Mario + Rabbids Kingdom Battle Review: een leuk turn-based tactisch rollenspel

Inhoudsopgave:

Mario + Rabbids Kingdom Battle Review: een leuk turn-based tactisch rollenspel
Mario + Rabbids Kingdom Battle Review: een leuk turn-based tactisch rollenspel
Anonim

Bottom Line

Mario + Rabbids Kingdom Battle is een helder en humoristisch turn-based tactisch rollenspel dat perfect is voor alle leeftijden.

Ubisoft Mario + Rabbids Kingdom Battle

Image
Image

We hebben Mario + Rabbids Kingdom Battle gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Mario + Rabbids Kingdom Battle is een turn-based tactisch rollenspel dat is gericht op het combineren van de humor van Rabbids met de wereld van Mushroom Kingdom. Het combineert heldere graphics met een uitgebalanceerde gameplay, waardoor een leuke ervaring voor elke leeftijd ontstaat. We speelden Mario + Rabbids Kingdom Battle op de Switch, waarbij we de plot, gameplay, graphics en geschiktheid voor kinderen onder de loep namen. We genoten van elke minuut.

Configuratieproces: eenvoudig zoals verwacht

Mario + Rabbids Kingdom Battle vereist een Switch-cartridge om te spelen, tenzij je de downloadbare versie van de game hebt gekocht. De installatie is eenvoudig, als je het eenmaal hebt geïnstalleerd en gestart, selecteer je gewoon de normale spelmodus en begin je aan je avontuur. De game wordt automatisch opgeslagen na gevechten of wanneer je een nieuw hoofdstuk ingaat, dus je hoeft je er geen zorgen over te maken. Pas op dat je het spel niet per ongeluk midden in een gevecht beëindigt, omdat je het helemaal opnieuw moet beginnen.

Image
Image

Plot: Wanneer werelden botsen

Het verhaal begint met het volgen van een tech-goeroe, in wat lijkt op onze wereld. Hij heeft een soort nieuwe headset ontworpen, maar plotseling, vanuit de diepte van een wasmachine, stromen Rabbids zijn kamer binnen. Ze staan bekend als ondeugende, buitenaardse wezens en creëren chaos terwijl men de nieuw uitgevonden headset in handen krijgt. Het smelt samen met zijn gezicht en opent een draaikolk tussen hun wereld en die van Mario. Je doel in het spel is om je een weg te banen door Mushroom Kingdom, vechtend tegen de gekke Rabbids die zijn geïnfecteerd door de gesmolten headset. Je doel is om deze Rabbid te vangen en hem te bevrijden van de controle van de krachtige headset.

Deze inleiding tot het verhaal komt via een vrij lang tussenfilmpje. We waren een beetje geïrriteerd over hoe lang het is, maar als je er eindelijk voorbij bent, maak je kennis met de eerste drie personages van het spel: Mario, Rabbid Luigi en Rabbid Peach. Vanaf daar reis je door Mushroom Kingdom, dat op vreemde wijze is veranderd door de Rabbid-invasie. Terwijl je speelt, word je gevraagd om deel te nemen aan gevechten, waardoor je gedwongen wordt om tegen mini-bazen en hoofdbazen te vechten.

Mario + Rabbids Kingdom Battle zorgt voor een mooie balans tussen geschikt voor kinderen en uitdagend genoeg voor volwassenen om van te houden.

De plot in Mario + Rabbids Kingdom Battle is niet al te ingewikkeld en komt meestal over via dialoog. Er is een leuk heen en weer tussen Mario en een kleine bot waarmee je reist, naar je gestuurd door de vortex door de tech-goeroe die deze hele puinhoop begon. Het hele spel heeft een grappig, geestig gevoel voor humor, wat kinderen zal aanspreken. Het komt soms een beetje kinderachtig over, maar als volwassene hebben we nooit te hard ineengedoken.

Bekijk onze gids voor de beste Nintendo Switch-spellen voor kinderen.

Image
Image

Gameplay: uitgebalanceerd plezier

Mario + Rabbids Kingdom Battle is een turn-based tactisch rollenspel (denk aan Fire Emblem). Om het even op te splitsen, in Mario + Rabbids krijg je een gezelschap van drie personen. Je gaat verder op een kaart en komt gevechten tegen. Deze gevechten hebben vaste kaarten, met vaste grenzen. Aan het begin van elk gevecht krijg je de andere vijanden op het bord te zien, je positie ten opzichte van die van hen en wat je doel ook is voor dat gevecht.

Elk personage mag dan aan de beurt zijn. Je krijgt per beurt te zien naar welke vierkanten je kunt gaan en welke vijanden binnen bereik zijn om aan te vallen. Je moet zorgvuldig plannen wie je moet uitschakelen en hoe je over de kaart gaat bewegen zonder je personages aan gevaar bloot te stellen. Elke beurt moet je tactisch nadenken om vijandelijke bewegingen tegen te gaan terwijl je je eigen aanvallen uitvoert.

Naast de reguliere gevechten waarbij je alle vijanden moet verslaan, heeft de game ook gevechten met verschillende overwinningsvoorwaarden. Je helpt Toad bijvoorbeeld over het slagveld terwijl je hem veilig houdt of je eigen personages over de kaart krijgt zonder iemand te verliezen.

De afwisseling is wat helpt om dingen interessant te houden, dat en de mini-bazen en bazen waar je tegen vecht. In één gevecht sta je voor een Rabbid-versie van Donkey Kong. In een andere moet je vechten tegen een Rabbid-duo, waarvan er één ijs naar je kan gooien, de andere vlammende rotsen. De bazen zijn creatief en nemen veel meer tactische overwegingen in vergelijking met de reguliere gevechten.

De plot in Mario + Rabbids Kingdom Battle is niet al te ingewikkeld en komt meestal over via dialoog.

Terwijl je gaat, ontgrendel je ook nieuwe wapens voor elk personage en kun je zelfs speciale vaardigheden kiezen, zoals Rabbid Peach's genezing of Rabbid Luigi's vampire dash. Je zult slim moeten zijn in het gebruik van deze speciale vaardigheden in elk gevecht, ze kunnen het verschil maken tussen overwinning of nederlaag.

Na het eerste hoofdstuk word je naar het kasteel van Peach gestuurd. Daar zijn de normale, vriendelijke Rabbids begonnen met bouwen. Je kunt wapens kopen in hun nieuwe gevechtsstation, een wasmachine gebruiken om voltooide levels opnieuw te spelen en een museum opzetten met speciale kunstwerken van de buit die je hebt verzameld. Er is ook een Buddydome, waar je bepaalde gevechten met een vriend kunt voeren. In de Versus-modus kiest elke persoon drie personages voor de strijd. Je kiest een kaart, dan kunnen jullie het uitvechten. Dit voegt nog een geweldige functie toe aan een al geweldige game.

Image
Image

Graphics: helder en kleurrijk

De graphics van Mario + Rabbids Kingdom Battle zijn precies zoals ze zouden moeten zijn. Ze zijn helder, kleurrijk, leuk en creatief. Een kaart is gemaakt van houten blokken, een andere van cactussen en trommels, een derde van ijs en sneeuw. Als je goed oplet, zie je veel Mario-referenties weggestopt in het landschap, maar met een twist omdat de Rabbids dingen hebben veranderd. Er is bijvoorbeeld een willekeurig toilet dat je al vroeg tegenkomt, met een rubberen eend in het water en een Rabbid die erop rijdt. De humor in het schrijven komt prachtig tot uiting in de graphics, waardoor alle andere elementen van deze game perfect samenkomen.

Image
Image

Geschikt voor kinderen: vol voor alle leeftijden

Mario + Rabbids Kingdom Battle vindt een mooie balans tussen geschikte kinderen zijn, terwijl het nog steeds uitdagend genoeg is voor volwassenen om er ook van te houden. De humor zal waarschijnlijk bepaalde kinderen doen giechelen en op zijn minst een kleine glimlach van volwassenen toveren. De graphics zijn jeugdig van ontwerp, met felle kleuren en schattige karakters. De gekte die de Rabbids veroorzaken is ook grappig, waarschijnlijk aantrekkelijker voor kinderen dan voor volwassenen. Soms kan het spel een beetje moeilijk worden, maar voor jonge kinderen kun je het spel op makkelijk zetten.

Of je nu een volwassene of een kind bent, je zult uren aan gameplay vinden om je bezig te houden.

Prijs: de kosten waard

Net als bij andere Switch-games kost Mario + Rabbids Kingdom Battle de gebruikelijke $ 60 (adviesprijs). Je kunt het op een gegeven moment misschien in de uitverkoop krijgen, maar dit is een Switch-spel waarvan we denken dat het de volledige prijs waard is. Of je nu een volwassene of een kind bent, je zult uren aan gameplay vinden om je bezig te houden. De herspeelbaarheid helpt ook om het spel de moeite waard te maken. Er is genoeg te doen, van het opnieuw uitvechten van gevechten om een perfecte score te behalen, tot het oplossen van elke puzzel en het ontgrendelen van alle beschikbare speciale kunstwerken.

Image
Image

Competitie: andere turn-based vecht-RPG's

Als je het vechtsysteem in Mario + Rabbids Kingdom Battle leuk vond, moet je op zoek naar andere turn-based tactische RPG's. Op de Switch is een optie Fire Emblem. De gevechten zullen op grotere schaal plaatsvinden en de game zal niet hetzelfde Mario-gevoel hebben, maar het vechtsysteem zou vergelijkbaar moeten zijn. Het is een beetje meer aan de volwassen kant en kan een uitdaging zijn voor een jongere speler. XCOM of XCOM 2 zijn niet beschikbaar voor de Switch, maar zijn een andere turn-based tactische RPG die het bekijken waard is. Als het Mario-gedeelte was wat je leuk vond, raden we je aan Super Mario Odyssey te proberen. Het zal vergelijkbare graphics en verhalen hebben, maar met meer avontuur en platformactie.

Sterk aanbevolen, voor alle leeftijden

Mario+Rabbids Kingdom Battle is een van onze favoriete games voor de Nintendo Switch. De gameplay is soepel en de gevechten zijn uitgebalanceerd, wat casual plezier biedt zonder verzwarend moeilijk te zijn. Het verhaal en de graphics zijn ook goed ontworpen en vloeien mooi samen met de gameplay. We raden het aan voor zowel volwassenen als kinderen.

Specs

  • Productnaam Mario + Rabbids Kingdom Battle
  • Productmerk Ubisoft
  • Prijs $59,99
  • Beschikbare platforms Nintendo Switch