7 Days to Die Review: Zombies een leuke facelift geven, 7 dagen en één sandbox-platform tegelijk

Inhoudsopgave:

7 Days to Die Review: Zombies een leuke facelift geven, 7 dagen en één sandbox-platform tegelijk
7 Days to Die Review: Zombies een leuke facelift geven, 7 dagen en één sandbox-platform tegelijk
Anonim

Bottom Line

Hoewel er enkele tekortkomingen zijn in 7 Days to Die, is het een zombie-sandbox met vroege toegang waar we een zwak voor hebben vanwege het uitgebreide crafting-systeem en de leuke sandbox-gameplay.

7 dagen om te sterven

Image
Image

We hebben 7 Days to Die gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Iedereen houdt van zombies, maar er zijn zoveel zombieschieters dat het moeilijk kan zijn om ze van elkaar te onderscheiden. Maar toen we 7 Days to Die speelden, sprongen we op van vreugde en grepen we onze digitale cricketbats, volledig voorbereid om vol Shaun of the Dead te gaan op hordes ondoden. Een spel dat losjes is gebaseerd op een nucleaire fall-out die eindigt met de val van de beschaving en het spawnen van ondode, hongerige vrienden, klinkt als een goede tijd. Met meer dan 500 uur aan het spel, hebben we het getest in vier grote alfa-updates, waarbij we kennis hebben genomen van gameplay, plot, gebruiksgemak en prijs. Lees verder om erachter te komen wat we ervan vinden.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig dankzij Steam

7 Days to Die voor pc is te vinden op Steam, waardoor het gemakkelijk te installeren is. Het duurt even om te downloaden, maar zodra het opstart, ben je binnen. Je drukt op de knop "Nieuw spel" en moet je een nieuw personage maken, wat gemakkelijk is als je een van de vooraf ingestelde tekens uit de lijst. Als je een uniek personage wilt maken, is dat eenvoudig met een creatiesysteem vergelijkbaar met Skyrim. Alles, tot aan de boog op de wenkbrauwen, is aanpasbaar.

Een van de leukste aspecten van 7 Days is dat wanneer je een game opstart, en zelfs daarna, je een overvloed aan opties hebt om de gameplay aan te passen. Wil je Scavenger (gemakkelijkste instelling) of wil je spelen op de moeilijkste instellingen waarin de game je eigenlijk vertelt: "Je bent een slechte moeder!"? Wilt u dat de 24-uurscyclus 30 minuten of twee uur re altime beslaat? Wil je dat zombies 's nachts sprinten? Hoeveel zombies wil je in je horde van dag 7? Dit zijn allemaal geweldige opties voor het creëren van unieke en uitdagende gameplay.

Image
Image

Plot: Open wereld horror sandbox

Wanneer je voor het eerst begint met spelen, duurt het ongeveer 20 seconden voordat het opstart, en dan hap je naar adem, terwijl je je blote handen voor je uitsteekt, drinkend in het landschap van een van de vijf biomen: sneeuw, bos, woestijn, woestenij en verbrand.

Er verschijnt een prompt op het scherm, waarmee een korte tutorial begint over hoe je de basisprincipes van het spel moet aanpakken. Deze tutorial leidt je door de basistechnieken en helpt je bij het maken van bijlen, kleding van plantaardige vezels en houten wapens zoals knuppels en bogen. Het helpt je ook naar de dichtstbijzijnde winkel van Traitor Joe's, waar je essentiële benodigdheden en wapens kunt kopen, maar sorry, geen overnachtingen. Nadat je de tutorial hebt voltooid, krijg je wat vaardigheidspunten om te besteden op je vaardighedenpagina, we zullen dat hieronder in meer detail bespreken.

Je hebt water nodig en je moet jagen, foerageren en scharrelen om te overleven. Je zult de effecten van hitte voelen als de woestijn je temperatuur verhoogt, en je zult verhongeren als het sneeuwbioom je calorie-inname uitput.

Zodra je de tutorial hebt voltooid, is het een open sandbox besprenkeld met horror- en overlevingselementen. De game verwijst losjes naar nucleaire fall-out, maar waar het om gaat, is dat de beschaving onlangs is gevallen en dat jij de enige persoon bent die nog leeft. Anders dan dat, is de wereld van jou om te veroveren. Alpha 17 heeft een aantal kleinere missies van Traitor Joe's, zoals het opruimen van zombies op een locatie of het opgraven van instructies op een gemarkeerde plek op de kaart, maar over het algemeen is het doel overleven. Nu lijkt dit misschien een gemakkelijke prestatie. Zombies zijn tenslotte kwijlende, kwijlende monsters, maar 7 Days to Die zal je misschien verrassen (daarover later meer).

Het andere, titulaire deel van de plot: elke zeven dagen da alt een horde zombies op je af. Ze kennen je locatie. Ze zullen je vinden en zich een weg naar je banen, en je moet jezelf en je basis tegen hen beschermen. Naarmate de 7 dagen verstrijken, worden ze moeilijker te verslaan. We hebben begrepen dat het einddoel van 7 Days is om een verhaal toe te voegen, maar op dit moment zijn ze gericht op het verbeteren van de algemene gameplay. We hopen dat het verhaal optioneel zal zijn, omdat het als survivalhorror-sandbox erg goed werkt.

Image
Image

Gameplay: kan beter, maar over het algemeen solide

7 Days to Die heeft twee speelbare kaarten: Navezgane, een enorme vierkante kaart die bestaat uit vijf biomen waarin je de sandbox-wereld in je voordeel kunt gebruiken; en willekeurige kaartgeneratie, een kaart die willekeurig steden en biomen voortbrengt. De laatste is voor spelers die een grotere uitdaging willen, aangezien geen willekeurige kaart hetzelfde is. De eerste heeft echter leuke elementen zoals een school, compleet met opladende voetbalzombies en een stripclub. Alleen al van deze twee soorten kaarten kan het spel uren duren (zoals we al zeiden, we hebben op dit moment 500 uur geklokt).

Zombies worden verondersteld schuivende, kwijlende monsters te zijn met een voorliefde voor hersens. In 7 Days heeft Alpha 17 het echter bijgewerkt zodat deze zombies intelligent zijn. Ze weten wanneer je vallen hebt gemaakt en gezet, en ze manoeuvreren er gemakkelijk omheen.

Zoals we eerder vermeldden, zouden zombies schuivende, kwijlende monsters zijn met een voorliefde voor hersens. Alpha 17 heeft het spel echter bijgewerkt zodat deze zombies intelligent zijn. Ze weten wanneer je vallen hebt gemaakt en ingesteld, en ze manoeuvreren er gemakkelijk omheen. Het is enigszins frustrerend als je je basis tegen hen probeert te beschermen en de ontwikkelaars het zo hoog hebben opgevoerd dat je echt moeite hebt om je basis te verdedigen.

Als je echter van dat soort uitdagingen houdt, knuppel en schiet je een weg door de horde en maak er een knaller van. Dat gezegd hebbende, 7 Days heeft ook een aantal echt coole zombies die de gameplay onvoorspelbaar en uniek maken. Deze omvatten: schreeuwende zombies, die hordes waarschuwen en spawnen met een banshee-achtige kreet; spinzombies, die door je ramen kunnen klimmen voor een onverwacht avondfeest; en politieagentzombies, die een solide combinatie vormen die doet denken aan de Spitter en Boomer uit de Left 4 Dead-franchise.

Er is ook een vaardighedenboom die je betere vaardigheden geeft terwijl je verder gaat. We vinden dat deze vaardigheidsboom enigszins gebrekkig is, omdat ze willen dat je langzaam niveaus opbouwt en belangrijke aspecten, zoals de smederij en fietsen, beperkt tot niveau 20. Om dit te doen, moet je je een weg banen door hordes, zoals doden zombies is de meest effectieve manier om ervaring op te doen en een hoger niveau te bereiken. Als dit jouw voorkeur is, dan zul je veel plezier beleven aan deze game. Als je de voorkeur geeft aan bouwen en knutselen, dan raden we aan te kiezen voor iets als Minecraft of Terraria. Een snelle opmerking: omdat dit een spel in uitvoering is, heeft Alpha 18 beloofd dit te herstructureren, dus dit kan veranderen als de nieuwe update uitkomt.

Nog een enorm voordeel is dat elk gebouw in de game een mini-kerker is. Gevuld met vallen, slapende zombies en veel buit, het is een geweldige aanvulling op een game die een beetje extra inspanning nodig had om de game leuk en speelbaar te maken. In één huis hebben we bijvoorbeeld een inval gedaan op multiplayer, een van ons viel door een zwakke vloerplank en belandde in een kamer vol zombies. De buit in het huis - een jachtgeweer, met een paar wapenaanpassingen om sterkere wapens te maken - maakte het echter leuk, onvoorspelbaar en de moeite waard.

Elke zeven dagen da alt een horde zombies op je af. Ze kennen je locatie. Ze zullen je vinden en zich een weg naar je banen, en je moet jezelf en je basis tegen hen beschermen.

Voor het grootste deel zijn de bedieningselementen heel gemakkelijk te beheren op de pc, bestaande uit de eenvoudige, redelijk universele WASD-toetsenbordbedieningen. Als je de WASD-besturingselementen niet leuk vindt, is het ook heel gemakkelijk om naar binnen te gaan en ze te wijzigen. We hielden van het gebruiksgemak, omdat we zonder een ruwe start in de twee kaarten van de game konden springen. We vonden het ook leuk dat vanwege de eenvoudige bediening het gemakkelijk was om zombies aan te vallen met melee- en afstandswapens.

Image
Image

Graphics: verouderd, maar gedetailleerd op optimaal

Voor een game die oorspronkelijk in 2013 werd uitgebracht, zouden de graphics iets beter kunnen zijn, zelfs als je op optimale instellingen speelt. Vroeger speelden we op lagere instellingen in plaats van uit te geven aan een mooie grafische kaart. Als je op de lagere instellingen speelt, is het huiveringwekkend, hoewel niet zo huiveringwekkend als de laagste instellingen van de Witcher 3.

7 Days heeft een fatsoenlijk 3D-grafisch systeem dat ze zeker hebben verbeterd sinds de alfa-updates zijn uitgebracht. Hierdoor zijn ook de minimumeisen verhoogd. Degenen die op minimale instellingen spelen, willen daar misschien kennis van nemen. Hoewel we hopen dat ze deze tijdens de volgende alfa-updates zullen verbeteren, nemen we de graphics zoals ze waren op het moment van deze beoordeling, en op dit moment, terwijl ze gedetailleerd zijn over optimale instellingen, kunnen ze beter zijn.

Omdat de graphics nogal een allegaartje zijn, kunnen de frames per seconde (fps) dramatisch variëren. We ondervonden druppels tot 18 fps tijdens het spelen. Als je omringd bent door een horde, kan dat je je leven kosten.

Platform: het is ingewikkeld

7 Days to Die draait op veel platforms: pc, PS4 en Xbox 360. We speelden 7 Days op pc en op het moment van schrijven brachten ze een teaser uit voor de Alpha 18-update die zou worden uitgerold naar de pc-versie van het spel.

De laatste keer dat we het controleerden, ging het bedrijf dat alle consolerechten bezat, Telltale, failliet en bevonden The Fun Pimps (de ontwikkelaar) zich in een juridisch dilemma om hun eigen rechten terug te krijgen. De kans is groot dat er geen update zal zijn in de consoleversies van de game zodra dit probleem zijn weg vindt naar de rechtbanken. Daarom raden we je ten zeerste aan om de pc-versie te kopen als je besluit dat dit een spel is dat je misschien wilt proberen.

Bottom Line

Met ongeveer $ 25 is 7 Days niet het duurste zombiespel op de markt. Het is echter het duurste alfa-zombiespel dat er is. Omdat je het op Steam of Humble Bumble kunt kopen, raden we aan te wachten op een Steam-uitverkoop en het voor een korting te krijgen, vooral omdat het nog steeds bezig is. Op deze manier, als je besluit dat je het in de toekomst niet leuk vindt, ben je niet de volledige prijs kwijt.

Competitie: andere sandbox-shooters

Het is moeilijk om 7 Days te vergelijken met andere sandboxen die er zijn vanwege de grote focus op knutselen en bouwen. Minecraft heeft uitgebreide creaties en aantoonbaar goede graphics met zijn klassieke blokkerige uiterlijk. Terraria beschikt ook over zombies en knutsel- en bouwmogelijkheden, hoewel ze 2D zijn in plaats van 3D zoals in 7 Days. En ze staan allemaal garant voor urenlang speelplezier met leuke wendingen.

Als iets deze games kan onderscheiden, is het het pure realisme van 7 Days. Je hebt water nodig en je moet jagen, foerageren en speuren om te overleven. Je zult de effecten van hitte voelen als de woestijn je temperatuur verhoogt, en je zult verhongeren als het sneeuwbioom je calorie-inname uitput. En dat is alles voordat we de wolven en zombieberen hebben genoemd (ja, ze bestaan, en nee, ze zijn niet gemakkelijk uit te schakelen) in 7 dagen. Als je van een gevoel van realisme houdt in je zombiespellen, dan is 7 Days iets voor jou. Zo niet, dan raden we aan om Minecraft of Terraria te bekijken.

Als je van slimme zombies houdt, zul je deze game geweldig vinden

Ondanks grafische fouten, v alt er veel te genieten van 7 Days to Die. Het uitdagende skill tree-systeem en gevaarlijke intelligente zombies voegen een element toe dat normaal gesproken niet voorkomt in zombieshooters. Als je urenlang aan een game wilt binden, bases wilt bouwen en kerkerachtige huizen wilt verkennen terwijl je zombie-cheerleaders verslaat, dan kan 7 Days to Die een leuke manier zijn om wat stress te verlichten na een lange dag werken.

Specs

  • Productnaam 7 dagen om te sterven
  • UPC 017817770613
  • Prijs $24.99
  • Releasedatum december 2013
  • Beschikbare platforms PC, PS 4, Xbox
  • Processor Minimaal 2,4 GHz Dual Core CPU
  • Geheugen Minimaal 6 GB RAM
  • Graphics 1 GB toegewezen geheugen
  • Game Updates Alpha 17.4 uit; Alpha 18 aangekondigd

Aanbevolen: