HP OfficeJet Pro 8720 All-in-One Printer Review: een compacte zakelijke printer

Inhoudsopgave:

HP OfficeJet Pro 8720 All-in-One Printer Review: een compacte zakelijke printer
HP OfficeJet Pro 8720 All-in-One Printer Review: een compacte zakelijke printer
Anonim

Bottom Line

De HP OfficeJet Pro 8720 heeft een van de beste waarden voor een volledig uitgeruste all-in-one voor kleurenprinten, biedt een scala aan professionele productiviteitsfuncties en is geschikt voor grote volumes.

HP OfficeJet Pro 8720 alles-in-één printer

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de HP OfficeJet Pro 8720 alles-in-één printer gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

HP's OfficeJet Pro 8720 is misschien een beetje een monster dat op je bureau zit, maar met een goede reden. Stevige materialen en een aantal slimme ontwerpkeuzes zorgen voor een van de meest complete printers die we ooit hebben gezien en die redelijk blijft voor thuisgebruik. Het beschikt over dubbelzijdig printen en scannen met zijn automatische documentinvoer, snel printen (vooral voor kleur) en een volledig software-ecosysteem voor pc en mobiel. Dit alles wordt geleverd met een van de gemakkelijkste en meest automatische installatieprocessen die we ooit hebben gezien voor een alles-in-één.

We hebben de afdruk- en scanmogelijkheden van de OfficeJet Pro 8720 grondig getest. We vonden dat het meer dan capabel genoeg was voor alle behalve de meest uitgebreide en hoogvolume afdruk-, scan-, kopieer- en faxtaken.

Image
Image

Ontwerp: Groot en verantwoordelijk

Hewlett-Packard's jarenlange expertise op het gebied van kantoorproducten voor consumenten komt volledig tot uiting met de OfficeJet Pro 8720. Deze alles-in-één heeft een vriendelijke esthetiek, met zachte, afgeschuinde randen. Er zijn vloeiende, kleine hoeken die de overgangen van 90 graden vervangen, waardoor het de genuanceerde vormfactor meer doet denken aan een moderne auto dan aan conventionele kantoorapparatuur. De matte, gebroken witte behuizing met een leigrijs accent is schoon, elegant en over het algemeen bestand tegen vegen door regelmatig gebruik.

Qua functioneel ontwerp is de OfficeJet Pro 8720 op dezelfde manier verfijnd. De papierlade opent vanaf de voorkant en past zich heel gemakkelijk en intuïtief aan voor alternatieve papierformaten. Het ondersteunt het afdrukken op enveloppen en papier tot Legal-formaat, hoewel het bij verzending slechts één invoer heeft, dus u moet het verwisselen en aanpassen elke keer dat u tussen mediatypes wisselt. Het 4,3-inch kleuren-touchscreen is helder, reageert snel en is gebruiksvriendelijk. Het compromitteert de hele gebruikersinterface, afgezien van de Home-, Help- en Return-knoppen die er direct aan grenzen voor eenvoudige navigatie.

Het instellen van de OfficeJet Pro 8720 was een fluitje van een cent - misschien wel het meest ongecompliceerde installatieproces dat we voor een printer hebben gezien.

Onze favoriete praktische ontwerpkeuze is dat afgedrukte documenten terug naar de printer worden gestuurd in plaats van de standaard uitschuifbare laden die vaak snel documenten op de grond morsen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze de neiging hebben vast te lopen wanneer ze worden uitgeschoven en ingeklapt. Het is een kleine verandering die je op duurdere printers aantreft, maar het is absoluut verfrissend om te zien op een thuisprinter.

Een ongelukkige afweging van deze ontwerpkeuzes is dat de Pro 8270 vrij groot is. De desktopvoetafdruk is een indrukwekkende 19,7 bij 17,7 bij 13,4 inch (HWD), die iets meer boven de basis uitsteekt. Hoewel dit een verder uitstekende alles-in-één is voor thuisgebruik, vereist het wel een behoorlijke hoeveelheid bureauruimte, wat een probleem kan zijn voor thuiskantoren waar ruimte een premie is. Er kan een optionele, tweede papierlade (niet meegeleverd) worden geïnstalleerd, hoewel deze in wezen dient als een basis waarop de hele printer wordt geïnstalleerd, waardoor de totale hoogte met nog eens 3,5 inch of zo wordt vergroot.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudigste installatie rond

Het instellen van de OfficeJet Pro 8720 was een fluitje van een cent - misschien wel het meest ongecompliceerde installatieproces dat we voor een printer hebben gezien. Van het openen van de doos tot het afdrukken van een testpagina (van onze keuze) duurde ongeveer vijfentwintig minuten. Hiervoor vertrouwden we op de meegeleverde snelle installatiehandleiding, die op één dubbelzijdig, taalonafhankelijk blad past. Eenmaal aangesloten en fysiek ingesteld, vergemakkelijkten prompts op het scherm van het touchscreen van de printer de rest van het proces. U krijgt de link naar de website van HP voor een eenvoudige, enkele download die alle stuurprogramma's en software installeert die nodig zijn voor uw pc. De printer wordt ook geleverd met een cd met de benodigde software, als internetverbinding een probleem is.

Een bijzonder leuke bijkomstigheid die we op prijs stelden, was dat het automatische installatieproces twee pagina's afdrukte: een kleurkalibratievel en een bevestigingspagina zodra de wifi was verbonden. Dit laatste diende als een mooi testdocument voordat we zelfs maar aan ons eigen, meer rigoureuze testproces kwamen.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: een inkjet in laserkleding

De HP OfficeJet Pro 8720 is een inkjet, maar met een theoretische maximale printefficiëntie die wedijvert met die van veel duurdere laserprinters. Het is geschikt voor maximaal 24 pagina's per minuut in zwart-wit. Voor kleur vertraagt dit iets tot 20 pagina's per minuut. We konden die snelheden in onze tests niet helemaal evenaren, en kwamen vaak dichterbij in het bereik van 11-14 pagina's per minuut. We waren nog steeds onder de indruk van hoe weinig het vertraagde bij het overschakelen naar dubbelzijdige documenten, waarbij slechts een of twee pagina's per minuut aan efficiëntie verloren ging. Er was ook heel weinig vertraging tussen het afdrukken op onze met wifi verbonden pc en het moment waarop de printer echt begon te werken. Dit levert een hoop tijdwinst op bij veel kleinere afdruktaken.

Een van de meest voorkomende klachten over de OfficeJet Pro 8720 die we in ons onderzoek ontdekten, is dat de tekstkwaliteit een beetje ondermaats is, vooral bij kleine cursieve lettertypen. We vonden dit in onze eigen tests lang niet zo vaak het geval, zonder noemenswaardige pixelvorming of vervorming in tekst van slechts vier punten. Het lijkt mogelijk dat software- of hardwareverbeteringen deze problemen van eerdere iteraties van de printer hebben verholpen. Hoewel we regelmatig kleine, verdwaalde inktvlekken opmerkten in grote tekstdocumenten, hadden ze geen enkele invloed op de algehele leesbaarheid.

Voor afdrukken in kleur was de OfficeJet Pro 8720 snel en produceerde hij rijke en consistente kleuren die goed bij het schermbeeld pasten.

Voor afdrukken in kleur was de OfficeJet Pro 8720 snel en produceerde hij rijke en consistente kleuren die goed bij het schermbeeld pasten. Hoewel erg sterk voor meer discrete grafische afbeeldingen, vonden we consistente lichte strepen om de 1,25 inch op afbeeldingen in effen kleuren en met name foto's (wanneer afgedrukt met standaardkwaliteit). Het effect is zo subtiel dat het voor uw ogen gemakkelijk is om af te stemmen, vooral bij drukkere afbeeldingen. We ontdekten dat het volledig verdween toen we ervoor kozen om met maximale kwaliteit af te drukken, maar dit vertraagde de afdruksnelheid tot een absolute crawl en gebruikte meer inkt. Voor grafische afbeeldingen en losse afbeeldingen is de OfficeJet Pro 8720 meer dan voldoende, hoewel hij begrijpelijkerwijs niet kan tippen aan de consistentie van een speciale fotoprinter.

Scannerkwaliteit: snel, gemakkelijk en van hoge kwaliteit

Scannen ging snel en van hoge kwaliteit met zowel de aan de bovenzijde gemonteerde automatische documentinvoer (ADF) als de flatbedscanner. De ADF (die maximaal 50 pagina's per keer kan bevatten) kan automatisch dubbelzijdige documenten scannen, maar niet met een enkele doorgang zoals sommige geavanceerde all-in-ones. We ontdekten dat het pagina's scande met een snelheid van 10 pagina's per minuut, wat voor de meeste thuistoepassingen voldoende snel is.

De kwaliteit was constant hoog, zonder merkbare artefacten tijdens het proces. De flatbedscanner was bijzonder scherp voor foto's en boeken, met een uitvoer tot 1200 dpi. Een functie die we vooral leuk vonden, was de mogelijkheid om snel een voorbeeld van flatbed-scans direct op het ingebouwde touchscreen te bekijken, waardoor je op het laatste moment gemakkelijk aanpassingen kunt maken om je bron correct op een rij te krijgen.

Image
Image

Faxkwaliteit: de droom levend houden

Hoewel faxen snel achterhaald raakt buiten bepaalde zakelijke nichetoepassingen, ondersteunt de OfficeJet Pro 8720 het nog steeds met dezelfde hoge kwaliteit als printen en scannen. Het beschikt over een buffer van maximaal 100 pagina's die in het geheugen worden opgeslagen voor het geval het papier opraakt tijdens het ontvangen van faxen.

Het vereist een standaard telefoonlijn, met een aansluiting aan de achterkant, die zendt met een snelheid van vier seconden per pagina, en ook kleur ondersteunt. Het menu biedt een scala aan diepere aanpassingsopties, zoals doorschakelen, spamfiltering of HP Digital Fax, waarmee u faxen automatisch kunt doorsturen naar een computer op het netwerk van de printer.

Software/connectiviteitsopties: daar is een app voor

De OfficeJet Pro 8720 ondersteunt alle standaard connectiviteitsopties, inclusief draadloos, Ethernet, USB en NFC. Het is vermeldenswaard dat het niet wordt geleverd met een USB-kabel voor directe aansluiting op een pc via de meegeleverde poort. Het ondersteunt echter rechtstreeks afdrukken vanaf een USB-stick, maar alleen voor foto's en niet voor PDF's of documenten.

Zoals hierboven vermeld tijdens het installatieproces, was het gemakkelijk om de HP Smart-software naar onze pc te downloaden, die de printer onmiddellijk identificeerde en met ons verbonden via ons draadloze netwerk. Deze software was schoon en intuïtief, waardoor we snel alle instellingen konden configureren en aanpassen, inktniveaus in de gaten konden houden en eventuele afdrukproblemen konden oplossen.

Onze favoriete praktische ontwerpkeuze is dat afgedrukte documenten terug naar de printer worden gestuurd in plaats van de standaard uitschuifbare laden die vaak snel documenten op de grond morsen.

We hebben ook de HP Smart mobiele app gebruikt, die exact hetzelfde gemak en dezelfde functionaliteit biedt als een smartphone. Het ondersteunt bovendien andere standaard document- en afdrukbeheerplatforms, zoals Apple AirPrint en Mopria. De gebruikersinterface van de printer via het grote, heldere touchscreen is ook uitzonderlijk duidelijk en gebruiksvriendelijk.

Prijs: functies voor kleine bedrijven voor een thuiskantoorprijs

De OfficeJet Pro 8720 is nieuw te koop voor $ 299,99 (adviesprijs), hoewel hij enkele jaren oud is en vaak voor een lagere prijs verkrijgbaar is. Voor de functies, afdruk- en bouwkwaliteit is dit redelijk. Het kopen van HP's eigen high-capacity inktcartridgevervangingen levert ongeveer 1,8 cent per pagina op voor zwart-wit en 8,4 cent per pagina voor kleur.

HP's Instant Ink-abonnementsservice, die automatisch vervangingen bestelt wanneer u ze nodig hebt voor een vast maandelijks bedrag, kan die kosten voor kleurencartridges iets verlagen. Het helpt helemaal niet met besparingen op zwart-witafdrukken, waardoor het alleen praktisch is voor gebruikers die verwachten regelmatig veel foto's en kleurrijke afbeeldingen te printen. Het is ook Energy Star-gecertificeerd, wat zorgt voor een relatief laag stroomverbruik om ook de lopende bedrijfskosten laag te houden.

Concurrentie: de meeste waar voor je geld

Brother's MFC-J995DW is een populaire kleureninkjet all-in-one, die voor $ 200 van de fabrikant wordt verkocht. Het wordt geleverd met een inktvoorraad van een jaar en Brother's super high-capacity inktvervangingen helpen de bedrijfskosten over het algemeen laag te houden. Hoewel het dubbelzijdig afdrukken ondersteunt, staat de ADF niet dubbelzijdig scannen of kopiëren toe zoals de OfficeJet Pro 8720 doet. De MFC-J995DW print ook met bijna de helft van de snelheid van de OfficeJet Pro 8720. Voor meer informele gebruikers is het alternatief van Brother mogelijk iets kosteneffectiever, maar in ruil voor een grote daling van de efficiëntie.

Canon's Pixma MX920 biedt een zeer vergelijkbare functieset als de OfficeJet Pro 8720, inclusief dubbelzijdig scannen en kopiëren via de ADF, tegen een redelijke adviesprijs van $ 180. Klantrecensies op de website van Canon beoordelen het echter slecht, met het overwicht van lage beoordelingen die wijzen op een slechte inktefficiëntie en de neiging om kapot te gaan bij langdurig gebruik. Canon classificeert het als een consumentenproduct, dus het is niet geschikt voor een klein zakelijk werkvolume zoals de OfficeJet Pro 8720. Dit maakt het een potentieel goedkoper alternatief voor mensen die alleen van plan zijn om licht thuiskantoor te gebruiken.

Een fantastische middenklasse printer voor kantoren en thuisgebruikers

HP's OfficeJet Pro 8720 blijft de beste middenweg tussen een inkjetprinter voor consumentenkwaliteit en een all-in-one die geschikt is voor kleine bedrijven. Het biedt veel van dezelfde productiviteitsfuncties en efficiëntie als een laserprinter, maar tegen een veel toegankelijkere prijs. Simpel gezegd, dit is een van de beste waarden die u kunt vinden voor een thuiskantoor of een printer voor kleine bedrijven die geschikt is voor serieus werk in grote volumes.

Specs

  • Productnaam OfficeJet Pro 8720 All-in-One Printer
  • Product Merk HP
  • UPC 889894126351
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum april 2016
  • Productafmetingen 19,7 x 20,9 x 13,4 inch.
  • Type printer Kleureninkjet
  • Ondersteunde papierformaten A4; A5; A6; B5 (JIS); Envelop (DL, C5, C6, Chou 3, Chou 4); Kaart (Hagaki, Ofuku Hagaki)
  • Ondersteunde formaten Scanbestandstype ondersteund door software: Bitmap (.bmp), JPEG (.jpg), PDF (.pdf),-p.webp" />

Aanbevolen: