Hoe u de grootte van apps op uw iPhone kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u de grootte van apps op uw iPhone kunt controleren
Hoe u de grootte van apps op uw iPhone kunt controleren
Anonim

Wat te weten

  • Op een iPhone of iPod touch: Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag. Tik op een app om de grootte te zien. Tik op Delete App om de gegevens te verwijderen.
  • Zoek de grootte van een app op een iPhone die nog iTunes gebruikt: In iTunes > Apps, klik met de rechtermuisknop op een app en kiesInformatie verkrijgen . Klik op File en zoek Size.
  • De iTunes-methode is niet zo nauwkeurig omdat alleen de app wordt verwijderd en niet de bijbehorende gegevens.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt achterhalen welke apps op uw iPhone de meeste ruimte innemen, zodat u ze kunt verwijderen en meer ruimte kunt vrijmaken voor het opslaan van muziek, films, apps en meer. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 12 en iOS 11.

Zoek iPhone-app-grootte op de iPhone of iPod touch

Controleren hoeveel ruimte een app op een iPhone in beslag neemt, is nauwkeuriger omdat de werkelijke grootte van een app niet alleen de app zelf is. Apps vereisen ook voorkeuren, opgeslagen bestanden en andere gegevens. Een app die 10 MB in beslag neemt als je hem downloadt uit de App Store, kan vele malen groter worden nadat je hem gaat gebruiken. U kunt alleen zien hoeveel ruimte die extra bestanden nodig hebben door op uw apparaat te controleren.

Om erachter te komen hoeveel opslagruimte een app nodig heeft op een iPhone:

  1. Open de Instellingen app en ga dan naar Algemeen > iPhone-opslag.

    Oudere versies van iOS hebben een Opslag- en iCloud-gebruik instelling.

    Image
    Image
  2. Het scherm iPhone-opslag geeft een overzicht weer van de gebruikte en beschikbare opslagruimte op het apparaat. Daaronder staat een lijst met geïnstalleerde apps, te beginnen met degene die de meeste gegevens gebruiken. Tik op een app om gedetailleerde informatie te zien.

  3. Op het app-opslagscherm toont App-grootte hoeveel ruimte de app in beslag neemt. Documenten en gegevens bevat de opgeslagen bestanden die de app maakt wanneer u deze gebruikt. In een podcast-app is dit bijvoorbeeld de gecombineerde grootte van alle gedownloade afleveringen.

    Tik in oudere versies van iOS op Opslag beheren om deze lijst te zien.

    Image
    Image
  4. Tik op Delete App om de app en de bijbehorende gegevens te verwijderen.
  5. Tik op iOS 11 en hoger op Offload App om de app van het apparaat te verwijderen, maar de documenten en gegevensinformatie te behouden. Je creëert meer ruimte zonder de inhoud te verliezen die met de app is gemaakt.

    Image
    Image
  6. Je kunt apps altijd opnieuw downloaden van je Apple-account, maar je kunt je opgeslagen gegevens kwijtraken.

Zoek iPhone-app-grootte met iTunes

Het gebruik van iTunes vertelt je alleen de grootte van de app zelf, niet alle gerelateerde bestanden, dus het is minder nauwkeurig. Je kunt iTunes nog steeds gebruiken om de grootte van een iPhone-app te krijgen.

Vanaf iTunes 12.7 maken apps geen deel meer uit van iTunes. Dat betekent dat deze stappen niet meer mogelijk zijn. Maar als je een eerdere versie van iTunes hebt, werken ze nog steeds.

  1. Start iTunes.
  2. Selecteer het Apps menu in de linkerbovenhoek.
  3. Een lijst met apps die je hebt gedownload uit de App Store of geïnstalleerde schermen.
  4. Gebruik een van deze methoden om erachter te komen hoeveel schijfruimte elke app gebruikt:

    • Klik met de rechtermuisknop op de app en kies vervolgens Info ophalen.
    • Klik op het app-pictogram en druk vervolgens op Cmd+I op Mac of Ctrl+I op Windows.
    • Klik op het app-pictogram, ga dan naar het File menu en kies Get Info.
  5. Een venster toont informatie over de app. Klik op het tabblad File en zoek naar het veld Size om te zien hoeveel ruimte die app nodig heeft.

Update een volledige iPhone

Consistente opslagproblemen kunnen ervoor zorgen dat je je iPhone niet kunt updaten, gezien de ruimte die iOS-updatepakketten nodig hebben. Vergeet de update niet; gebruik speciale technieken om je iPhone bij te werken als deze niet genoeg opslagruimte heeft om de update te installeren.

Aanbevolen: