integratie, maar het kleine formaat van de lade en de hoge bedrijfskosten zouden ervoor moeten zorgen dat u deze printer niet in kantoor- of zakelijke toepassingen gebruikt.

Specs

  • Productnaam Pixma TR4520
  • Product Merk Canon
  • SKU 2984C002AA
  • Prijs $99,99
  • Gewicht 13 lbs.
  • Productafmetingen 17,2 x 11,7 x 7,5 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, iOS, Android
  • Type printer Inkjest AIO
  • Cartridges Two (zwart en kleur)
  • Duplex printen Ja
  • Ondersteunde papierformaten 4 x 6, 5 x 7, 8 x 10, Letter, Legal, V. S. 10 Enveloppen
  • Connectiviteitsopties Ethernet, Wi-Fi, AirPrint, Cloud Print, Canon PRINT-app

Aanbevolen: