Hoe u kunt controleren welke apps u op de iPad gebruikt

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt controleren welke apps u op de iPad gebruikt
Hoe u kunt controleren welke apps u op de iPad gebruikt
Anonim

Wat te weten

  • Uw app-gebruik zien: Open de app iPad-instellingen, tik op Schermtijd en tik vervolgens op de naam van uw iPad voor een analyse.
  • App-gebruik beperken: Ga naar de Schermtijd pagina, tik op de Downtime schuifregelaar en stel vervolgens de gewenste tijdsbereiken in.
  • Tijdslimieten instellen voor hele categorieën apps: Ga naar de pagina Schermtijd en tik op App-limieten > Limiet toevoegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de gebruiksgeschiedenis van uw iPad-app kunt controleren. Instructies zijn van toepassing op iPads met iOS 12 of hoger.

Hoe u kunt zien welke apps u op iPad heeft gebruikt

Met zoveel apps als je op je iPad hebt, is het moeilijk om bij te houden welke je gebruikt. Het is echter een goed idee om dit te controleren, vooral om erachter te komen welke veilig kunnen worden verwijderd om kostbare opslagruimte op uw iPad vrij te maken. Ouders willen misschien ook in de gaten houden wat hun kinderen doen.

Apple heeft iOS-gebruikers een eenvoudige oplossing geboden die hen zowel vertelt waar hun tijd naartoe gaat als het schermgebruik onder controle houdt. Het heet Schermtijd.

  1. Open de app Instellingen van je iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op Schermtijd.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een staafdiagram met een uitsplitsing per categorie van welke apps je vandaag hebt gebruikt en voor hoe lang. Tik op de naam van je iPad voor een volledige analyse op het volgende scherm.
  4. Op het volgende scherm kun je statistieken krijgen voor zowel de huidige dag als de afgelopen zeven dagen door op de knoppen bovenaan het scherm te tikken.

    Image
    Image
  5. Als je naar beneden scrolt, zie je de exacte tijden waarop elk van je meest gebruikte apps open was, hoe vaak je je iPad hebt opgepakt en welke apps je de meeste meldingen sturen. U kunt al deze gegevens gebruiken om te beslissen of iets de hele tijd bezig is, of dat andere gebruikers te veel van de dag aan één ding besteden (bijvoorbeeld spelletjes spelen).

App-gebruik op de iPad beperken

Screen Time geeft je niet alleen informatie. Het geeft je ook controle. Afgezien van de uitlezingen van welke apps het meest zijn gebruikt, kunt u ook tijdslimieten instellen voor bepaalde of sommige helemaal blokkeren.

Stilstand inschakelen

  1. Tik op de hoofdpagina Schermtijd op Downtime.

    Image
    Image
  2. Tik op de schuifregelaar Aan/groen.

    Image
    Image
  3. Zodra de uitv altijd is ingeschakeld, kunt u op Elke dag tikken om een standaardschema aan te houden, of u kunt voor elke dag verschillende uitv altijden instellen door op Dagen aanpassen te tikken. Tik op de menu's onder deze opties om de tijdsperioden in te stellen waarvoor u het app-gebruik wilt beperken.

    Image
    Image
  4. Als Downtime actief is, worden de pictogrammen van de getroffen apps donkerder weergegeven op het startscherm en naast hun naam staan zandloperpictogrammen.

    Image
    Image
  5. Wanneer je een app probeert te openen die zich in Downtime bevindt, verschijnt er een bericht waarin je de mogelijkheid hebt om de dagelijkse limiet te negeren of om binnen 15 minuten een herinnering te krijgen.

App-limieten instellen

Als Downtime niet specifiek genoeg is, heb je ook de mogelijkheid om tijdslimieten in te stellen voor hele categorieën apps, zoals games, sociale media of streamingdiensten. Zo doe je dat.

  1. Tik in het hoofdscherm van de schermtijd op App-limieten.

    Image
    Image
  2. Tik op Limit toevoegen.

    Image
    Image
  3. Kies de categorie of categorieën die u wilt beperken en tik op Volgende.

    Image
    Image
  4. Stel de maximale tijd per dag in waarop apps beschikbaar moeten zijn. Tik op Dag aanpassen om verschillende limieten in te stellen voor elke dag van de week (bijvoorbeeld om de speeltijd van uw kinderen op schoolavonden te beperken).

    Image
    Image
  5. Tik op Toevoegen om de timer af te ronden.

    Image
    Image
  6. App-limieten zijn van invloed op elke app van een bepaald type. Dat wil zeggen dat alle games of entertainment-apps dezelfde beperkingen hebben. Met deze optie kun je limieten stellen aan meerdere apps tegelijk terwijl je anderen met rust laat.

Aanbevolen: